sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Ihonhoitovinkeissä ei ole mitään rajaa

En ymmärrä miksi ihmisillä on suuri tarve hoitaa iho-ongelmiaan joillakin vippaskonsteilla eikä oikeat järkiperäiset ohjeet tehoa ollenkaan. Olen työvuosieni aikana kuullut mitä kummallisempia hoitotapoja erilaisiin iho-ongelmiin.


Virtsan juominen auttaa acneen

Nyt nettipalstoilla leviää tämä superkeksintö, että virtsan juominen parantaa acnen ja vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiin. Tämä huippuidea nousee esiin noin kymmenenvuoden välein, mutta nykyisin netti levittää tiedon pikana suurelle lukijajoukolle. En ymmärrä miten ihmiselle edes pälkähtää päähän juoda omaa virtsaansa ja voiko enää iljettävämpää hoitokeinoa olla. Joku nuorinainen kertoi netin ihonhoitopalstalla saaneensa joltakin gurulta ohjeen juoda kolmedesiä virtsaa joka päivä ja kasvot piti pestä virtsalla aamulla ja illalla. Nyt nainen oli tosi tyytyväinen, kun acne oli poissa ja muutenkin olo tuntui energiseltä. Tuossa ei kyllä ole mitään perää. Ehkä näin raju konsti saa ihmisen uskomaan vointinsa parantuneen ja halu uskoa ihmeeseen sai ihonkin näyttämään paremmalta. Mitään järjellistä perustetta ei tälle hoitokeinolle ole ja sitä ei missään tapauksessa pidä kokeilla. Viime vuonna muotikeinoksi nousi hopeaveden juominen jonka piti myös parantaa kaikki iho-ongelmat. Hopeavesi on myrkky ja sitä ei kenenkään pidä juoda, mutta niin vaan suuri joukko ihmisiä myrkyttää itseään sillä tälläkin hetkellä. 


Tietämättömyys lisää iho-ongelmia

Olen työvuosieni aikana keskustellut lukuisia kertoja ihmisten kanssa jotka tarvitsevat apua iho-ongelmiin, mutta he eivät halua käyttää minun tarjoamia keinoja. Yleensä heillä on joku tiukka periaate ettei kosmetiikka, tai lääkeaineet ole hyväksi ihmiselle ja kaikki hoidetaan luontaistuotteilla. Eräs muuten puolituttu nainen kuului tähän ryhmään ja seurasin sivusta hänen kipuiluaan ruusufinnin kanssa. Hän oli keittiötyössä ja iho joutui koko ajan alttiiksi lämmönvaihteluille ja roiskuville rasvoille. Hänen hoitokonstinsa oli keitetyllä vedellä hautominen ja mikään muu ei kelvannut. Iho oli todella tulehtunut ja työterveyslääkäri suositteli antibioottikuuria, mutta siitä hän kieltäytyi. Tämänkin vielä ymmärrän, koska antibiootit tuovat paljon haittavaikutuksia. Mikään minun tarjoamani kosmetiikkatuote ei kelvannut ja iho jäi täysin vaille kosteutta. Ainoa hoito oli vesihauteet jotka kuivattivat ihoa entisestään. Kylmä vesi ehkä jonkin verran viilentää ja rauhoittaa sillä hetkellä, kun sitä käyttää, mutta pitkällä aikavälillä se pahensi tilannetta entisestään. Hän käytti todella paljon aikaa ja vaivaa keittelemällä ja pullottamalla tätä haudevettä eikä siitä tullut mitään tulosta. Itse hän harmitteli, kun jääkaappi oli niin täynnä pullotettua vettä ettei ruuat oikein tahtoneet enää mahtua.Tosin hän itse oli tyytyväinen keksintöönsä ja ehkä sitä kautta hän sai mielenrauhaa ja hyvää oloa. Nyt ajattelen miten hieno asia olisi ollut, jos silloin olisin voinut tarjota iS Clinicalin Pro-Heal Serumin (109€), mutta ehkä sekään ei olisi hänelle kelvannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti