torstai 13. syyskuuta 2018

Minimalistin ihonhoito

Osa ihmisistä alkaa olla täysin kyllästynyt kuluttamiseen ja ostamiseen. Enää ei kiinnosta hankkia tavaroita tavaroiden päälle ja paikata tylsää elämää omistamisen ilolla. Myönnän itsekin, että joskus ärsyynyn kotonani olevaan tavaran määrään ja esimerkiksi vaatekaapin sisältöön joka on tupaten täysi. Näistä ajatuksista on syntynyt minimalistinen ihonhoitotuotteiden käyttö.

Hyvässä kunnossa oleva iho on helppo hoitaa

Ehdoton edellytys minimalistisen ihonhoidon onnistumiseen on ihon hyvä kunto. Silloin, kun oma kotihoito on hyvin vähäistä pitää kasvohoitoihin erityisesti panostaa. Moniongelmaista ihoa ei saa kuntoon parilla ihonhoitotuotteella vaan siihen tarvitaan suunnitelmallinen ihonhoitosysteemi. Muutamalla hoitotuotteella selviytyminen vaatii kosmetiikalta todella hyvää laatua ja näiden muutaman tuotteen pitää toimia hyvin yhdessä. Se ei ole mahdollista, että ihon hoidon tulos olisi lähellekään samaa kuin useammalla täsmätuotteella, mutta esimerkiksi 6-8 viikon kesäloma voi mennä vain muutaman tuotteen varassa. Parhaiten tämä minimalistinen kotihoito toimii alle nelikymppisellä ja Suomessa kesäaikaan. Meidän talvisää on sen verran rasittavaa, että iho kaipaa silloin erityistä huolenpitoa ja useampia hoitotuotteita.



iS Clinical on minimalistien suosikki

iS Clinicalin puhdistusaine Warming Honey Cleanser (49€) on puhdistusgeeli joka kuorii ihoa samalla. Kuoriva vaikutus on hyvin kevyt ja puhdistusainetta voi käyttää joka päivä. Olen tykästynyt erityisen paljon iS Clinicalin puhdistusaineisiin joista tämä Warming Honey Cleanser sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti epäpuhtaalle iholle. Itse olen sitä käyttänyt pari kuukautta ja se toimii tosi hyvin kuivallakin iholla.
Cleansing Complex (49€) on myös puhdistusgeeli kaikille ihotyypeille ja sekin on ihan lievästi kuoriva eli se sulattaa huokosissa olevaa likaa ja talia. Cleansing Complexilla voi poistaa myös silmämeikin ja esimerkiksi nuo Extremen rajaukset ja ripsiväri lähtee sillä hyvin.
Silmänympärysvoidetta ei voi sivuuttaa, vaikka haluaisi kuinka pienen hoitotuotevalikoiman, tai sitten silmänympärykset laiminlyödään. Youth Eye Complex (115€) on iS Clinicalin tunnetuin ja kehutuin tuote Suomessa ja monessa muussakin Euroopan maassa. Se on monipuolisesti hoitava ja yksi voide poistaa tummuutta ja turvotusta, kiinteyttää ohutta silmänympärysihoa ja estää ihon ohentumisen. Yksi pumppupullo on erittäin riittoisa ja aamuin, illoin käytettynä se riittää 2-3 kuukautta.
Hoitovoiteena Reparative Moisture Emulsion sopii kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille yö-ja päivävoiteena. Se kosteuttaa hyvin, hidastaa ihon ohentumista ja korjaa auringon aiheuttamia soluvaurioita.
Yli 35-vuotiaille ehdottomasti paras hoitovoide on Youth Intensive Creme (229€) joka on samalla seerumi ja voide. Se on iS Clinicalin tähtituote ja siinä on kaikki ominaisuudet kohdallaan. Omasta puolestani voin sanoa, että se on paras voide mitä ikinä olen käyttänyt. Ohut, vanheneva iho pärjää pelkästään Youth Intensive Creamilla, mutta talvikuukausina tammi-helmi-maaliskuussa sen kanssa olisi hyvä olla täyteläisempi pakkaselta suojaava tuote.


