torstai 1. maaliskuuta 2018

Minkä ikäisenä käytetään Age Smart hoitolinjaa?

Välillä saan huolestuneen kysymyksen milloin voi vanhenevan ihon tuotteiden käytön aloittaa. Kuluttajilla on iskostunut mieleen, että tapahtuu joku katastrofi, jos ottaa vanhenevan ihon hoitoaineet liian nuorena käyttöön. Mitään pelkoa suuresta vahingosta ei ole.

Vanhenemisen hyväksyminen on vaikeaa

Joskus törmään siihen, että yli viisikymppinen asiakas kysyy koska hänen pitäisi aloittaa käyttämään vanhenevan ihon tuotteita. Siinä kohtaa olen hyvin ihmeissäni ja ensimmäisenä tulee mieleen onko kysymys vitsi. Huumoria kysymyksessä ei ole tippaakaan vaan ihmisen on hyvin vaikea hyväksyä vanheneminen. Joillekin on äärettömän vaikeaa hyväksyä, että puhun suoraan rypyistä ja ihon veltostumisesta. Toisaalta niitä on aika vaikea hoitaa ellei niiden olemassa oloakaan tunnusteta. Kosmetologina en lähde mukaan asiakkaan leikkiin ettei hänen ihossa näy vanheneminen ollenkaan. Olen niin tosissani omassa työssäni etten halua lohduttaa viisikymppistä ettei ikä näy yhtään. Kuitenkin yritän valita sanani tarkkaan etten ketään loukkaa. En jätä suosittelematta Age Smart tuotteita vaan sen takia, että asiakas ylläpitää illuusiota ettei vanheneminen koske häntä. Iho alkaa vanhenemaan jo parikymppisenä ja se tarkoittaa solujen uudistumisen hidastumista. Nuorella alle kaksikymppisellä ihon kaikki kerrokset uudistuu noin neljässä viikossa ja vanha kuollut solukko irtoaa hilseilynä ja uutta syntyy tilalle. Noin viisikymppisenä tuohon kiertokulkuun menee jo 6-7 viikkoa ja ihoon kertyy paljon kuollutta solukkoa. 

Vanhenevan ihon tuotteet vaikuttavat solujen uudistumiseen

Vanhenevan ihon tuotteilla pyritään nopeuttamaan solujen uudistumista niin, että se pysyisi samankaltaisena kuin nuorenakin. Samalla vahvistetaan ihoa, koska iho ohenee ikääntyessä ja lisätään kimmosäikeiden eli kollageenin ja elastiinin tuotantoa ja niiden kimmoisuutta. Jos tämän tyyppisiä tuotteita alkaa käyttää alle kaksikymppisenä tuloksena yleensä on ihon rasvoittuminen ja finnit. Mitään sen kummenpaa haittaa niistä ei ole, mutta tarpeetonta niiden käyttö on alle 25-vuotiaille. Joskus olen kuullut uskomuksen, että jos vanhenevan ihon tuotteita käyttää liian nuorena ne eivät enää tehoa. Ei siinäkään ole mitään perää, miksi ihmeessä tuotteiden teho lakkaisi vaikuttamasta. Eikä iho myöskään mitenkään totu vanhenevan ihon tuotteisiin ja ala vaatimaan niitä lisää. Vanhenevan ihon tuotteet voi ottaa käyttöön kolmenkympin kieppeillä vähän tuotteesta riippuen. Esimerkiksi Age Smart linjan Skin Dynamic Recovery sk 50 sopii hyvin kuivaihoiselle 25-vuotiaalle. Pääsääntönä on se, että hoitotuotteet valitaan ihon tarpeen mukaan ja ne tarpeet vaihtelevat hyvin yksilöllisesti. Suosittelisin, että vanhenevan ihon tuotteita käytetään vasta kolmekymppisenä ja siitä eteenpäin. 

2 kommenttia:

 1. Edellisessä postauksessa mainitsit, ettei Suomesta tule ammattikosmetiikkaa.
  Mieleeni tulee kuitenkin Ekopharma, jota käytetään hoitoloissa.
  Onko Ekopharma sinulle tuttu? Olen käyttänyt merkin kasvotuotteita ja valitettavasti täytyy todeta että olivat mitään sanomattomia eli kokeilut loppuivat siihen.
  Dermalogicaa ei siis päihitä mikään! Ensi kuussa taitaa tulla erittäin mielenkiintoinen uutuus Dermalogicalle taas...
  Uskon että uutuustuote myydään heti loppuun Suomessa.

  t. Kirsi

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä tietoinen mainitsemastasi tuotesarjasta, mutta jo esittelyjuttujen perusteella tiesin ettei se vastaa sitä mitä me haluamme. Dermalogica on tällä hetkellä maailman johtavin kosmetiikkasarja ammattikäyttöön, mutta aina pitää olla valppaana uusien ja ehkä kehittyneempien tuotteiden varalta. Siksi seuraankin ammattilehtiämme erittäin tarkkaan.
  Dermalogicalla on tulossa uutuus voide, mutta kuten aiemminkin emme vielä tiedä siitä juuri mitään. Kaikki uutuudet mitä on esitelty viimeisen parin vuoden aikana ovat olleet ylivoimaisen hyviä ja tehokkaita. Samaa on edelleenkin odotettavissa. Heti, kun uutuusvoidetta saa se on meillä myynnissä.

  Inkeri

  VastaaPoista