perjantai 23. maaliskuuta 2018

Vanheneminen on yksilöllistä

Oman ammattini yleisin keskusteluaihe on vanheneminen ja miten se näkyy kasvoissa. Nyt, kun olen itse täyttänyt jo viisikymppiä ymmärrän omakohtaisestikin miltä vanheneminen tuntuu. Ihon vanhenemista pystytään hidastamaan näkyvästi ja pitää aina muistaa, että hyvin hoidettu ryppy on aina kauniimpi kuin hoitamaton.

Oma mielikuva

Työssäni olen huomannut, että ihmisillä on hyvin vahva mielikuva itsestään, mutta se ei aina vastaa totuutta. Suhtautuminen vanhenemiseen on hyvin erilaista ja näen niitäkin jotka eivät halua myöntää vanhenevansa. Ne ovat ehkä kaikista surullisempia tapauksia, kun kaikin tavoin yllä pidetään harhaa ettei vanheneminen koske heitä. Jotkut kertovat moneen kertaan miten nuorekkaana häntä pidetään ja hänellä on hyvät perintötekijät ja ryppyjä ei tule. Minä näen edessäni ihan tyypillisen 60-70-vuotiaan naisen, joka näyttää jopa ikäistään vanhemmalta. Mietin usein mistä nämä mielikuvat tulevat ja miten ihminen pystyy itseään niin pettämään. Toinen tapa kieltää vanheneminen on pukeutua parikymppisten vaatteisiin ja seuraamalla muotia ja tapahtumia mitä omat lapsenlapset voisivat seurata. Se on mielestäni pahinta mahdollista, koska on suorastaan irvokasta, kun seitsemänkymppinen pukeutuu minihameisiin ja stilettikorkoihin. 

Tasapainoinen mieli

Olen sitä mieltä, että ihmisen on parasta vaan hyväksyä vanheneminen eikä taistella kaikin keinoin vastaan. Tietysti pitää pitää huolta terveydestä ja ulkonäöstään, mutta tämä asian väistäminen ei tee hyvää ihmisen mielenterveydelle. Minusta ei kannata pitää kiinni epätoivoisesti rypyttömistä kasvoista, koska ihminen on paljon muutakin kuin ulkonäkö. Tarkoitan sitä etten itse lähtisi leikkauskierteseen ja pistoshoitoihin joita pitää tehdä jatkuvasti ja niihin menee aikaa ja rahaa. Maltillinen plastiikkakirurgia on hieno juttu ja sitä kannattaa käyttää, jos joku asia vaivaa. Silloin, kun on kymmenen kertaa vuodessa leikkauspöydällä niin kannattaa miettiä löytyisikö muuta vaihtoehtoa. Silloin, kun on tasapainossa ja hyväksyy itsensä riittää, kun hidastaa vanhenemista kasvohoidoilla ja käyttää plastiikkakirurgin palveluja harkitusti ja harvakseltaan. Itse voisin joskut leikkauttaa silmäluomet ja korjauttaa leuan löystymisen, mutta vielä en ole kokenut sitä tarpeelliseksi.

Hyvin hoidettu iho vanhenee hitaammin

Näen aivan selvästi omissa yli seitsemänkymppisissä asiakkaissani, että säännöllisten  hoitojen  ansiosta he näyttävät 10-15-vuotta nuoremmilta kuin hoitamattomat ikäisensä. Kosmetiikka kehittyy koko ajan ja koko ajan tulee tehokkaita ja turvallisia menetelmiä. Nykyisin tämä turvallisuus otetaan tarkasri huomioon mitä ei tehty vielä kolmekymmentävuotta sitten. Erilaiset eläinkunnan uutteet ja solukot olivat hyvin suosittuja 1980-luvun kosmetiikassa, mutta niiden käyttö loppui hullun lehmän tautiin. Vielä kuusikymmentäluvulla käytettiin voiteita joissa oli hormoneja ja vasta myöhemmin ymmärrettiin, että ne vaikuttavat ihmisen omaan hormonitoimintaan. Nykyisinkin on tarjolla kosmetologien ja lääkärien hoitomenetelmiä joiden kanssa kannattaa olla varovainen. Suuri uudistus on tämä Bt-Sonic ultraäänilaite joka aivan selkeästi vaikuttaa ihon sileyteen, napakkuuteen ja vahvuuteen. Tällä laitteella pystyy paljon hidastamaan ihon vanhenemista ja olisi ollut hienoa, jos olisin saanut laitteen käyttööni jo nelikymppisenä. Se on myös täysin turvallinen, koska ultraäänivirta on ollut käytössä jo lähes viisikymmentävuotta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti