torstai 5. heinäkuuta 2018

Hyvä kotihoito pitää hikinäpyt loitolla

Kesän tyypillisin ongelma on hikinäpyt ja helteen aiheuttama ihon rasvoittuminen. Tosin parin viimeisen kesän aikana ei ole helle eikä hikinäpyt vaivanneet. Tänä kesänä moni sai jo toukokuulla ihonsa kukkimaan ja siihen annan muutaman neuvon.

Kuorinta vähentää ihon tukkeutumista

Helle ja hikoilu aiheuttaa hikinäppyjä, koska ihon tuottama tali ei pääse huokosista ulos vaan jämähtää huokosen suulle tulpaksi. Talven jäljiltä ihon pinnassa oli takuulla paksu kerros kuivaa kuollutta solukkoa joka tukki ihohuokoset. Lämmön lisääntyminen lisää myös tali-ja hikirauhasten toimintaa ja nämä kuona-aineet jäävät kuolleen solukerroksen alle tukkimaan huokosia. Hikinen ja öljyisen tahmea ihonpinta on varsinainen elatusalusta bakteeritoiminnalle ja huokoset alkavat tulehtumaan ja syntyy finnejä ja näppyjä.  Tulehtunut iho on punaisen kirjava ja hikinäpyt tekevät ihon pinnasta ryhelmäisen ja epätasaisen. Tärkeintä olisi ennalta ehkäistä tukkeumien syntymistä ja vähentää tulehdusta aiheuttavien bakteerien toimintaa. Kuorinta on tärkeä osa kesäistä ihonhoitoa ja sillä saa parhaiten tukkeumat pysymään poissa. Dermalogican Daily Microfoliant (80€) on tehokas, mutta nopea kuorinta päivittäiseen käyttöön. iS Clinicalin Warming Honey Cleanser (49€) on samalla kertaa puhdistusmaito ja kuorinta-aine ja sitäkin voi käyttää päivittäin.

Tulehduksia voi ennalta ehkäistä


Tulehduksia aiheuttavien bakteerien toiminta iholla on hyvin tyypillistä ja sitä lisää vielä ns.mätäkuu
ja helleaika yleensäkin. iS Clinicalin tehoseerumi Active Serum (89€) on hyvä tuote vähentämään tulehduksia ja rauhoittamaan näppyjen ja epätasaisuuden syntymistä. Samalla se myös supistaa huokosia ja vähentää ihon öljyistä kiiltoa. Active Serum levitetään joka ilta ja aamu iholle ensimmäiseksi ja sitten vasta laitetaan hoitovoide. Aluksi Active Serum voi tuntua kuumottavan kihelmöivältä ja sitä kannattaa käyttää pari ensimmäistä viikkoa vaan joka toinen päivä, että iho tottuu sen vaikutuksiin. Samalla Active Serum myös kiinteyttää ja kolmekymppisenä se on hyvä tuote ennalta ehkäisemään ihon vanhenemista. 

Kuorinta on tärkeä kotihoitoaine kesäihon ongelmia ehkäisemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti