keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Ihonhoito vakavan sairauden jälkeen

Otan tämän aiheen esiin, koska blogiin oli tultu kysymyksellä ihonhoito syöpähoitojen jälkeen. Laajensin hiukan aluetta, koska lähes kaikkien vakavien sairauksien jälkeen iho tarvitsee erikoishoitoa.

Antiestrogeenit romahduttaa ihon kunnon

Hormonaalisissa syövissä kuten niin yleisessä rintasyövässä aloitetaan yleensä heti antiestrogeenilääkitys mikä pudottaa elimistön estrogeenitason nopeasti nollaan. Tämä vaikuttaa ihoon erittäin paljon, koska estrogeeni yllä pitää ihon vahvuutta ja uudistumista. Parissa viikossa nollattu estrogeenitaso alkaa näkyä muutamassa viikossa ihon ohentumisena, hilseilevänä kuivuutena ja ihon veltostumisena. Näin kesäaikaan pitää vielä huomauttaa, että lähes kaikki voimakkaat lääkkeet aiheuttaa uv-säteilyn kanssa pigmenttiläiskiä ja ihon yllättävää palamista. Siinä vaiheessa, kun vakava sairaus selviää ja kun hiukan jaksaa miettiä jo muutakin kannattaa kosmetologilta kysyä mitä helppoa ja tehokasta hoitoa voi kotona ja sairaalassa tehdä. Tässä vaiheessa on tosi hyvä asia, kun on oma tuttu kosmetologi joka pystyy valitsemaan oikeat hoitoaineet, vaikka asiakas ei itse tule paikalle. Yleensä asiakas itse soittaa sairaalasta, tai kotoa mitä hoitotuotteita suosittelen ja sitten joku perheenjäsen tai ystävä käy ne hakemassa.

Kaikki sairaudet kuivattaa ihoa

Lähes aina sairaudet ja niiden hoito kuivattaa ihoa. Hyvin harvoissa tapauksissa saattaa puhjeta
hormonaalinen acne, tai stressin aiheuttama ruusufinni, mutta nekin ihot tarvitsevat kosteutta.
Helpoimpia kosteuttajia on spraypulloissa olevat hoitosuihkeet joita voi sumuttaa iholle pitkin päivää. Dermalogican Antioxidant Hydramist (70€) ja iS Clinicalin Firming Mist (39€) antavat iholle runsaasti kosteutta ja niissä kummassakin on tulehduksia rauhoittavia antioxidantteja. Kosteusvoiteena helpoin ja paras on Intensive Moisture Balance (50 ml 67€, 100 ml 96€) ja sitä voi käyttää monta kertaa päivässä hilseilevän kuivalle iholle. Nyt tarjouksessa oleva multivitamiininaamio Multivitamin Power Recovery Masque NYT 55€ (78€) on myös helppo ja tehokas, koska se voi vaikuttaa yövoiteen tavoin yön yli. Sitten, jos jaksaa käyttää vielä tehotippojakin siihen sopii iS Clinicalin Pro-Heal Serum (109€) joka rauhoittaa tulehduksia ja punoitusta. Toinen vaihtoehto on Poly-Vitamin Serum (75€) joka on tarkoitettu kuivalle ja ohentuneelle iholle. Jos haluaa ja jaksaa tulla kasvohoitoon lupa siihen olisi hyvä kysyä lääkäriltä. Mitään Nanoliftin tapaista mikrovirtahoitoa en suosittele, vaan lempeä kosteuttava kasvohieronta olisi aluksi parasta. Sitten sairauden jälkeen olen saanut todella hyviä tuloksia 3-5 kerran Nanoliftsarjalla. Kannattaa ensin keskittyä omaan paranemiseen ja kevyeen ihon kotihoitoon. Iho saadaan kyllä ennalleen hyvillä hoidoilla, kun sairaus helpottaa.

2 kommenttia:

 1. Sain lahjaksi hyalyronihappoa sisältävää serumia (jonka ohjeen mukaan kosteuttaa ihoani) ja C-vitamiini seerumia (joka kirkastaa maksaläiskiä.
  Kolmen vuorokauden kuluessa nenänpieliini muodostui sellaisia poksahtelevia tukkeutumia. Lähtee pois ihan suihkussa, peruskuorinnalla (teen sen silläsulta ostetulla jauheella,joka on päivittäiseen käyttöön tarkoitettu).

  C-vitamiiniseerumi tuskin tekee mitään, maksaläiskät on ennallaan.
  Mutta muuten ihoni näyttää jotenkin heleämmältä.

  Voiko toi kosteuttava lisäävä seerumi jotenkin liikaa tehostaa ihon toimintaa?

  VastaaPoista
 2. Tuo kosteuttavaseerumi on ilmeisesti Hydra-Cool Serum (65€) ja se ei elvytä ihon toimintaa vaan se on puhtaasti tehokosteuttaja. C-vitamiiniseerumi taitaa olla Super Serum (99€), tai White Lightening Serum (89€) ja kumpikin niistä elvyttää ihosolujen toimintaa. Varsinkin tuo Super Serum voi nostaa aluksi pintaan talia joka on huokosissa ja näin iho puhdistuu ja ilmeisesti ihollasi on tämä vaihe menossa. Yleensä se on ensimmäisiä Super Serum vaikutuksia ja ihan hyvä vaikutus, koska iho puhdistuu luonnollisesti. Nyt en ole varma kumpi c-vitamiiniseerumi käytössäsi on, mutta tuo White Lightening Serum vaikuttaa ensisijaisesti pigmenttiläiskiin ja puhdistava vaikutus on vähäisempi. Myös Super Serum vaalentaa hiukan pigmenttiläiskiä, mutta se on aina pitempi prosessi jonka tulokset alkavat näkyä vasta 3-4 viikon kuluttua.
  Pigmenttiläiskien vaalentuminen perustuu siihen, että hoitotuote auttaa pigmenttisoluja jakautumaan tasaisesti. Se ei siis vaikuta jo olemassa olevaan solukkoon, vaan vasta seuraavaan syntymässä olevaan ihokerrokseen. Näin sen vaikutukset tulee näkyviin hyvin paljon hitaammin kuin muiden seerumien vaikutukset. Samalla pitää suojautua tehokkaasti uv-säteilyltä ettei hoitovaikutus kaadu siihen, että pigmentti tummuu koko ajan lisää auringon vaikutuksesta.
  Kiva, kun kerroit tuntemuksistasi ja kokemuksistasi. Nämä tiedot ovat minulle hyvin tärkeitä, kun opettelen tuntemaan iS Clinicalin tuotteiden vaikutukset käytännössä. Kertokaa muutkin kokemuksistanne.

  Inkku

  VastaaPoista