torstai 4. huhtikuuta 2019

Pakkomielle pinkkiin

Olen koko ikäni ihmetellyt suomalaisten naisten intoa käyttää vain kylmiä sinipohjaisia ja violetteja huulipunia. Ihan kuin kaikille olisi 70-luvulla määrätty pakolliseksi pinkit ja fucsian sävyt läpi vuoden. Yleensä on yhteinen pelko ettei huulipuna vain ole lämmin oranssi tai ruskea.

Huulipunalla on suuri merkitys

Huulipuna on käytetyin meikkituote ja varmaan lähes joka naisella on useampia huulipunia. Olen vuosien varrella saanut monet asiakkaat rohkeasti kokeilemaan lämpimiä ruskean ja korallin sävyjä ja nykyisin he käyttävät pääsääntöisesti niitä. Harmillisen moni ei edes halua kokeilla muuta kuin peruspinkkiä. Huulipunan sävyllä on suuri merkitys ja ne värit mitkä sopi parikymppisenä eivät välttämättä sovi kuusikymppisenä. Tosin meikit ei ole mikään kuoleman vakava juttu vaan niitä voi käyttää ja kokeilla miten kukakin haluaa. Kylmä pinkin punainen huulipuna korostaa varsinkin talvella couperosaa ja ihon punakkuutta. Samoin se tekee helposti sinertävät huulet ja sitten ollaankin sydänvikaisen näköinen. Talvivalo varsinkin ulkona on hyvin kylmää valoa ja se korostaa voimakkaasti kaikkea sinipohjaista väriä. Nuo katkeilleet verisuonet oikein korostuu liilan huulipunan kanssa talvella. Lämpimät persikkaiset, ruskeat ja murretut oranssit ovat talvimeikissä turvallisin valinta huulipunaksi. Ymmärrän hyvin, että hyvin harva tykkää niistä väreistä mitä minä käytän enkä niitä halua tyrkyttääkään. Pidän paljon oransseja vaatteita ja huulipunia ja tiedän sen olevan suurimman osan inhokki väri. Vaatekaappini perusväritys on ruskea, koralli, persikka, oranssi ja kulta. Vaatevärit sanelee myös hyvin paljon meikkivärejä ja jos päällä on jotain punaista, tai oranssia huulipuna valitaan sen mukaan. Näyttää aika ristiriitaiselta, jos päällä on lämpimän ruskeita ja beigen sävyjä ja huulipuna onkin kylmä fucsia.


Unohda jo värianalyysit

Värianalyysit oli todellinen hitti 80-luvulla ja meilläkin kävi Helsingistä yksi Suomen tunnetuimmista  värianalyysin tekijöistä. Silloin se auttoi todella monia löytämään itselleen sopivat värit sekä vaatteisiin, että meikkeihin. Häneltä sai myös mukaan tilkkukirjan mistä pystyi tarkistamaan kaupassa oliko vaateen väri varmasti oikea. Nyt tuo värianalyysi on jo menneen talven lumia ja se kannattaa suurimmaksi osaksi unohtaa. Värisävyt ja muotivärit ovat muuttuneet moneen kertaan tuon värianalyysikauden jälkeen ja ihminen itsekin on vanhentunut kymmeniä vuosia. Suosittelen kokeilemaan lämpimän sävyisiä huulipunia esimerkiksi Joan Collinsin Suzy Starr (32€) sävyä joka upea raikas koralli ja niin kesäinen. Lämpimän sävyinen huulipuna tekee kasvojen ihonkin lämpimämmän väriseksi. Kylmä huulipuna taas korostaa ihon harmautta, punakkuutta tai kalpeutta. Lähes joka väristä löytyy lämpimiä ja kylmiä sävyjä. Ei pinkkikään ole missään tapauksessa pois suljettu ja pehmeä vanha roosa näyttää monella ihan kivalta. Päivittäkää meikkinne tälle vuosikymmenelle ja hankkikaa joka kevät ja syksy edes uusi huulipuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti