tiistai 4. syyskuuta 2018

Antioksidantit korjaavat uv-säteilyn vaurioita

Aurinko aiheuttaa paljon pysyviä vaurioita ihosoluihin jotka jäävät solun dna:n muistiin ja niitä ei voi sieltä poistaa. Pienempiä vaurioita jotka vaikuttavat ihon ulkonäköön voidaan kyllä korjata ihonhoitotuotteilla. Tärkeimpiä hoitoaineita on kuorinta, kosteuttaminen sekä antioksidanttipitoiset tehotuotteet.

Aurinko tuhoaa ihon pintasolukkoa

Uv-säteily on oikeasti tappavaa, koska se nopeuttaa ihosolukon kuolemaa moninkertaiseksi normaaliin tilanteeseen verrattuna. Se ilmenee hilseilevän kuolleen solukon paksuuntumisena ja kaikki varmaan huomaavat miten ruskettuneet ihon osat hilsehtii suomumaisina levyinä. Antioksidanttisten ihonhoitotuotteiden ihoa korjaava vaikutus löydettiin jo 1990-luvulla, mutta silloin hoitotuotteiden raaka-ainepitoisuudet olivat kovin pieniä. Suomalaiset ihotautilääkärit nimesivät leikkimielisesti nämä antioksidanttituotteet katumusvoiteiksi. Päivällä saatua uv-säteilyn määrää voi vielä hiukan katua ja käyttää antioksidanttivoiteita. Kuitenkaan antioksidanteilla ei ole vaikutusta ihosyövän kaltaisiin solumuutoksiin, vaan ne korjaavat ihon ulkonäköön liittyviä vaurioita. Antioksidantit ja runsas kosteutus pidentävät ihosolun elinikää ja sillä tavoin hidastavat ihon vanhenemista. 


C-vitamiini kirkastaa ihon väriä

C-vitamiini on yksi tunnetuimmista antioksidanteista kosmetiikassa ja se vaikuttaa kahdella tavalla. C-vitamiini vähentää hiukan pigmenttisolujen kasautumista ja sillä tavoin se tasoittaa ihon väriä. Toisaalta c-vitamiini lisää ihosolujen elinikää mikä hidastaa hilseilyä ja kuivumista. Suosittelen lämpimästi, että jokaisella pitäisi olla kesällä ja varsinkin kesän jälkeen edes yksi tehokas antioksidanttituote kotihoitosysteemissään. Tehokkain antioksidantti mitä kosmetiikasta löytyy on iS Clinicalin Genexc Serum (119€) joka sopii kaiken ikäisille vähentämään auringon haittavaikutuksia. Parikymppisetkin voivat käyttää Genexc Serumia, koska se hidastaa uv-säteilyn ihoa vanhentavaa vaikutusta. Se ei ole ihon toimintaa varsinaisesti elvyttävä tuote vaan se ennalta ehkäisee ihosolujen vaurioitumista ja tukee ihon terveyttä ja vahvaa rakennetta. Yli kuusikymppisillä Genexc Serum  parantaa ihon korjautumiskykyä ja lisää solujen uudistumista. Samalla se vähentää uv-säteilyn ohentavaa vaikutusta ja vahvistaa kimmosäikeiden joustavuutta. Genexc Serumia suosittelen alle kolmekymppiselle noin 6-8 viikkoa iltaisin ja sen päälle vielä kevyt kosteusvoide. Yli kolmekymppiset voivat käyttää Genexc Serumia aamuin illoin talvipakkasiin saakka. Pintakuivalle iholle hyvä hoitosysteemi on käyttää nyt Tähtitarjouksena olevaa Phyto Replenish Oilia NYT 79€ (102€) ja iltaisin tätä Genexc Serumia.      

1 kommentti:

  1. Anonyymi04:34

    Hienoa, kun viitsit aina selittää ja kunnolla perustella miten eri rasvat toimii. Juuri tästä syystä olen blogisi vakiolukija. Kiitos! Mirka

    VastaaPoista