lauantai 3. maaliskuuta 2018

Ihonhoito on myös terveyden hoitoa

Edelleen ainakin puolet suomalaisista pitää kosmetologin palvelua ja kasvohoitoja turhamaisena kauneuden hoitona. Yleensä ne ihmiset jotka eivät ole koskaan kosmetologilla edes käyneet ovat valmiita kertomaan miten tarpeetonta ihonhoito on. Tämä tietämättömyys harmittaa minua suuresti ja tuntuu ettei käsitykset ole juurikaan muuttuneet neljässäkymmenessävuodessa.

Ihon kuivuus aiheuttaa ongelmia

Viimeisen kuukauden aikana olen moneen kertaan nähnyt miten tarpeellista olisi ihon säännöllinen hoito. Nyt, kun pitkästä aikaa on normaali Suomen talvi ovat monet ongelmissa ihon kuivuuden takia. Kasvohoidossa on käynyt uusia asiakkaita joiden ihot ovat rohtuneet melkeinpä rikki. Pimeän Kaupan iltana useampi kävi näyttämässä ihoaa ja ensimmäisenä yleensä kysytään onkohan tämä allergiaa. Monelle olisi helpompi hyväksyä allerginen reaktio kuin myöntää, että kyse on hoitamattomuudesta. Hyvin kuiva iho ohenee iän myötä entisestään ja yleensä päälle nelikymppisenä ihoon tulee kuivia, hilseileviä läiskiä jotka kutisevat ja kirvelevät. Atoopikoille tämä on tuttu kokemus jo lapsesta saakka ja he oppivatkin jo varhaisessa vaiheessa käyttämään kosmetologin palveluja. Myös rasvoittuva iho voi kuivua ihottumaläiskille ja yleensä näiden asiakkaiden on todella vaikea uskoa, että kyse on kosteuden puutteesta. Hämeenlinnassa avattiin uusittu uimahalli parin vuoden remontin jälkeen ja moni on palannut innolla uimaharrastuksen pariin. Se onkin todella hyvä liikuntalaji, mutta iho joutuu tosi koville ja pois lähtiessä pitää rasvata itsensä päästä varpaisiin. 

Jo yksikin kasvohoito auttaa

Kaikista parasta ihon terveyden hoitoa olisi kuivuuden ennalta ehkäisy ja siitä puhun aina uusille asiakkaille. Tärkeintä olisi tehdä kasvohoito jo silloin, kun ongelmia ei vielä ole. Paras hetki on lokakuu, kun sisälämmitys laitetaan päälle niin samaan aikaan pitää varata kasvohoitoaika. Nämä uudet asiakkaat joita olen alkuvuodesta hoitanut ovat olleet tosi tyytyväisiä kasvohoidon jälkeen, koska on ihana tunne, kun iho ei kirvele ja kiristä. Jo yhdelläkin kasvohoidolla ja sen jälkeen oikein valituilla ihonhoitotuotteilla saadaan iho tervehtymään. Yleensä suosittelen vielä toisen kasvohoidon huhtikuun lopussa talven päätteeksi, koska kuivaa kautta on vielä paljon jäljellä. Parasta tietysti olisi säännöllinen kasvohoito 4-8 viikon välein, mutta aina ei saa asiakasta motivoitumaan siihen. 

Atooppisen apu kotihoidossa

Ilman tehokasta kasvohoitoa on aika vaikea saada iho kuntoon, mutta tehokkain kotihoito on Multivitamin Power Recovery Masque (78€) jota voi käyttää 2-4 kertaa viikossa. Kevyt kuorinta Daily Superfoliantilla (94€) auttaa muiden hoitotuotteiden imeytymistä, mutta kovin ihottumaiselle iholle se ei ole sopiva. Dermalogican uutuus Barrier Defence Booster (107€) tehotippa sopii hyvin rauhoittamaan ärtynyttä kuivaa ihoa. Hoitovoiteeksi sopii Super Rich Repair (141€) ja Intensive Moisture Balance (100 ml 96€, 50 ml 67€). Erittäin tehokas kotihoito tulee, kun Multivitamin Power Recovery Masque imeytetään Bt-Sonic (126€)  ultraäänivirralla. Sitä ihmettelen eniten, että jotkut asiakkaat menevät kasvohoidon jälkeen ostamaan kotihoitotuotteet jostain tavaratalosta. Eikä ne ole edes halvempia tuotteita, mutta joku ikuisesti tunnettu merkki vakuuttaa. Näin menee kasvohoidon vaikutuksista paljon hukkaan, kun iho ei saa lisää siihen jo imeytettyjä aineita. Dermalogican vaikutusainepitoisuudet ovat moninkertaiset verrattuna kempparikosmetiikkaan ja näkyviä tuloksia saadaan lyhyessä ajassa. Minun pitää keksiä joku selkeä tapa esittää asia, että asiakas ymmärtäisi oman etunsaEi kommentteja:

Lähetä kommentti