5 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Itse olen matkalla yksinkertaisempaan elämään. Hiustuotteet olen onnistunut jo karsimaan 3 tuotteeseen...entisen 6-8 sijaan. Ihonhoito on haastavampi juttu...mutta nämä tuotteet kuulostaa siltä, että tulen niitä kokeilemaan. Ylipäätään se että löysin pari vuotta sitten dermalocigan on yksinkertastanut elämää...enää ei tarvi testailla eri sarjoja ja etsiä parempaa..ja nyt sinä olet tehnyt sen parhaiden tuotteiden etsinnän meidän asiakkaiden puolesta, kiitos siitä😊

    VastaaPoista
  2. Uskoakseni monelle asiakkaalle jo se on helpotus, että on löytynyt hoitosarja mitä yksinomaan haluaa käyttää. Suurimmalla osalla on varmaan lähes jokainen tuote eri sarjasta ja samaa ei juurikaan toista kertaa enää osteta. Sitten joillakin voi olla yksi sama ripsiväri, meikkivoide, tai poskipuna useita vuosia ja ostetaan vain sitä, mutta harvoin mihinkään hoitotuotteeseen kiinnytään näin.
    Se on kyllä valtava määrä kosmetiikkaa mitä kantaa mukanaan. Nyt ollessani lomamatkalla mieheni taas kertaalleen kauhisteli miten painavat meikkipussit minulla on. Toisaalta niissä on paljon turhaakin mukana joita en vaan ole ehtinyt matkalle lähtiessä poistaa.
    Pyrin itsekin vähentämään tavaran määrää ja yritän raakata vaatekaapista pois kaikki mitä en ole vuoteen käyttänyt. Ystävättäreni opetti, että aina, kun hän ostaa uuden vaatteen hän pistää yhden vanhan vaatteen keräykseen. Yritän sitäkin tapaa noudattaa. Pitää ehkä lukea tuo Konmari uudestaan, tai joku muu siivouskirja.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi23:53

    Jos maksaa yli 200e yhdestä rasvapurkista, muut ostokset jäävät tosiaan hyvin minimalistisiksi. Noin kalliin purkin jälkeen ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen valitsee ihonhoitotuotteensa omien rahavarojen puitteissa. Olisin tietysti iloinen, jos voisin myydä tätäkin voidetta kympillä, mutta se ei ole mahdollista. Youth Intensive Creme ei tule käytössä yhtään sen kalliimmaksi kuin hoitovoide ja seerumi yhdessä. Tässä ne ovat vaan kaikki samassa purkissa mikä helpottaa monia.
      Olisi tosi hienoa, kun löytyisikin ihonhoitosarja jonka hinta olisi muutamia kymppejä, mutta laatu yhtä huippua kuin Dermalogica ja iS Clinical. Sellaiseen ihmeeseen en ole ainakaan toistaiseksi törmännyt. Kosmetiikassa hinta/laatusuhde on hyvin selkeä. Paremmat raaka-aineet ja niiden korkeat pitoisuudet näkyy hinnoissa.

      Inkeri

      Poista
  4. Anonyymi02:52

    Niin kuin olet kirjoitellutkin tuo youth intensive voide on ihan yliveto. Mitään sen kaltaistakaan en ole ikinä ennen naamalleni laittanut. Sen tuoksukin on niin ihanan raikas ja virkistävä. Ensin vähän emmin tuota hintaa, mutta onneksi ostin sen kumminkin. Purkista riittää näköjään pitkään enkä nyt muuta sitten käytäkkään niin siinä säästyy rahat ja mikä helpotus, kun ei oo kun yx rasvapurkki.

    VastaaPoista