perjantai 7. syyskuuta 2018

Kauhu valtaa kaupungin

Hämeenlinnan perinteinen Pimeän Kaupan ilta on perjantaina 28.9 ja siihen tietysti mekin osallistumme, koska tapahtuma on osoittautunut mieleiseksi asiakkaillemme. Nyt tuo tapahtuma Hämeenlinnan keskustassa on laajentunut perjantaille ja lauantaille eli 28-29.9 ja sen nimi on Horror Hämeenlinna.

Kauhua vai kauneutta

Kirjoitan tätä juttua ihan kelatakseni omia ajatuksiani ja mielipiteitäni tästä kauhuteemasta. Ilman muuta olen sitä mieltä, että Hämeenlinna voi ottaa teemakseen kauhun ja kummitustarinat onhan täällä Hämeen linna ja Vanajan linna. Ilmeisesti kauhuteema onkin lähtöisin Vanajan linnasta ja he osallistuvatkin tähän viikonloppuun vahvalla mukana ololla. Tämä kauhuteema on hyvin pinnalla oleva asia ja ymmärtääkseni vetää paljon väkeä lapsiperheistä nuorisoon. Mietin kuitenkin sopiiko se meidän yritykseen ja haluanko erottautua kauhun avulla? Olen muutamalle vakioasiakkaalle maininnut tästä kauhutapahtumasta ja kukaan ei ole siitä innostunut. Tyypillinen asiakkaani on aikuinen nainen ja heiltä ei oikein riitä ymmärrystä tälle kauhuteemalle. Eikä se puhuttele minuakaan. En ikinä viitsisi lähteä mihinkään kauhutapahtumaan asiakkaaksi enkä siksi usko, että meidänkään asiakkaat odottavat sitä minulta. Toisaalta mietin olenko nyt tiukkapipo ja jo kelkasta pudonnut jäärä.


Halloween

Horror Hämeenlinna osuu aika lähelle Halloweenia ja sen vaikutus on lisääntynyt huomattavasti Euroopassa. Vielä 80-luvulla sitä ei Suomessa tunnettu juurikaan muuten kuin amerikkalaisena tapana. Vuosi vuodelta on tullut lisää Halloween rekvisiittaa kauppoihin ja ravintoloihin ja sitä käytetään ilmiselvästi markkinointikeinona. Viime vuonna olin Nizzassa Halloweenina ja siellä sitä juhlittiin täysillä. En heti sitä edes ymmärtänyt, kun menin viikkoa aikaisemmin hotelliimme. Ihmettelin kovasti, kun hotellin aulassa oli hautakiviä ja pääkalloja sekä pelottavia noitanaamioita. Ajattelin, että hotellissa oli joku merirosvoteema. Tajusin kyllä tyhmyyteni heti, kun kävelin enemmän kaupungilla. Joka näyteikkuna oli täynnä vamppyyrirekvisiittaa ja rottia ja hämähäkkejä. Itse Halloween osui tiistai-iltaan ja kaupungilla oli todella paljon väkeä pukeutuneena naamiasvaatteisiin ja myyjillä oli vamppyyrimeikit. Sielläkin näki, että lähinnä lapsiperheet olivat ottaneet teeman omakseen. Itse katson nykyään mielellään kauhuelokuvia, jos ne ovat hyvin tehty, mutta kaikkia vampyyri-ja zombileffoja inhoan. Joskus kymmenisen vuotta sitten en olisi kauhuelokuvaa katsonut mistään hinnasta, mutta mieheni pitää niistä ja se on tarttunut hänestä. Luullakseni myös vaaditaan, että oma elämä on turvallinen ja hyvä ettei niiden aiheuttama tunnetila vaivaa pitenpään. 

Kauneushoitola on mielihyvän keidas

Koen vahvasti, että meidän kauneushoitola on miellyttävä turvapaikka keskellä stressaavaa maailman menoa. Haluan tarjota asiakkaille rentouttavan keitaan jossa voi unohtaa ympäröivän maailman pahuuden. Meidän ympärillä tapahtuu oikeasti niin paljon pahaa, että en halua sitä lisätä. Media suoltaa sotaa, pakolaisia, maanjäristyksiä ja murhia solkenaan ja niistä selvitäkseen ihminen tarvitsee vastapainoksi jotain hyvää. Teemana kauhu olisi aika helppo toteuttaa ja tehdä Marille ja minulle vamppyyrimeikki ja muuta rekvisiittaa saa ostamalla. Kuitenkaan en ole koskaan haaveillut pukeutuvani vamppyyriksi, tai noidaksi. Harmillista, että meidän pikimusta Räppä-kissa kuoli kaksikymmentäkaksivuotiaana parivuotta sitten. Se olisi sopinut hyvin noita-akan kissaksi. Olemme myös ajatelleet, että osallistumme Horror tapahtumaan vaan perjantaina niin kuin ennenkin. Kaikkihan ei aina pääse juuri silloin paikalle, mutta tarjouksethan ovat verkkokaupassa koko viikonlopun. Nyt jää nähtäväksi mihin teemaan me päädymme. Kertokaa mielipiteenne olemmeko ihan väärillä jäljillä, kun arvelemme ettei kauhu kiinnosta meidän asiakkaita. Ostaisiko kukaan yhden voiteen enemmän sen takia, että meillä on hieno kauhutunnelma?

4 kommenttia:

  1. Kiitos Inkeri...tällä kauhuteemalla minulle ei kyllä saisi mitään myytyä..ennemmin voisin jättää teeman takia hankkimatta tarpeellisiakin asioita.
    Ollaan vaan vanhanaikasia tämän asian suhteen😉

    VastaaPoista
  2. Itsekin ajattelen juuri noin, että kauhuteema voi ärsyttää joitakin niin paljon etteivät he edes halua tulla meille. Jos mietin ihan omaa käytöstäni niin en menisi yhtään minnekään kauhuteeman vetämänä. Enkä oikein ymmärrä mikä kauhussa kiinnostaa lapsiperheitä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi08:14

    Samaa kirjoittelin minäkin. Kauhuteema ei oikein houkuta. Amerikan teinien jutut eivät oikein tunnu hyvältä.Kommenttia ei vain ole julkaistu. Kommentointi kuitenkin osalla toimii ja se on hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen julkaissut kaikki kommentit mitä on kirjoitettu. Onkohan tässä Bloggerissa taas joku häiriö. Kirjoititko kommentin tietokoneella vai puhelimella? Viimeksihän keväällä oli muistaakseni ongelma puhelimella tehdyissä kommenteissa.
      Onko muilla ollut samoja ongelmia? Tämä on tosi harmillista, koska juuri nämä kommentit ovat minulle kullan arvoisia. Niiden avulla pystyn muokkaamaan asiakaspalveluamme sellaiseksi, että se on paras mahdollinen asiakkaiden kannalta. Julkaisematta jätän vaan selvät ilkeydet ja tekstit joissa on linkkejä muihin kosmetiikka-alan yrityksiin. Julkaisen aina myös asiallisen kritiikin, mutta niitä tulee hyvin harvoin. Oikeastaan jätän todella harvoin julkaisematta kommenttia ja ne ovat yleensä jo niin ilkeitä ettei ole mitään ongelmaa päättää julkaistakko, vai ei.
      Olen todella pahoillani, että näit vaivaa kirjoittaa ja se katosi bittitaivaaseen. Laittakaa sähköpostia hoitolaan eli info@kauneushoitolainkeri.fi ja kertokaa, jos teillä on ongelmia. Yleensäkin jos kommentti jää julkaisematta voi päätellä, että nyt on laitteissa vika ja kertokaa siitä sähköpostilla.
      Kyselen meidän nettipäälikkö Annukalta missä vika voi olla.

      Onko kukaan lukija sitä mieltä, että tuo kauhuteema meidän hoitolassa olisi häntä ilahduttava asia? Tai toisitteko, vaikka lapsianne ja lapsenlapsianne mukananne katsomaan millainen Horror paikka meiltä löytyy?

      Inkeri

      Poista