torstai 15. maaliskuuta 2018

Pakkasella kylmän ja kuuman aistiminen muuttuu

Viimeisinä viikkoina olen keskustellut lähes joka asiakkaan kanssa palelusta, kuumotuksesta tai kylmästä ja kuumasta. Parikymmentä pakkasastetta ulkona ja saman verran sisällä aiheuttaa iholle ja tuntoaisteille rajut kokemukset.

Kasvohoidossa pitää olla lämmin

Yleensä ensimmäisenä, kun asiakas asettuu hoitotuoliin keskustellaan peittojen määrästä. Jotkut haluaa kaikki mahdolliset peitot mitä meiltä löytyy ja jotkut eivät siedä yhtään peittoa. Nanolift hoidossa voi mennä kestävärjäyksien kanssa parikin tuntia ja peiton tarve ehtii muuttua. Yleensä hoidon loppuvaiheessa halutaan lisää peittoa. Toivoisinkin, että sanotte aina miten paljon peittoa haluatte. Siinä ei tarvitse olla kohtelias minua kohtaan. Muistakaa, että te maksatte hoidon ja teillä pitää olla paras mahdollinen olotila. Kasvohoidossa ei saa palella, koska se estää rentoutumisen. Nuorempana pakkasin varmaan monelle asiakkaalle aivan liikaa peittoja ja vasta elämän kokemus on opettanut, että asiakkaalta pitää kysyä mitä hän haluaa. Olin itse aikonani niin kova palelemaan ettei mitkään peitot riittäneet ja pakkasin asiakkaatkin tämän olotilan perusteella. Nyt viisikymppisenä olen kokenut miten tukahduttavan kuuma välillä on ja vasta siitä olen ymmärtänyt ettei kaikki ihmiset palele. Kertokaa siis suoraan miten paljo peittoja haluatte.

Kasvohoito vilkastuttaa verenkierron

Yksi kasvohoidon tärkeimpiä vaikutuksia on ihon toimintojen vilkastuminen. Verenkierron vilkastuminen tuntuu kuumotuksena ihon pinnalla. Kuumotteleva iho taas aistii kylmää voimakkaammin. Olen myös nyt huomannut, että tuo kylmän aistiminen on voimistunut ja olen syyttänyt siitä näitä pakkasia. Iho on yli neljäkymmentäasteinen hoidon aikana ja kaikki hoitoaineet ovat huoneenlämpöisiä eli parikymmentäasteisia ja tämän eron asiakas kyllä tuntee. Suurinman osan hoitoaineista lämmitän käsissäni ettei tätä epämielyttävää kylmyyttä koeta, mutta kaikissa tuotteissa se ei ole mahdollista. Hoidon päätteeksi laitettavan naamion kohdalla nousee keskusteluun aineen kylmyys. Naamio on huoneenlämpöinen, mutta kontrasti neljäkymmentäasteiseen ihoon on niin suuri, että se tuntuu jäätävältä. Selitän aina mistä tämä johtuu ettei vaan kenellekään jää käsitys, että kosmetiikkaa pitäisi säilyttää jääkaapissa niin kuin ennen vanhaan tehtiin. Aikaisemmin, jos käytin naamio sekoituksessa kaurauutetta sekoitin sen kuumaan veteen ja silloin naamiosta tuli valmiiksi lämpöinen. Nyt tuo kaurauutteen pakkaus on muuttunut ja siihen ei enää sekoiteta vettä eli se jää huoneenlämpöiseksi. Tämän takia nyt kaikki naamiot tuntuu kylmiltä. Kuitenkin, kun tuo ensikosketus menee ohitse iho tottuu parissa minuutissa viileyteen ja naamio tuntuu ihan mukavalta. 

Kylmäkätinen kosmetologi

Välillä keskustelemme Marin kanssa miten usein asiakkaat kommentoi meidän käsien kuumuutta. Itsehän ihminen ei voi sille mitään onko kädet kylmät vai kuumat. Toistaiseksi meissä ei ole mitään nappia mistä voisi säätää käsien lämpötilan. Teen noin kymmenentuntia päivässä työtä joka vaatii jatkuvaa käsien liikettä ja sorminäppäryyttä ja se vilkastuttaa verenkierron jo heti aamusta ja asiakkaat tuntevat sen kuumuutena. Varsinkin nyt pakkasella, kun asiakkaan posket ovat vielä kylmät hoidon alussa kädet tuntuu epäilemättä kuumilta. Ymmärtäisin kuitenkin niin ettei se tunnu epämiellyttävältä enkä ainakaan ole sitä itse niin kokenut ollessani kasvohoidossa. Joka tapauksessa tämä on asia mille ei voi mitään. Kylmät ei kosmetologin kädet saa olla, koska jäiset sormet kasvoilla ja hartioilla tuntuvat todella epämiellyttäviltä. Kädet pitää ehdottomasti lämmittää kuuman veden alla. On selvä virhe, jos kosmetologi aloittaa kasvohoidon jääpuikkosormilla ja kosmetologikoulussa siitä olisi tullut pitkä miinus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti