perjantai 21. syyskuuta 2018

Asiaa alopeciasta ja ihokarvoista

Hiusten lähtöön ja ohentumiseen on monta syytä, mutta ikääntymisen tiedetään varmasti vähentävän hiusten kasvua. Moni seitsemänkymppinen asiakkaani onkin hyvin huolissaan harventuneista hiuksistaan. Iän myötä myös kulmakarvat ja silmäripset heikkenee.

EyEnvy lisää karvan kasvua

Kirjoitan tätä juttua siksi, että moni asiakkaani on kysynyt eikö tuo EyEnvy (108€) ripsiseerumi auttaisi, jos ripset ja kulmat ovat lähteneet alopecian takia. Kaikki EyEnvyn käyttäjät ovat niin tyytyväisiä sen antamaan tulokseen, että he haluaisivat tämän hoidon kaikille. Valitettavasti alopecian takia lähteneisiin karvoihin EyEnvy ei auta. Alopeciassa karvatupet vahingoittuu ja surkastuu ja siihen ei EyEnvyllä pysty vaikuttamaan. Sellaisiin ripsien ja kulmien tuuhentumiseen voidaan vaikuttaa joissa karvatupet ovat kunnossa, mutta karvat ovat vain hentoja ja huonosti kasvavia. Alopeciasta kärsivät voisivat kokeilla näitä Xtremen silmänrajauskyniä NYT 25€ (35€), koska niillä on helppo tehdä hiukan himmeämpikin rajaus. Mielestäni silloin, kun ei ole ollenkaan ripsiä ei kannattaisi laittaa ihan voimakkaan mustaa rajauskynää vaan kevyempi sävy näyttää paremmalta. Suosittelen kokeilemaan näitä rajauksia, jos ripset ovat heikot, tai lähteneet kokonaan.

Alopecia on yleistynyt

Meillä on asiakkaana hyvin useita alopeciaa sairastavaa naista ja olen monen kohdalla seurannut vuosikymmeniä alopecian eri vaiheita. Mitään yksiselitteistä syytä ei alopecialle tiedetä. Sen voi aiheuttaa joku muu sairaus, kilpirauhasen vajaatoiminta, lääkkeet ja suurena syynä pidetään fyysistä ja psyykkistä stressiä. Minun asiakkaillani alopeciaan ei löydy mitään syytä. Joillakin se on puhjennut avioeron jälkeen, tai läheisen kuoleman jälkeen. Yhtä monella ei löydy mitään stressiäkään jolla voisi alopecian selittää. Se on selvää, että hiusten lähteminen on järkyttävä kokemus. Jotkut pystyvät hyvin sopeutumaan siihen ja jatkavat elämäänsä peruukkipäisenä. Monilla alopecia aiheuttaa psyykkisiä oireita jatkuvasti ja he kokevat suurta häpeää kaljusta päästään. Useamman alopecia asiakkaani kanssa on käyty aluksi pitkä keskustelu voiko hän ottaa peruukkia pois. Kasvohoito on huomattavasti helpompi tehdä ilman peruukkia eikä se turhaan rasvoitu, mutta jos se on välttämätöntä peruukin voi jättää paikalleen. Aika monella asiakkaallani ei ole ripset ja kulmat lähteneet, vaikka hiukset lähtee. Joillakin on ripset ja kulmat kasvaneet uudestaan, vaikka hiuksissa ei ole kasvun merkkejä. Alopecia onkin hyvin yksilöllinen sairaus ja sen kanssa pitää aina mennä ihotautilääkärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti