lauantai 8. kesäkuuta 2019

Ministerityyliä

Tiedän, että naisen ulkonäön arvioiminen on tasa-arvon kannalta tyhmää ja joskus jopa alentavaakin. Teen sen siksi, että minun työni on ulkonäköasiat. Minusta muiden kuin ulkonäköä ammatikseen tekevien on epäasiallista puuttua kenenkään ulkonäköön.

Ulkonäkö kertoo paljon

Olin keväällä luennolla missä Turun yliopiston tutkija kertoi ulkonäön merkityksestä työelämässä. Hän on väitellyt asiasta muutamia vuosia sitten ja nyt syksyllä häneltä ilmestyy kirja. Minusta on todella tärkeää, että tästäkin asiasta on tutkittua tietoa. Jokainen arvio toisen ulkonäköä, koska se kuuluu normaaliin elämään. Kukaan ei sivuuta toisten ulkonäköä merkityksettömänä ja sillä on suuri vaikutus, kun uudesta ihmisestä muodostetaan käsitystä. Nyt Suomen uudessa hallituksessa on keski-ikäisiä miehiä ja nuoria naisia. Todella hienoa on, että eduskuntaan saatiin melkein yhtä paljon naisia kuin miehiäkin. Hallituksen kokoonpano on myös ennen näkemätön, koska siinä on enemmän naisia kuin miehiä. Edistyksellistä on sekin, että alle 35-vuotiaita ministereitä oli vallan viisi. Seurasin tv:stä, kun hallitus esittäytyi ja uusia ministereitä haastateltiin. Kaikista tärkeintä on se mitä he sanovat, mutta jos ulkomuoto on ristiriidassa puheen kanssa ihmisen vakuuttavuus kärsii. Naisen ulkonäköä arvostellaan aina enemmän kuin miesten puhutaan sitten tasa-arvosta mitä hyvänsä. 


Stailaajaa tarvitaan

Yleiskuvaksi minulle jäi, että kaikki naisministerit olivat ymmärtäneet ulkonäön merkityksen ja panostaneet siihen. Miehet taas oli mitään sanomattomia ja samasta muotista tulleita ryppyisissä puvuissaan. Ainoastaan hallituksen vanhin ministeri Pekka Haavisto 61v.poikkesi edukseen nuorekkaalla ja rennon asiallisella pukeutumistyylillään. Kaksi nuorta naista erottui heti kaunottarina josta voi kiittää vain heidän perintötekijöitään. He ovat  Vihreiden sisäministeri Maria Ohisalo ja SDP:n liikenne-ja viestintä ministeri Sanna Marin. Vasenmistoliiton opetusministeri Li Anderson kuuluu myös näihin joilla on luojan lahjana hyvä luusto ja kauniit piirteet. Hän vasta upea olisi, kun laittaisi hiukan meikkiä ja hiuksiin hyvän leikkauksen. Tosin tuo hänen ulkonäkönsä sopii tilanteeseen ja hänen tapaansa puhua. Hän on varma omassa tyylissään ja se näyttää hyvältä. Toinen oman tyylinsä löytänyt on Keskustan tiede-ja kulttuuriministeri Annika Saarikko jonka kivaa ja persoonallista pukeutumista seurasin jo edellisessä hallituksessa. Hän oli esillä usein sotekysymyksessä ja aina hän näytti viimeisen päälle huolitellulta. Keskustapuolueen elinkeinoministeri Katri Kulmuni voisi pukeutua vähemmän pikkutyttömäisesti ja satsata hyvälaatuisiin meikkeihin. Lähikuvassa näkyy selvästi, että silmämeikki valuu ja kasvojen iho näyttää muutenkin sotkuiselta. Pitäisiköhän lähettää hänelle lahjakortti Nanolift hoitoon. SDP:n Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisella on hiukan liian tyttömäinen ulkoasu. Hän ehkä tavoittelee naisellisuutta, mutta vaikutelma näyttää koulutytöltä. Muutamilla naisministereillä oli puolipitkätukka joka oli auki ja se näyttää minun silmääni aina epäsiistiltä. Helpommalla pääsisi, kun hiuksissa olisi hyvä leikkaus joka olisi itsekin helppo huolitella. Näistä suomalaisministereistä hyppään britteihin ja upeaan kuningatar Elisabetiin. Voi, kun olisinkin yli yhdeksänkymppisenä niin terävässä kunnossa ja tyylikkään näköinen. Hän on ihan selvästi tiedostanut, että ulkonäkö on tärkeä asia ja presidentti Trumpin vierailulla hän loisti tyylillään varsinkin illallisilla. Aivan toista oli Melania parka joka oli tapansa mukaan ilmeetön ja kulki miehensä perässä kuin hymytön robotti. Nämä arviot ovat minun mielipiteitäni ja toivottavasti ne eivät loukkaa ketään. Tulen vielä syksyllä kirjoittamaan paljon ulkonäön vaikutuksista, kun tuo ulkonäkötutkimus ilmestyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti