sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Miksi kiiltävä iho häiritsee?

Juttelin muutaman kollegan kanssa hoitotuotteista ja päädyimme puhumaan ihon kiiltävyydestä. Päädyimme yhdessä siihen, että asiakkaita vaivaa joku mystinen pelko ihon kiiltämistä kohtaan. Kaikki muu ihon ongelmallisuus siedetään, mutta ei kiiltävää ihoa.

Terve ja elävä iho kiiltää

Normaaliin ja terveeseen ihoon kuuluu, että se voi olla välillä kiilteleväkin. Iho erittää talia ja hikeä kaiken päivää ja mielestäni olisi epäluonnollista ellei se näkyisi missään. Kollegoiden kanssa päädyimme siihen, että kyse on ihan suomalaisesta ilmiöstä, koska missään kansainvälisissä meikkijulkaisuissa ei puhuta mattapintaisuudesta mitään. Suomessa on ehdoton myyntivaltti, jos tuotteesta voi sanoa sen jättävän mattapinnan. Itsekin olen mennyt tähän mukaan, koska kyllä kerron aina asiakkaalle, jos jonkin tuotteen ominaisuus on mattapintaisuus. Tiedän asiakkaiden haluavan juuri sellaisia tuotteita. Tietysti kuluttajien pitää saada sitä mitä he haluavat ja minkä he hyväksi kokee. Sitä vaan ihmettelen miksi tämä ihon kiiltävyys on noussut niin isoksi peikoksi. Juuri kukaan ei kysy meikkivoiteesta peittääkö se finnit, tai pigmenttiläiskät, mutta lähes aina kysellään miten hyvin se pysyy mattapintaisena. Sen tietysti ymmärrän, että ellei meikkituote pysty sitomaan ihotalia meikistä tulee kiiltävä, mutta se myös alkaa valua ja siitä tulee epäsiisti.


Ihon kiiltävyys ei ole huono asia

Vuosien varrella jokainen kosmetologi on kuullut kymmeniä kertoja miten asiakas haluaa kasvohoidon lopuksi puuteria ettei iho kiillä ja muuta meikkiä ei haluta. Tottakai toteutan asiakkaan toiveen, mutta en ihan hyvällä mielin, koska tiedän, että asiakas ei ehkä puhdista meikkiä pois nukkumaan mennessä. Moni ei pidä edes puuteria meikkinä, vaikka sitähän se on. Ihotalin kanssa puuteri muodostaa helposti huokosia tukkivan tahnan joka aiheuttaa talitukkeumia ja finnejä. Aika usein kuluttajat syyttää ihon kiiltävyydestä meikkivoiteen, tai puuterin huonoa laatua. Kuitenkaan meikkituotteet eivät voi korjata asiaa mikä johtuu ihosta ja sen hoidosta. Rasvaisella ja sekaiholla talineritys on usein hyvin epätasapainoista ellei ihonhoito-ohjelma toimi. Tätä tilannetta on turha yrittää korjata meikillä vaan hyvällä ihonhoidolla ja riittävällä kuorinnalla pitää saada iho siihen kuntoon ettei talin eritys ole liiallista. Itse en pidä ihon kiiltävyyttä ollenkaan huonona asiana enkä ole koskaan käyttänyt puuteria sen takia. Menneinä vuosina ennen mineraalimeikkejä piti käyttää puuteria sitomaan meikkiä ja parantamaan sen pysymistä. Nykyäänhän mineraalimeikit pysyvät erinomaisesti ja esimerkiksi Youngbloodin jauhemainen meikkivoide antaa luonnollisen mattapinnan. Youngbloodilla on myös erittäin suosittu riisipuuteri mitä Suomessa myydään erityisen paljon ja se pitää meikin täysin mattapintaisena koko päivän.
Miettikää omalla kohdallanne onko se niin vaarallista, jos iho hiukan kiiltää? Kertokaa myös oma kokemuksenne ja mielipiteenne asiasta.

5 kommenttia:

  1. Anonyymi09:25

    Taidan poiketa vahvasti valtavirrasta, koska minulle mattaisuus on kauhistus. Haluan, että meikkipohja on hyvin ohut ja luonnollisen hehkuva, jopa kiiltelevä. Täyteen peittävyyteenkään en pyri. Nenänpäähän sipaisen hieman puuteria mutta muualle en.

    Mattaisuus tumppaa kaiken elon kasvoilta - tai ainakin minulla. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmin tähtään mattapakkeliin, kuin kuolinnaamioon.

    Luin juuri eilen K-beautyn - korealaisen kosmetiikan - chok chok -efektistä, johon he pyrkivät. Eli iho halutaan kasteisen kuulaaksi, hieman kostean näköiseksi. En ole hurahtanut korealaiseen kosmetiikkaan, mutta tämän kiinnostavan ajatuksen jaan ehdottomasti.

    Samoin kammoan mattahuulipunia itselläni. Ne eivät kerta kaikkiaan sovi.

    Leena

    VastaaPoista
  2. Olen samas mieltä, että erityisesti vanhemmiten mattapintainen iho tekee elottoman vaikutelman. SkinPerfect Primer sk 30 sopii mielestäni erityisesti yli viisikymppiselle, koska se tuo iholle hehkeyttä ja ”säteilyä”. Myös pyrkimys mattapintaisuuteen kostautuu, kun päivän mittaan lisätään puuteria aina uudestaan ja uudestaan. Iltapäivällä iholla on paksu epätasaisen värinen meikkikerros.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Mielestäni kuultava iho on nuorekkaampi ja raikkaampi, suomalaisilla on muutenkin usein kuivahko iho ja varsinkin talvella ja kun sitä yritetään vielä tunkata puuterilla, on lopputulos nuorillakin usein se että iho näyttää ikääntyneemmältä ja kuivalta.

    VastaaPoista
  4. rutikuivaihoisena en todellakaan kaipaa tuotteilta mitään mattaisuutta!

    VastaaPoista
  5. Tyypillinen suomalaisten ongelma on juuri tuo ihon hilseily varsinkin talvella. Puuteri tuo hilseilyn esiin eikä sen korostuminen näytä ollenkaan kivalta. Hämmästyttävää, että näin moni kokee kiiltävänkin ihon ok:na. Työssäni kokemus on aivan toinen ja eniten pyydetty tuote kasvohoidossa on tuo puuter. Joskus tekee suorastaan pahaa laittaa raikkaalle puhdistetulle iholle puuteria, vaikka olisi jo aivan ilta. Puuteri pitää pestä heti pois ja samalla liukenee kasvohoidon tehoaineet. Aika usein laitan Hydrablur Primerin joka tekee mattapinnan ja on kuitenkin hoitava niin ei ole niin paha juttu, vaikka se jäisi yöksikin.

    Inkeri

    VastaaPoista