tiistai 23. huhtikuuta 2019

Faskiahierontaa ja vähän muutakin

Minulla oli mahdollisuus pääsiäisenä olla pari päivää Vierumäen liikuntakeskuksessa ja tietysti halusin kokeilla heidän tarjoamiaan hoitomuotoja. Kokeilin ensimmäistä kertaa faskiahierontaa ja se olikin huippuhieno kokemus.

Lihaskalvohoito

Vierumäen Spa osastolla on tarjolla monenlaisia hoitoja ja myös paljon kosmetologien palveluja. Suomessa uskaltaudun lähes kaikkiin hoitoihin, koska uskon hygienian olevan kunnossa. Luotan myös siihen, että tuskin Vierumäellä on työssä valekosmetologeja vaan jokaisella on tutkinto suoritettuna. Nyt en halunnut mennä kasvohoitoon, koska en erityisemmin pitänyt heidän käyttämistään hoitosarjoista. Päätin kokeilla faskiahierontaa mistä olen useammalta asiakkaalta kuullut, mutta en tiennyt kunnolla mitä se on. Nettisivuilla esiteltiin, että hoito tehdään raudoilla jolloin se on pehmeämpää. Minusta se kuulosti aika pahalta, mutta halusin sitä kokeilla. Hoidon teki erittäin reipas Noora joka tekee klassista hierontaa ja tätä faskiahierontaa myös Lahdessa. Hän kertoi hoidon perustuvan lihaskalvojen käsittelyyn ja sain nähdä raudat joilla hoito tehdään. Moisia metallivempaimia en ollut ennen nähnyt, mutta se mitä Noora niillä teki tuntui erittäin hyvältä. Tuolla raudalla pääsee kapeammalle alueelle kuin sormilla eikä tekijän käsiin tule niin rankkaa rasitusta. Minulla käsiteltiin hartiat ja kädet jotka ovat heikkokohtani. Käsittely ei ollut ollenkaan niin kivuliasta, kun olin luullut vaan erittäin tehokkaan tuntuista mutta miellyttävää. Tämä lihaskalvojen käsittely on suosittua kivun hoidossa ja vakuutuin sen tehokkuudesta. Tunsin selvästi, että käsieni hermopinteet helpottui. Harmillista ettei Noora Loimulahti ( noora.loimulahti@onthespot.fi) ole lähempänä, mutta Lahden alueella asuvat kokeilkaa ihmeessä hänen taitavaa käsittelyään. 
Pääsiäisen vietto Vierumäellä


Kiinalainen päänhieronta ja jalkahoito

Toisena päivänä otin kiinalaisen päänhieronnan ja jalkahoidon ja ne kuuluivat kosmetologien hoitovalikoimaan. Täytyy sanoa, että jo vastaanottotiskillä koin epäilyn tunteita, kun joka tytöllä oli aivan ylipitkät ripsipidennykset. Voisin sanoa, että vastassa oli tytöt ja heidän ripsensä jotka olivat ainoat mitä heistä erotti. Kuitenkin yritin suhtautua myönteisesti, koska nuo ripset ovat vaan jo ohi menevä muotioikku. Kosmetologi aloitti kiinalaisesta päänhieronnasta ja olen saanut sen muutaman kerran aiemminkin. Se on ihan pelkästään ns.hemmotteluhoito ja hyvin tehtynäkin aika vähäinen vaikutukseltaan. Tiedän monen asiakkaan pettyneen käsittelyyn, kun ovat odottaneet tuntuvaa hierontaa. Intialainen päänhieronta kestää 20 min (45€) ja se tehdään asiakkaan istuessa. Hartiaaluetta käsitellään kevyillä paineluilla vaatteiden läpi. Muuten käsitellään päätä pehmeästi hieromalla. Silloin, jos odottaa jotain tehokasta hoito voi olla pettymys, mutta muuten se on kiva rentoutus esimerkiksi kasvo-tai jalkahoidon aluksi. Tästä jatkoin jalkahoitoon ja se oli monipuolinen kaunistava käsittely jaloille. Hoitoon kuului kuorinta, kynsien ja kynsinauhojen hoito sekä naamio ja hieronta. Hoito tehtiin hyvin huolellisesti ja taitavasti. Itselläni ei ole kovettumia ja sitä en tiedä mitä niille olisi tehty. Olen itse tehnyt noin 20.000 jalkahoitoa ja tuo käsittely tuntui aika kevyeltä siihen nähden miten minä totuin jalkahoidon tekemään. Joka tapauksessa hoidoista jäi hyvä olo ja tuo faskiahieronta oli huippukokemus. 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi13:17

    Olen ollut hyvin kiinnotunut lihaskalvojen käsittelystä. Kiitos kun jaoit kokemuksesi, Inkeri.

    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tuota Noora Loimulahtea ja Lahtihan olisi lähelläsikin. Hän oli ihan harvinaisen napakka nainen ja uskoisin hänen tekevän hyvin klassisenkin hieronnan. Harvoin löytyy työtapa joka heti miellyttää ja silloin, kun kaikki menee putkeen tulee hoidosta tosi hyvä mieli.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi16:25

    Hämeenlinnasta löytyy faskiahierontaa Fysio Fresh:stä, vieläpä ihan lähellä hoitolaanne.
    Minä ja tyttäreni olemme olleet siellä ja tykkäsimme. Tyttäreni sai faskiahieronnasta apua kantapään kipuun, severin tautiin.
    Pia

    VastaaPoista
  3. Kiva, kun kerroit. Ehdin jo varata perjantaiksi ajan eräältä tutultani joka on juuri aloittanut faskiahieronnan tekemisen. Kerron myöhemmin mikä oli kokemukseni siellä. Voin myöhemmin käydä tuossa Fysio Fresh:issäkin. Olen nyt ihan heitteillä hierojien suhteen, kun Anna Rilla jolla pitkään kävin jäi äitiyslomalle.

    Inkeri

    VastaaPoista