lauantai 15. kesäkuuta 2019

Yli viisikymppisen tärkein meikki on poskipuna

Katselin ammattilehdistä millainen on kesän 2019 muotimeikki ja törmäsin tähän poskipuna asiaan. Olen aina ihmetellyt, kun me emme juurikaan myy poskipunia, vaikka itse pidän sitä hyvin tärkeänä osana meikkiä.


Poskipuna antaa nuorekkaan hehkun

Kesä alkaa kohta olla siinä vaiheessa, että meillä yli viisikymppisillä iho on kirjava kuin kissanvuota. Vähäinenkin aurinko tuo esiin kirjavat läiskät kasvojen iholla ellei ole tehokasta aurinkosuojaa. Estrogeenin hormonin vähentyessä pigmentit jakautuminen muuttuu ja ihon väri ei enää ole tasainen. Tärkeä meikkituote onkin meikkivoide ja poskipuna. Poskipuna hiukan peittää, mutta ennen kaikkea muotoilee kasvot ja nostaa poskipäitä. Itse pidän poskipunaa tärkeämpänä kuin ripsiväriä, koska se vähentää vanhenevan naisen kalpeutta ja harmautta. Kirjoitan ehkä raadollisesti vanhenevasta naisesta, mutta kuulun itse tähän ryhmään ja kerron itse kokemistani asioista enkä halua pahoittaa kenenkään mieltä. Juuri tämä ihon värin muuttuminen tekee suuren eron nuoruuden minään ja siksi samat konstit ei käy kuin parikymppisellä. Meille tuli keväällä Joan Collins huulipunien (32€) lisäksi myös kolme eri sävyistä poskipunaa (42€). Sävy Coral on lämmin ja murettu korallin punainen, Rose on perinteinen utuinen roosan sävy ja Dusty Pink on tyylikäs ja neutraali rusehtava pinkki.
Joan Collins poskipunat (42€) ovat pakattu helposti käsiteltävään
jämäkkään pakkaukseen joka on myös tyylikäs katsella.


Kevyt meikkivoide on kesällä paras

Kesäinen meikkivoide on yleensä hiukan kevyempi ja läpikuultavampi kuin talvella, koska auringon valossa kevyt meikkivoide näyttää luonnollisemmalta. Suosituin ohut meikki meillä on Dermalogican SkinPerfect Primer sk 30 (85€), vaikka se on alunperin tarkoitettu pohjustustuotteeksi niin monelle se riittää meikkivoiteeksikin. Siinä on suurena hyötynä tuo kolmenkympin aurinkosuoja ja muutenkin sillä on hoitava vaikutus. SkinPerfect Primer sk 30 on todella ohut ja hyvin levittyvä ja se tekee ihosta hehkeän. Toinen suosittu meikki on Dermalogican Sheer Tint sk 20 (85€) joka on ollut meillä myynnissä ainakin viisitoistavuotta. Se on uudistunut useampaan kertaan ja vakio käyttäjiä sillä on paljon. Siinä on kolme eri värisävyä Light, Medium ja Dark ja tuo Medium on niistä paras. Näitä kahta muuta sävyä myydään todella vähän, koska Medium on niin sopiva kaikkiin ihon sävyihin. iS Clinicalin Eclipse sk 50 on saatavana myös värillisenä ja sen sävy on enemmänkin ihonväriä tasoittava kuin oikea meikkivoide. Väri on niin neutraali, että sitä voi käyttää myös miehet. Levitä ensin iholle ihotyypin mukainen seerumi ja voide ja niiden päälle meikkivoide ja lopuksi poskipuna. Koko kasvoille tuo hiukan rusketusta Youngbloodin Sundance (71€) joka paras aurinkopuuteri mitä olen nähnyt. Sundance sopii myös poskipunaksi ja sillä saa kauniin kesäisen sävyn iholle ja poskiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti