perjantai 13. heinäkuuta 2018

Kosmetiikkaostoksilla on järjenkäyttö sallittua

Lueskelen välillä erilaisia ihonhoitopalstoja netissä, mutta pitkään en niitä kestä, koska jutut ovat välillä ihan täyttä roskaa. Tiedän, että viime vuosina on asiakkaita houkuteltu kasvohoitoon tarjoamalla heille ensimmäistä hoitokertaa ilmaiseksi. Tästä myyntikikasta on tullut monenlaisia ongelmia.

Ilmaista kasvohoitoa ei ole olemassa

Kenenkään ei pidä luulla, että joku kosmetologi tekee kasvohoitoa ihan hyvää hyvyyttään vaan kyseessä on aina myyntitapahtuma. Yleensä nämä ilmaista kasvohoitoa tarjoavat kauneushoitolat käyttävät samaa myyntikonseptia kuin esimerkiksi Espanjan lomaosakekauppiaat. Sitten, kun ihminen saadaan ovesta sisään alkaa tarkoin suunniteltu aivopesun omainen myyntitapahtuma. Yleensä nämä ns.kosmetologit eivät ole kosmetologikoulua nähneetkään ja kuulemani mukaan monen äidinkieli ei ole suomi. Työn tarkoitus on myydä asiakkaalle sopimus jolla he sitoutuvat ostamaan noin kuusi kasvohoitoa vuoden aikana ja kotihoitotuotteet ja muut kotilaitteet saa heti mukaan ja tämä lysti maksaa noin 3000-4000€. Maksuaikaa tähän saa jopa parivuotta eli kyse on normaalista osamaksusopimuksesta. Tässä osamaksusopimuksessa ei sinänsä ole mitään vikaa, jos asiakas tiedostaa maksamansa koron suuruuden. Näitä samoja maksusopimuksia saa esimerkiksi plastiikkakirurgeilta ettei leikkausta tarvitse maksaa heti kokonaisuudessaan. 

Mikä ihmeen ink-lista?

Kosmetiikka mitä näissä ilmaista kasvohoitoa tarjoavissa hoitoloissa käytetään on ihan tuntematonta. Näistä nettikeskusteluista ei selviä minkä maalainen hoitosarja on ja mitkä on sen vaikutusaineet ja voidepohja. Eräässä keskusteluryhmässä ilmeisesti yrityksen edustaja kehui kosmetiikkaa ja kertoi, että ink-lista on mahtava. Heräsi heti suuri epäilys, että mikä ihmeen ink-lista? En tiedä pitäisi itkeä, vai nauraa, kun keskustelua jatkettiin asiantuntevassa hengessä ja kerrotiin ink-lista upeista aineista. Ilmeisesti tarkoitus oli kertoa inci-listasta joka on kosmetiikan raaka-aineluettelo. Jollakin oli mennyt tatuoinnit ja kasvohoidot hiukan sekaisin, kun kirjoiteltiin muste-listasta. Moni asiakas katui suuresti, että oli mennyt lankaan ja allekirjoittanut sopimuksen eikä siitä enää päässyt eroon. Nyt heillä oli epämääräisiä hoitotuotteita kolmentuhanneneuron arvosta. Minusta on käsittämätöntä, että ihmiset menee tällaiseen lankaan ja ostavat tuotteita mistä eivät ole ikinä kuulleetkaan. Googlettamalla saa nykyisin esiin hyvin kattavan tietopaketin kaikista vähäkin järkevistä kosmetiikkasarjoista. Kiinasta voi ostaa muutamalla eurolla kosmetiikkapakkauksia, vaikka omalla nimellään ja sisällys on jotain vesivaseliinia. No, voisihan se näyttää kivalta, jos meidänkin hyllyissä olisi Inkeri-nimisiä tuotteita ja tietysti niitä somistaisi kissankuvat. 

2 kommenttia:

 1. Osaatko sanoa kuinka iS Clicalin c-vitamiinia sisältäväät seerumit ovat stabiloitu?
  Entä ovatko pipettipullot uv-lasia?
  C-vitamiinihan on tunnetusti pahamainen hapettumaan herkästi ilman ja valon vaikutuksesta.

  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 2. C-vitamiini on ollut ongelmallinen raaka-aine kosmetiikassa, koska se reagoi nopeasti valoon ja happeen ja sen pitoisuus vähenee olemattomiin. Tämä iS Clinicalin stabilointimenetelmä on yksi osa heidän edistyksellistä raaka-ainekehitystä. IS Clinical on kehittänyt aineen nimeltään copper tripeptide joka on ihosolujen omaa entsyymiä ja iS Clinical on kopioinut tämän bioteknisesti. Copper tripeptidi pitää c-vitamiinin stabiilinia ja sen vaikutus pysyy korkealla noin 12 tuntia tuotteen iholle levittämisen jälkeen. Tämä heidän kehittämä stabilointimenetelmä tekeekin iS Clinicalista ylivoimaisen muihin vastaavan tyyppisiin tuotteisiin verrattuna.
  Kaikki iS Clinicalin seerumit on pakattu lasiseen pipettipulloon niiden säilyvyyden takia. Pullot ovat samoja mitä käytetään lääkemäisissä silmätipoissa yms. Lasi on tumman ruskeaa ja se ei päästä lävitse uv-säteilyä. Pipetillä otetaan pullosta noin 3-4 tippaa kämmenelle ja se riittää levittymään koko kasvoille.

  Inkeri

  VastaaPoista