maanantai 23. heinäkuuta 2018

Trumpin kaksi eurooppalaista vaimoa

Olen yrittänyt perehtyä presidentti Trumpin sielun elämään lukemalla hänestä kirjoitettuja kirjoja. Tyyppi kiinnostaa minua, koska on hämmästyttävää, että hänen tapaisensa mediapelle on valittu suurvallan presidentiksi. Valitettavasti en ole jaksanut lukea yhtään niistä kirjoista loppuun asti, koska ne eivät vaikuta todellisilta.

Ivana Trump

Silloin, kun Trump valittiin presidentiksi pidin sitä ihan mahdottomana ajatuksena. Lohdutin itseäni sillä, että ainakin Eurooppa on hänelle hyvin tuttu, koska hän on ollut kaksi kertaa naimisissa eurooppalaisen naisen kanssa. Nyt hämmästelen sitä ettei tämä tausta näy mitenkään Trumpin kannanotoissa ja tuntuu ettei hän tiedä Euroopasta tuon taivaallista. Trumpin ensimmäinen vaimo tuli rautaesiripun takaa ja Ivanka oli syntynyt 1949 Tsekkoslovakiassa. Hän oli yhdeksäntoistavuotias, kun Prahan kevään kansannousu 1968 murskattiin Varsovan liiton tankeilla ja tsekit alistettiin täysin kommunistiseen diktatuuriin. Ivanka oli naimisissa tsekkiläisen olympiaurheilijan kanssa muuttaessaan länteen ja Kanadaan 1972. Hän oli itsekin urheilija ja kuului tsekkien alppihiihtojoukkueeseen. Ivanan elämäkerrassa väitetään hänen valmistuneen liikuntatieteiden maisteriksi Kaarlen yliopistosta vuonna 1972. Tämä on aika vaikea uskoa ja olikohan siihen aikaan edes olemassa oppiainetta liikuntatieteistä. Trumpin hän tapasi kiertäessään mainostamassa Montrealin olympialaisia. Missään ei kerrota enempää hänen perheestään, tai suhteestaan entiseen kotimaahan. Hän eli nuoruutensa kylmän sodan varjossa kommunistisessa diktatuurissa jossa kaikesta oli pulaa ja kaikki kontroloi ja vakoili kaikkia. Mitä hän tästä ajasta on opettanut miehelleen ja lapsilleen? Tuo avioliitto kesti sentään parikymmentävuotta Donald Trumpin kanssa.



Melania Trump

Melaniasta saatavat tiedot ovat yhtä huteria kuin Ivanankin taustatiedot. Hän on syntynyt 1970 Sloveniassa joka kuului silloin kommunistiseen Jugoslaviaan ja oli yhtä lailla rautaesiripun takana kuin Tsekkoslovakiakin. Melanian äiti oli tehdastyöläinen ja isä auton korjaaja ja hänellä on nuorempi sisar Ines. Melania suuntautui mallin töihin hyvin kunnianhimoisesti ja oli jo 1990-luvun alussa Milanon ja Pariisin mallimarkkinoilla. Hän tapasi juuri eronneen Trumpin 1990-luvun lopulla tehdessään mallin töitä USA:ssa. Wikipediassa sanotaan Melanian opiskelleen kotimaassaan teollistamuotoilua, valokuvausta ja arkkitehtuuria. Hänen kerrotaan olevan erittäin lahjakas kielissä ja hän osaa viittä kieltä eli sloveenia, serbiaa, englantia, saksaa ja ranskaa. Mitään tämän syvällisempää ei hänestäkään löydy. Jostain jenkkien naistenlehdessä hän kertoi, että hänen vanhemmat ovat paljon heidän tykönään USA:ssa ja poika Barron puhuu hyvin sloveenia. Tämä on mielenkiintoista Ivanan ja Melanian kohdalla ettei heidän suku, vanhemmat, tai sisarukset näy koskaan missään ja koskaan ei uutisoida heidän matkoistaan kotimaahansa. Kumpikin on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa hyvin suljetuissa ja köyhissä olosuhteissa. Luulisi tämän näkyvän Trumpin suhteessa maahanmuuttajiin ja köyhempään väestön osaan. Samoin voisi kuvitella Trumpin ymmärtävän Venäjää paremmin, koska vaimot ovat eläneet Neuvostoliiton olosuhteissa. Tällaisesta ei näy jälkeäkään. Epäilen jopa, että Melania on joutunut unohtamaan koko menneisyytensä ja on nyt vaan kaunis koriste miehensä rintapielessä. Tällainen naisenmalli on äärettömän vaarallinen ja pelkäänkin hänen olevan esimerkki monelle teinitytölle. Hän antaa mallia siihen, että ulkonäkö on tärkein ja opiskelu ja oma persoona saa jäädä taloudellisen hyödyn varjoon.

P.S Olen jo pitkään seurannut onko Donald Trumpilla vitiligoläiskät silmienympärillä? Se olisi hyvin tyypillistä hänen ikäiselleen, että ainoa jälki vitiligosta eli valkopälvestä on nämä valkoiset pigmentittömät silmienympärykset. Ihan varma en asiasta ole, mutta jos näin on hän on hyvä esimerkki siitä ettei läiskiä tarvitse peitellä, koska harva niitä edes huomaa. Uskoisin ettei tuota eroa näe kuin ammattilaisen silmin katsottuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti