tiistai 18. syyskuuta 2018

Harmaa kissa päihittää mustan koiran

Kesä on auttamattomasti ohitse ja alkaa olla syksy ja pimein aika käsillä. Moni asiakkaani kertoo vähän pelkäävänsäkin syksyä, koska mieli menee niin alakuloiseksi. Itselläni on hiukan sama tunne, että loka-marraskuu on vuoden uuvuttavin aika.

Masennus kuin musta koira

Olen lukenut varmaan satoja  monen maiden sotilaiden ja sota-ajan johtajien muistelmia ja niissä ei ikinä puhuta masennuksesta, tai alakulosta. Ainoa joka sen tuo esiin on Englannin pääministeri Winston Churhill, mutta hänkin käytti kiertoilmaisua eli puhui mustasta koirasta. Päiväkirjassaan hän kirjoitti pelkäävänsä, että musta koira tulee taas ja ottaa hänet valtaansa. Hän kuvaili hyvin miten musta koira kaataa hänet, lamauttaa täysin niin ettei hengityskään kulje ja siitä koirasta on hyvin vaikea päästä irti. Ehkä hänellä oli jokin mielialahäiriö, koska hän oli niin alkoholiin taipuvainen. Väitetään ettei Churhill nähnyt selvää päivää koko sodan aikana. Helpostihan masentuneet ihmiset korjaa oloaan alkoholilla. Onneksi Churhilillä oli harmaa kissa Smouky joka nukkui hänen vieressään aina toivottavasti se helpotti ahdistusta. Luulisi, että sota-aikana olisi kaikki olleet jollain tapaa masentuneita, mutta siitä ei silloin saanut puhua eikä saa vielä nytkään. Puhumattomuuskin lisää vielä taakkaa niille joiden tunne-elämä on solmussa. Itselleni suuri ilonaihe on omat kissani, vaikka ne eivät harmaita olekaan ne takuulla päihittää mustan koiran.
                    Tässä harmaa raidallinen Ykä on valmiina päihittämään mustan koiran.

Horror Hämeenlinna

Tästä päästäänkin sitten tähän Hämeenlinnan tulevaan Pimeän Kaupan iltaan joka on 28.9, mutta tapahtuma on nyt nimeltään Horror Hämeenlinna ja se on kaksipäiväinen pe ja la 28-29.9. Hämeenlinna halua profiloitua kauhukaupungiksi ja ideaa vie eteenpäin Kaupunkikeskusta ry. Kirjoitinkin jo kertaalleen ettei tuo aihe puhuttele meitä Marin kanssa yhtään emmekä halua antaa asiakkaillemme kauhukokemuksia. Olemmekin päättäneet, että me vedämme tapahtuman vanhalla
konseptilla eli meillä on huippuhyviä tarjouksia joista kerron lisää ensi viikolla ja palvelemme ostoksilla kävijöitä perjantaina klo 14.00-21.00. Kaikki tarjoukset ovat verkkokaupassa sunnuntai-iltaan asti niin kuin ennenkin. Miettiessäni tätä ahdistusta joka iskee moniin juuri näin pimeään aikaan en todellakaan halua lisätä sitä jollain kauhuteemalla. Meidän kauneushoitolan idea on olla iloa ja mielihyvää tuottava paikka missä pahan olon voi unohtaa ja lähteä virkistyneenä ulos. Jos meillä olisi rekvisiittana jotain luurankoja, pääkalloja, hämähäkkejä ja rottia niin sellainen vasta ahdistusta lisää. Enkä minä halua säilytellä varastossa jotain iljettäviä muovirottia ja kiusata taas ensi vuonna asiakkaita niillä. Onneksi tänään tulleessa Kaupunkikeskusta ry:n kirjeessä oli loppukaneetti, että kauhuteemaa ei ole pakko käyttää ellei sitä halua. Tosin sehän vallan kummallista olisi, jos itsenäiset yrittäjät siihen pakotettaisiin. Nähtäväksi jää tuoko tapahtuma jotain positiivistä lisää tähän erittäin suosittuun Pimeän Kaupan iltaan.

1 kommentti:

  1. Olen tänään saanut todella paljon palautetta tästä Kaupunkikeskusta ry:n vetämästä kauhutapahtumasta. Joka ainoa on ollut suorastaan järkyttynyt tästä teemasta ja se herättää pelkästään vastenmielisyyttä. Kukaan tuttu vakioasiakas ei ole nähnyt tapahtumassa mitään kiinnostaa. Tämä mietityttääkin minua kovasti, koska yritykset satsaa tähän todella paljon. Moneen vuoteen keskustan alueen yrittäjillä ei ole ollut muuta yhteistä tapahtumaa kuin Pimeän Kaupan ilta niin ihmettelen kovasti miksi juuri tällainen aihe on katsottu olevan hyvä teema. Kaupallisuuden kannalta en usko, että ketään yli nelikymppistä houkuttelee ostoksille kummitukset, suolenpätkät ja vampyyrit. Kuiten eniten rahaa on näillä keski-ikäisillä. Tapahtuma mielestäni kosiskelee lähinnä nuorisoa ja ehkä lapsiperheitä. Siksi mietinkin onko Hämeenlinnan järkevää profiloitua kauhukaupungiksi. Jos ajattelen omaa käyttäytymistäni ja olisin menossa johonkin vieraaseen kaupunkiin, niin en kyllä menisi juuri sellaisena viikonloppuna, kun olisi kauhutapahtuma. Eikä minulle ainakaan tule mitään hyvää fiilistä, jos joku kaupunki olisi kauhukaupunki, ehkä jopa päin vastoin.
    Odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää, mutta toivottavasti tämä ei vesitä loistavasti menestyvää Pimeän Kaupan iltaa. Kertokaahan omia ajatuksianne.

    Inkeri

    VastaaPoista