lauantai 14. heinäkuuta 2018

Helppo kesähoito kasvoille

Kesällä mökkeillään ja matkustellaan eikä ihonhoito ole ensimmäisenä mielessä. Muutenkin nykyisin on trendinä yksinkertaistaa ihonhoitoa ja välttää suuria purkkimääriä. Totuus kuitenkin on ettei tehokasta kotihoitoa pysty tekemään parilla purkilla, mutta kuukauden kesäloman niillä pärjää.

Tärkeintä on puhdistus 

iS Clinical on USA:ssa tämän monikäyttöisten kosmetiikkatuotteiden edelläkävijä ja heiltä löytyy useampia aineita joilla on enemmän kuin yksi vaikutus. Cleansing Complex (49€) on täydellinen puhdistusgeeli kaikille ihotyypeille. Se poistaa silmämeikin, puhdistaa koko kasvot ja korvaa kasvovedet. Paksumpaa meikkivoidetta käyttävä voi pestä kasvot kahteen kertaan Cleansing Complexilla, niin tiukinkin meikki irtoaa. Omalle kuivalle iholleni Cleansing Complex oli hieno kokemus, koska iho ei tunnu yhtään kiristävältä pesun jälkeen. Olen tottunut siihen, että geelimäisen puhdistusaineen jälkeen ihoni kuivuus korostuu, mutta näin ei käynyt Cleansing Complexin jälkeen. Siksi uskallan suositella sitä kuivallekin iholle. Toinen monipuolinen puhdistusaine iS Clinicalilla on Warming Honey Cleanser (49€) joka on puhdistuksen ja kuorinnan välimuoto. Sitä voi käyttää joka päivä kaikille ihotyypeille ja tämäkään ei yhtään kuivata omaa ihoani. Se pitää muistaa ettei kuoriva puhdistustuote sovellu silmämeikin poistoon, vaikka itse kokeilin sitäkin. Kyllähän se silmämeikki lähti, mutta pitkään käytettynä ohut silmänympärysiho ohenee entisestään eikä kuorinta tee sille alueelle hyvää. Minun aina pitää mennä kokeilemaan kaikki mitä on kielletty:)

Kesälläkin tarvitaan kosteusvoidetta

Dermalogican Intensive Moisture Balance (100 ml 96€, 50 ml 67€) on  meidän suosituin hoitovoide ja se sopii kaikille normaalista kuivempaan oleville ihoille. Se imeytyy täysin ja käy hyvin myös meikin alle. Silmien ympärillä se voi hiukan turvottaa joten siihen alueelle pitää olla silmänympärysvoide. Yli 35-vuotiaille helppo ”ryppyvoide” on iS Clinicalin Youth Serum (175€) joka sopii myös silmänympärysiholle. Youth Serum on hyvin imeytyvä kevyt geeli joka antaa iholle napakan ja tiivin pinnan. Se vähentää pikkuryppyjä ja kiinteyttää todella hyvin. Kesällä helle, ruoka ja alkoholi voi tuoda turvotusta ainakin jo viisikymppisille ja Youth Serum vähentää tätä nesteen tuomaa höllyvää ihon pintaa. Youth Serum on monen meikkaajan suursuosikki meikinalustuotteeksi, koska se antaa niin sileän ihon pinnan. Youth Serum on kaikista helpoin kesävoide vanhemmalle iholle, koska se käy päiväksi ja yöksi sekä silmänympärille. Olen hellepäivinä käyttänyt Youth Serumia päivävoiteena, koska minulle tulee kasvoillekin helposti turvotusta. Youth Serum poistaa selvästi yön jäljiltä tätä velttoutta ja tekee oikein hyvä pohjan meikille. Sen päälle laitan meikinpohjustaineet ensin Hydrablur Primerin (84€) ja sen päälle SkinPerfect Primer sk 30 (85€).Muuta aurinkosuojaa en työpäivinä käytä, koska ulkonaoloni on minimaalista. 

Meikinpohjustusvoiteet sopii kesämeikkiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti