tiistai 30. huhtikuuta 2019

Ohjeita vappumeikkiin

Vappuaattona aika moni on juhlamielellä ja haluaa pukeutua jo keväisesti. Toivottavasti meikkisävytkin seuraa tuota kevätlookkia ettei väritykset mene ihan ristiin. Juhlameikin pysyvyys on tärkeä asia ja siksi iho pitää olla hyvässä kunnossa.

Pohjusta meikki hyvin

Silloin, kun saa ihan rauhassa valmistautua juhlaan kannattaa tehdä kuorinta ja naamio ennen meikin tekoa. Tosin itse en muista, koska minulla olisi ollut aikaa tehdä edes juhlameikkiä rauhassa, kun on ollut jokin juhlavampi meno. Yleensä niihin lähtee kiireessä ja työmeikkiä vähän korjaillen. Kuitenkin haaveilen, että sellainenkin kerta vielä tulee, vaikka juhlia on kyllä tosi harvassa. Enkä myöskään ole enää vuosikausiin innostunut mistään vappuaatosta vaan vietän sen mielihyvin kotona kissojen kanssa lueskellen. Nykyisin rauhallinen ilta kotona harrastusten parissa houkuttelee enemmän kuin juhliminen. Jos nyt kuitenkin juhliin valmistautuisin aloittaisin kasvojen kunnostuksen kuorinnalla. Olen parissa viikossa ihan hurahtanut iS Clinicalin Tri-Active Exfoliant Masqueen (119€), koska se jättää aivan ihanan pehmeän ihon pinnan. Muutaman kerran olen käyttänyt sitä kasvohoidossakin ja jokainen asiakas kommentoi sen ihanaa tuoksua joka tulee veriappelsiinista. Tri-Active Exfoliant Masque toimii oikein hyvin Bt-Sonicin (126€) kanssa, kun ensin hiukan kostuttaa kasvoja vedellä. Tämä kuorinta on hyvin hellävarainen eikä jätä mitään punoituksia joten se sopii hyvin ennen meikin tekoa. Harmillista ettei siitä ole tehty näytteitä joten en voi antaa niitä kokeiltavaksi.
Muista vappujuhlien jälkeen puhdistaa iho hyvin. iS Clinicalin
Cleansing Complex (49€) on nopea ja tehokas puhdistusgeeli.

Naamio parantaa meikin kestävyyttä

Silloin, kun iho on hyvässä kunnossa meikkiä tehdessä se pysyy ja levittyy parhaiten. Naamion käyttö ennen meikkiä siloittaa ja tasoittaa ihon hyvin. Nyt Tähtitarjouksena oleva Hydra-Cooling Intensive Masque NYT 75€ (95€) on erinomainen meikinalushoito, koska se rauhoittaa punoituksia, kosteuttaa ja supistaa huokosia. Sen viilentävä vaikutus vähentää myös ihon punoittelua illan mittaan. Naamio saa vaikuttaa 10-20 minuuttia ja sitten  se huuhdellaan huolellisesti pois. Tämän jälkeen laitetaan normaalit hoitotuotteet mitä yleensäkin meikin alla käyttää. Juhlameikin pysyvyyteen vaikuttaa paljon meikinpohjustusaineet ja Dermalogican SkinPerfect Primer sk 30 (85€) ja Hydrablur Primer (84€) ovat siihen erinomaisia. Itse käytän aina nämä kaksi tuotetta päällekäin eli ensin Hydrablur Primer ja sen päälle SkinPerfect Primer sk 30 ja sitten vasta meikkivoide. Ellei ennen meikkiä ehdi laittamaan kuorintaa ja naamiota nopea pika-apu on Daily Resurfacer (122€)  hoitotassu. Se on ehdoton tuote silloin, kun pitää nopeasti saada iho siistiksi. Sanon sitä yli nelikymppisen salaiseksi aseeksi joten sen olemassa oloa ei pidä unohtaa. Juhlien jälkeisenä aamuna se vasta tarpeen onkin, koska Daily Resurfacer virkistää turvonneet kasvot nopeasti.  

3 kommenttia:

  1. Anonyymi22:47

    Vähän ihmettelen näitä primer kerroksia mistä kerrot. Jos laitat kaksi primeriä päällekäin ja sit vielä jotain meikiiä niin eikös se ole jo paksu pakkeli? Laitetaanko tuo hydrablur primer puhtaalle iholle vai pitääkö siihenkin alle laitaa kosteusvoidetta?

    Olen käyttänyt yksinään tätä värillistä primeriä missä on suojakerroinkin ja minusta se on ihan riittävä meikki.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi20:29

    INkeri vastaa varmasti ja hyvin tähän, mutta oma kokemukseni on, että primerit eivät yhtään nosta meikkikerroksen pakuutta, eli mitään pakkelia ei synny. Itse käytän hoitosuihkeen, kosteusvoiteen, primerin ja meikkivoiteen.

    VastaaPoista
  3. Nuo käyttämäni primerkerrokset voi kuulostaa paksuilta, mutta käytännössä näin ei todellakaan ole. Kumpikin primer on todella ohut ja kevyt eikä meikki näytä pakkelilta, vaikka primerien päälle laitetaan vielä oikea meikkivoide.
    Hydrablur Primer alle pitää laittaa vielä kosteusvoiteet, koska suurin osa primerin vaikutusta kohdistuu ihon pintaan ja suojaamiseen. Moni asiakkaamme käyttää SkinPerfect Primeriä meikkivoiteena ja siihenhän se sopii mainiosta. Ellei tarvitse sen enempää peittävyyttä niin SkinPerfect Primer sk 30 tuo sileän ja heleän pinnan. Sen hoidollinen vaikutus on aivan erinomainen, koska se suojaa auringolta, tuulelta, pölyltä yms.

    Inkeri

    VastaaPoista