torstai 6. syyskuuta 2018

Kosmetiikkakokemuksia

Olen alkanut vallan rohkeaksi näiden hoitotuotekokeilujen kanssa ja uskaltauduin kokeilemaan uutta ammattisarjaa perehtymättä siihen sen kummemmin. Enhän ole kasvoilleni laittanut pariinkymmeneenvuoteen muuta kuin Dermalogicaa ja nyt iS Clinicalia.


Incilista kertoo paljon

Raaka-aineluettelo eli incilista kertoo paljon kosmetiikan laadusta. Tähän asti emme Marin kanssa ole kokeneet mitään tarvetta kokeilla muuta kosmetiikkaa Dermalogican ja iS Clinicalin lisäksi, koska jo vilkaisu raaka-aineisiin ja nuuhkaisu purkkiin on vienyt kiinnostuksen. Uusia kosmetiikkasarjoja myyntiin tulee ihan tolkuttomasti, mutta harva niistä isommin menestyy. Seuraan toki koko ajan mitä ammattilehdissä uutuuksista kerrotaan, koska haluan pysyä ajantasalla. iS Clinicalin voittokulkua olin seurannut jo pitkään ja kuullut siitä kehuja kollegoilta joten sen kokeilu oli itsestään selvyys. Nyt sain uudesta kosmetiikkasarjasta muutaman matkakoon ja sen enempää harkitsematta otin ne lomareissuun mukaan. Kokemus oli erikoinen. Koin yhtä äkkiä pudonneeni takaisin 80-luvulle. En ole käyttänyt kasvovettä koko 2000-luvulla, mutta nyt muistin heti sen merkityksen. Otin puhdistusmaitoa ruokalusikallisen verran kämmenelle ja jo levittäessäni haistoin vaseliinin, vaikka en ollut vilkaissukkaan raaka-ainelistaa. Hajusteiden altakin tuli mineraalirasvojen haju, tai tunne esiin. Pyörittelin puhdistusmaitoa tovin kasvoillani ja yritin huuhdella sitä pois. Huuhteluvaiheessa ilmenee aina suurin ongelma mineraalirasvojen kanssa, koska ne eivät ole vesiliukoisia. Aikani huuhdeltua pyyhin loput hotellin valkoiseen kylpypyyhkeeseen joka oli sen jälkeen punaruskea. Sitten otin esiin kasvoveden ja vanulappuja ja läträsin tärpätin hajuista nestettä iholleni. Yritin hetken saada niin  
puhdasta jälkeä ettei vanuun tulisi enää meikkiä. Loppujen lopuksi pesin iS Clinicalin Cleansing Complexilla (49€) koko sotkun pois.

Vesiliukoisuus on kosmetiikassa tärkeä ominaisuus

Kosmetiikassa on suuria eroja

Tämä kosmetiikkakokeilu oli ihan hyväksi, että muistan taas kunnolla millaisia eroja kosmetiikassa voi olla. Oikeastaan olin jo luullut, että noin vahvasti vaseliinimaiset ihonhoitotuotteet olisi jo poistuneet markkinoilta. Näistä mineraalirasvoissa eli vaseliinissa ja parafiineissa on se ero miksi Dermalogica ja iS Clinical ovat niin ylivoimaisia. Mineraalirasvat eivät liukene veteen ja niihin tarvitaan voimakas kasvovesi, että ne saadaan iholta poistettua. Suurina määrinä huonolaatuinen mineraalirasva tukkii ihohuokoset ja aiheuttaa finnejä. Toisaalta voimakas kasvovesi kuivattaa ja sekin tukkii huokosia. Tällainen kosmetiikka voi pitää yllä ihon ongelmia ja vaikka asiakas hoitaa ihoaan huolellisesti iho ei voi hyvin. Dermalogica toi mineraalirasvattomat tuotteet markkinoille ja kehitti upeita vesiliukoisia kasviöljyjä ja bioteknisiä uutteita. Nyt tätä linjaa eteenpäin on kehittänyt iS Clinical. Hajusteita ja väriaineita ei ole Dermalogicassa eikä iS Clinicalissa, mutta se ei ole niin mullistava asia kuin tuo raaka-aineiden vesiliukoisuus. Aluksi, kun siirryin Dermalogicaan vuonna 1999 tuo hajusteiden puuttuminen karkoitti joitakin asiakkaita. Siihen aikaan makean parfyymiset hoitovoiteet oli arkipäivää ja raikas tuoksuton kosmetiikka oli outoa. Nyt suurin osa kuluttajia haluaa tuoksuttomia hoitotuotteita. Tämä kokeilu tuotti mieleeni useita muistoja menneestä maailmasta, mutta sitä edelleen hämmästelen, että tällaisia tuotteita myydään edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti