lauantai 1. syyskuuta 2018

Ihonpuhdistus kotioloissa

Aloitin nyt kesälomani ja olen pari viikkoa Rhodoksella ja palaan takaisin työhön 17.9-18. Mari pitää hoitolaa pystyssä tämän ajan ja palvelu toimii entiseen malliin. Nyt kirjoittelen taas näistä lomailukokemuksistani. Minun pieni kapeutunut ajatusmaailmani saa taas hieman pöllytystä, kun pääsen katselemaan ympärilleni ja ulos omasta kuviostani.


Muista hygienia ihonpuhdistuksessa

Tämä ihonpuhdistus tuli mieleeni, kun aamulla katselin hotellin aamiaisella muiden touhuja. Viereisessä pöydässä oli viisikymppinen brittipariskunta jonka rouva teki miehelleen ihonpuhdistusta kesken aamiaisen. Hän puristeli lautasliinan kanssa miehensä nenää oikein antaumuksella. Itselläni meinasi mennä ruokahalut ja tuskin tuon herran ihokaan kovin hyvää tykkäsi. Sitäpaitsi noin kaukaa katsoessa näytti siltä, että kyseessä oli ruusufinni jota ei missään tapauksessa saa puristaa. Toisen ihonpuhdistuksen näin uima-altaalla, kun nuori tyttö kaivoi poikaystävänsä selkää niin, että veri valui norona. Tässä oli oikein käytännön esimerkki siitä miten ihoa ei pidä hoitaa. Yleensäkin olen sitä mieltä ettei ihoa pidä puristella kotioloissa, koska se tuottaa enemmän hallaa kuin hyötyä. Nuo kuvaamani puristelusessiot tuplasi ihon ongelmat. Voimallinen tulehtuneen huokosen puristelu rikkoo huokosen seinämät ja tulehdus pääsee leviämään ihon alla. Vereslihaan auennut huokonen on todella otollinen bakteeriportti ja tulehdus laajenee. Sekin pitää ymmärtää millaisia finnejä saa puristella, koska ruusufinnin näpyt lehahtaa kahta pahemmin puristelusta ja kovakouraisesta käsittelystä.


Kuorinta on paras ihonpuhdistus

Kuorinta ja puhdistava naamio on ihan riittävä ihonpuhdistus kotioloissa. Sitä, kun tekee riittävän usein mustapäät ja tukkeumat vähenee. Samoin ihon tulehduksia kannattaa hoitaa siihen tarkoitetuilla tehoaineilla mitkä saa aikaan pysyviä muutoksia eivätkä ole pelkkää oireen poistoa niin kuin puristelu on. Dermalogican Charcoal Masque (71€) on oikein hyvä puhdistava naamio mikä jo muutaman minuutin vaikutuksen jälkeen imee itseensä ihotalia ja supistaa huokosia. Sitä voi käyttää paikallisesti  , tai koko kasvoille joka toinen päivä. iS Clinicalin tehoseerumi Active Serum (89€) on heidän suosituin seeruminsa ja se vähentää hienosti tulehtuneita huokosia ja finnejä. Ruusufinniin auttaa Pro-Heal Serum (109€) joka mutenkin rauhoittaa couperosaa ja ihon punoitusta ja herkkyyttä. Ruusufinnin aiheuttamia näppyjä ei saa puristaa, koska ne eivät ole tavallisia finnejä, vaikka siltä näyttäävätkin. Kaikki mekaaninen hankaus ja puristelu pahentaa ruusufinniä kovasti eikä se ole tietenkään tarkoitus.
Kuorinta on paras ihonpuhdistus kotioloissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti