lauantai 22. kesäkuuta 2019

Aurinkovoiteissa on suuria eroja

Auringon haittavaikutuksista uutisoidaan koko ajan ja muistutetaan suojavoiteiden käytöstä. Silti auringonsuojavoiteet ovat kosmetiikkasarjojen vähiten myytyjä tuotteita. Kaiken järjen mukaan ne pitäisi olla eniten myytyjä, koska niitä käyttää koko perhe.

Aurinkovoiteen pitää imeytyä hyvin

Minä aina unohdan jotain kosmetiikastani kotiin, kun lähden lomareissuun. Se on joku Murphyn laki, että aina harmittelen jonkun puuttumista. Nyt, kun olimme Espanjassa lomalla muistin lentokentällä, että aurinkovoidepussukka jäi keittiön pöydälle. Olimme menossa voimakkaaseen aurinkoon ilman omia suojavoiteita ja sehän oli katastrofi. Muistelin, että meikkipussissani on muuta näytekoko Eclipse sk 50 (54€) ja Protection Sportista sk 50 (39€). Sovittiin, että minä saan käyttää ne ja miehelleni ostetaan muuta lentokentän suuresta kosmetiikkavalikoimasta. Myönnän, että suhtaudun jo asenteellisesti muuhun kosmetiikkaan kuin omaani. Yritin etsiä hajusteettomia tuotteita, mutta ne mitä löysin sisälsi parabeeneja ja tunnen vastenmielisyyttä, kun hikoillessa parabeenit imeytyy syvemmälle ihoon. Päädyin tunnettuihin merkkeihin, vaikka niissä olikin hajuste-ja väriaineita. Ostin vartalolle viidenkympin suojalla olevan tuotteen jonka luulin olevan spraypullossa ja kuvittelin sen olevan ohutta. Kasvoille löysin toisesta sarjasta pelkän aurinkosuojavoiteen jossa ei ollut hoitoaineita mukana ja suoja oli tuo sama viisikymmentä. 


Miehet eivät yleensä pidä aurinkovoiteista

Kuulen asiakkailta monia tarinoita siitä miten he joutuvat houkuttelemaan miestään käyttämään aurinkovoiteita. Miesten mielestä aurinkovoiteet ovat paksuja tahmeita rasvoja ja haisevat kamalalle. Olen aina pitänyt tätä hiukan vanhanaikaisena käsityksenä. Nyt, kun kokeilimme näitä ostamiamme tuotteita tajusin sen olevan totta vielä tänäkin päivänä. Omalle iholleni en noita ostettuja voiteita käyttänyt, mutta kokeilin niitä käsissäni ja kuuntelin mieheni kokemuksia. Ensinnäkin tuo pullo minkä luulin olevan suihkutettavaa sprayta olikin joku erikoinen pumppumekanismi joka roiskaisi voidetta isolle alalle ja voide olikin aika paksua. Tuoksu oli miellyttävä, kun sitä levitti, mutta päivän mittaan se alkoi iholla haisemaan eltaantuneelta. Illalla mieheni näytti miten voide ole hankautunut vaatteisiin ja paidan kauluksessa oli näkyvä valkoinen kerros. Ilmeisesti fysikaalinen suoja oli niin iso molekyylistä sinkkioksidia ettei se imeytynyt kunnolla. Olisi ollut ikävää, jos työssä tai juhlissa olisi paidan kaulus ollut rasvasta tönkkönä parin tunnin päästä. Kasvoille tarkoitettu voide olikin paksua valkoista mönjää ja sen päälle ei olisi voinut meikkiä levittää. Olin tosi ihmeissäni näistä voiteista jotka kuitenkin maksoivat kuutisenkymppiä tuubi ja olivat tunnettuja ja paljon myytyjä merkkejä. Voiko olla ihan sattumaa, että ostin juuri nuo heikkolaatuisimmat tuotteet vai onko näin kehnoja aurinkosuojavoiteita enempikin myynnissä. Ymmärrän hyvin ettei tuollaisia voiteita haluta käyttää enkä olisi niitä itsekään käyttänyt. Onneksi minulla oli näytepussien lisäksi SkinPerfect Primer sk 30 (49€) niin sitä levittelinkin reippaalla otteella. Mietin, että onko ammattisarjojen ja muun kosmetiikan välinen ero suurentunut entisestään. Tietysti kosmetologien vaatimukset ovat tiukkoja ja kosmetiikkaan suhtaudutaan tosi kriittisesti. Muistutan vielä, että kosmetologi tietää kaikista eniten aurinkosuojavoiteista eikä esimerkiksi farmaseutti. Jostain kumman syystä ihmiset luulevat, farmaseuttien olevan ihonhoidon asiantuntija, vaikka heidän ammattiosaaminen on ihan muuta. Apteekkeihin voi valikoitua heikko laatuisiakin tuotteita ellei sisäänostaja ole kosmetologi. 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi16:37

    iS Clinical Cleansing Complex puhdistusgeeli, sain tuota reilunkokoisen näytepullon, kun ostin sarjan silmänympärysvoiteen.

    Ensin ajattelin, ompas omituinen putsari, ei tee mitään. Pliisu. No nyt tein inventaarion kosmetiikkakaappiini ja kartoitin puutteet. Samalla otin tämän käyttöön, käytetään pois, ettei mee hukkaan mentaliteetilla.

    Ensin öljyisempi alkupuhdistus ja tällä sit loppupuhdistus.
    Kuukauden oon käyttänyt iltaisin ja aamuisinnpelkistään ja pikkuinen pullo on vajentunut kolmasosan. Pieni pisara leviää koko naamaan ja dekolten ja kainaloiden ja kaulan alueelle ja riittää raikastamaan yön jäljiltä (veden kanssa).

    Mut mun iho, se on kirkastunut ja väri tasoittunut. Mitään muuta muutosta ihonhoidossani ei ole tapahtunut, kuin et tätä oon kuluttanut pois ja pessyt nassuani.

    Mitä ihmettä tämä oikein on, ehkä kesäkin parantaa ihon kuntoa, mutta yleensä aurinkovoiteista huolimatta maksaäiskät ja pismat villiintyy. Nyt niidenkin osalta ollaan entisessä, ei pahentumista. Voi olla et kun tää minipullo loppuu, niin ostankin tätä, enkä sitä aiemmin käyttämääni putsaria.

    ps: mies on ottanut käyttöön aurinkovoiteen ja vauvatalkin iltapesuun öljyisen alkupuhdistuksen (en muista sen nimeä) ja kehoitti sanomaan et on hyvä, mut oisko jotain joka olis karheempaa, Psee nyt öljyisella alkuputsarilla ja pellavaisilla jokipiinpesulapuilla...mut kuulemma ois kätevämpää jos itse aine olis jo kuorivampaa ja jolla lähtee aurinkovoide pois.

    Terkuin
    -mari-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensiksi vastaan tuohon miehesi kysymykseen. iS Clinicalin Honey Warming Cleanser 52€ on kuorinta ja puhdistusaine samalla kertaa. Sitä voi ihan hyvin käyttää päivittäin, koska se ei kuori liikaa. Se on hiukan tahnamaisen tuntuinen, kun sitä ottaan käteensä, mutta kasvoille levitettäessä veden kanssa siitä tulee ihan helposti pois huuhtoutuva geeli.

      Kerroit erittäin sattuvasti kokeilusi iS Clinicalin Cleansing Complexin kanssa. Minä koin nuo samat tunteet, kun vuosi sitten käytin Cleansing Complexia ensimmäisen kerran. Geeli vaikutti ihan mitään sanomattomalta ja ihmettelin miksi iS Clinicalin kouluttaja Minttu sitä niin kehui. Pelkäsin geelin kuivattavan kuivaa ihoani vielä lisää, mutta parin viikon käytön jälkeen tajusin käsissäni olevan parhaan geeliputsarin mitä ikinä olen käyttänyt. Vaatimattoman tuntuinen aika nestemäinen geeli levittyy todella hyvin. Se ei vaahtoa yhtään joten se ei sisällä vaahtoa tuottavia saponiineja jotka kuivattavat ihoa. Lisäksi tuo Cleansing Complex huuhtoutuu hyvin iholta pois eikä veden kanssa tarvitse erityisesti läträtä. Tämä Cleansing Complex ei tosiaankaan ole mikä tahansa geeli vaan siinä on hiukan kuorivia happoja mukana. Juuri tämä sopiva määrä kuorivuutta tekee puhdistuksesta niin erityisen ja sen vaikutukset tulee näkyviin parin viikon käytön jälkeen. Teini-ikäiset ovat vallan ihastuneet siihen ja sitä voi käyttää myös selän ja rintakehän pesuun. Se toimii oikein hyvin Bt-Sonicin kanssakin.
      Pitää varmaan tehdä erillinen juttu Cleansing Complexista, kun näistä kehuistani ei tule loppua:)

      Inkeri

      Poista
  2. Huomasin kuinka hyvin Is Clinicalin ja Dermalogican aurinkosuojalliset päivävoiteet toimivat. En yleensä oleskele suorassa auringopaisteessa, nyt kuitenkin istuimme Suomenlinnan kalliolla ja toisena päivänä oleskelin laivan kannella. Olin aamulla levittänyt kasvoilleni Is Clinicalin Eclipseä ja sen päälle Dermalogican Sheer Tint-voidetta. Nämä takasivat sellaisen suojan, että illalla ihoani ei kiristänyt tai kuumottanut. Yllätyin tästä itsekin, koska ihoni reagoi herkästi aurinkoon.

    Pia

    VastaaPoista
  3. Kiva, että olit tyytyväinen tuotteiden toimivuuteen. Laivan kannella ja yleensä vesillä olo on hankalin paikka ihon suojauksen puolesta. Auringon lisäksi käy tuuli, tai ilmavirta joka helposti ahavoittaa kasvot. Tuo Sheer Tint olikin tosi hyvä valinta, koska se suojaa ihoa myös tuulelta ja vesiroiskeilta.

    Inkeri

    VastaaPoista