torstai 19. heinäkuuta 2018

Harmilliset hikinäpyt

Tämän helteen vuoksi vastaan melkein päivittäin kysymyksiin mitä hikinäpyille voi tehdä ja mistä ne tulee. Hikinäpyt ovat harmillisia ja ne voi nousta parissa päivässä ja niihin ei kovin montaa apukeinoa löydy.

Ryhelmäinen hikinäppy

Hikinäpyt tulevat yleensä otsaan ja hiusrajaan. Niitä ei silmillä kovin paljoa erota ihossa, mutta sormiin ne tuntuvat epätasaisena ryhelmänä. Niiden syntyminen johtuu tali-ja hikirauhasen yhteistoiminnasta lämpötilan kohotessa. Hikirauhanen ja talirauhanen ovat samassa ihohuokosessa ja kun hikirauhanen alkaa toimimaan se liikuttaa myös talirauhasta ja samalla huokonen täyttyy sekä talista, että hiestä. Jos ihon pinnassa on hiukankin kuollutta hilseilevää solukkoa se sekoittuu tähän hikitalimassaan ja se jää tukkimaan ihohuokosta. Iholla olevat bakteerit tulehduttavat tätä massaa ja iho alkaa punoittaa tulehduksen myötä ja osa näpyistä saa keltaisen märkäpään. Tämä loppukesän ns.mätäkuu pahentaa tulehdusta aiheuttavien bakteerien toimintaa ja siksi ongelma onkin pahimmillaan loppukesästä. 

Kuorinta pitää huokoset puhtaana

Oikein pahoissa tapauksissa hikinäpyt vaativat antibioottikuurin parantuakseen. Puhdistavalla kasvohoidolla voidaan tilannetta helpottaa, mutta yleensä tarvitaan parikin hoitokertaa. Daily Microfoliant NYT 49€ (80€) kuorinta on paras apu kotona ja kuorintaa kannattaa tehdä nyt päivittäin. Kuorinta on myös paras apu ennalta ehkäisemään hikinäppyjen syntyminen. Nyt siis kannattaa koko perheen pitää kuorintatalkoot joka ilta, koska Daily Mikrofoliant auttaa kaikkiin helteen ja hikoilun tuomiin ongelmiin. Dermalogican yökäyttöön tarkoitettu hoitogeeli Overnight Clearing Gel (68€) on hyvä poistamaan tulehdusta ja rauhoittamaan talineritystä ja se sopii rasvaiselle ja sekaiholle yöhoitoon. iS Clinicalin Pro-Heal Serum (109€) on myös tulehduksia rauhoittava ja se sopii hyvin kuivalle ja herkälle iholle näppyjä vähentämään. Pro-Heal Serum on ihoa uudistava ja se vaikuttaa monipuolisesti elvyttäen rauhoittavan vaikutuksen lisäksi. Puhdistusaineista Dermal Clay (500 ml 74€, 250 ml 51€) Dermalogicalta imee hyvin ihotalia ja raikastaa ja puhdistaa ihoa. Sen voi jättää myös iholle vaikuttamaan viideksi minuutiksi ennen pois pesua jolloin sen bakteereja tappava vaikutus moninkertaistuu. Dermal Clay on savipohjainen puhdistusmaito ja kesällä erittäin suosittu viilentävän ja talin eritystä rauhoittavan vaikutuksensa takia. 
Daily Microfoliant NYT 49€ (80€) pelastaa ihon hikinäpyiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti