sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Milium eli luufinni

Monella on ongelmana miliumit eli kansan kielellä luufinnit. Ne ovat pieniä ihonalaisia talikeräytymiä jotka näkyvät valkoisena pallona ihon pinnalla. Niitä ei kannata itse yrittää poistaa, koska yleensä siitä kärsii vain muu iho ja milium jököttää paikallaan.

Miilium on vaikea poistaa

Olen ihan varma ettei miiliumin poisto onnistu omatoimisesti. Olen itse pari kertaa yrittänyt ja se on turha vaiva. Näen asiakkailla tosi pahoja jälkiä, kun ihoa on oikein rassattu. Tähän aikaan vuodesta kaikkeen rikkoutuneeseen ihoon tulee helposti pigmenttikasautumaa. Sitten on kasvoissa pigmenttiläiskä ja miilium. Valitettavasti miliumit ovat hankalia myös monelle kosmetologille. Siinä pitää osata hakea oikea suunta mihin huokonen aukeaa ja miilium pullahtaa ulos. Tämä valitettavasti tuo kipua asiakkaalle, mutta kun sen tekee nopeasti ei se ole kestämätöntä. Toisaalta mitään muuta vaihtoehtoa ei ole niiden poistamiseksi. Itse olen aika pätevä tässä kiitos pitkän kokemukseni, mutta kaikkia en minäkään pysty poistamaan. Lähellä silmää ja silmäluomessa olevat miiliumit ovat meille mahdottomia poistaa. Siinä on myös niin suuri tulehdus vaara etten ala sellaista tekemään. Joskus ihmiset tulevat ovelle näyttämään miiliumejaan ja hiukan närkästyvät, kun siltä seisomalta sanon etten niitä pysty poistamaan. Heidän mielestään pitäisi edes kokeilla. Ehkä parikymmentävuotta sitten olisin kokeillut poistaa, mutta nykyisin tiedän tasan tarkkaan mitä voin poistaa ja mitä en.
Bt-Sonic (126€) on osoittautunut hyväksi miiliumien 
ennalta ehkäisyssä.


Ennalta ehkäise miiliumien synty

Joillakin ihmisillä on taipumus miiliumeihin enemmän kuin muilla. Eikä mitään varmaa syytä niiden syntyyn tiedetä, mutta kuivuus on varmasti yksi tekijä. Huokosen suu on niin kireä ja tukkiintunut kuolleesta solukosta ettei tali pääse siitä ulos. Ihon erittämä tali kerääntyy hiljalleen isommaksi ja siihen kertyy muitakin kuona-aineita jotka kovettavat sen luumaiseksi palloksi. Tärkein ennalta ehkäisy tähän on säännöllinen kuorinta Dermalogican Daily Microfoliant (80€) ja nyt Tähtitarjouksena oleva TRI-ACTIVE EXFOLIANT MASQUE NYT 95€ (119€) ovat erinomaisia tähän tarkoitukseen. Säännöllinen kasvohoito estää myös miiliumien syntymisen ja nyt Dermatude-kasvohoito ehkäiseen pienien miiliumien syntymistä. Joillekin tulee kymmenittäin ihan neulanpään kokoisia miiliumeja ja sitä määrää on mahdoton poistaa. Se on hyvin harvinaista, mutta ilmeisesti se on periytyvä taipumus. Tässä tapauksessa Dermatude-kasvohoito auttaa parhaiten. Ei sekään poista niitä kokonaan, mutta vähentää huomattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti