maanantai 10. kesäkuuta 2019

Kuka vaivojansa valittaa?

Vastaus kysymykseen on minä. Uskoudun taas tälle päiväkirjalleni mitä iho-ongelmia nyt on ilmennyt elämääni rasittamaan. Tämä omakohtaiset kokemukset auttavat minua ymmärtämään työtäni ja asiakkaitani paremmin.

Pigmenttiläiskä sääressä

Mitään kovin suurta ei ole ihoni tilanteessa tapahtunut, mutta turhamaisena ihmisenä huomion tämänkin. Pari kuukautta sitten naapurin (=vanhempieni) huonosti kasvatettu kollin jötkö Kultsi töni meidän suloista pikku Herttaa. Yritin napata Hertan syliini, mutta pelästytin sen ja se potkaisi nilkastani takajalallaan oikein kunnolla vauhtia. Tietysti siihen tuli kolme syvää naarmua mistä valui hiukan verta. En niitä sen enempää hoitanut, koska ne eivät olleet minun ensimmäiset kissan raapamat ja tuskin viimeisetkään. Sitten jossain vaiheessa työssä tunsin, kun säärtäni kutitti kovasti ja vasta illalla huomasin hanganneeni raapimien ympäriltä koko ihon rikki. Tätä sitten parantelinkin pari viikkoa kortisonivoiteella ja Bepanthenilla. Nyt olin unohtanut koko jutun, mutta kun laitoin pitkästä aikaa kesämekkoa päälle huomasin, että sääressäni oli melkeinpä kämmenen kokoinen ruskea pigmenttiläiskä. Olin tosi harmissani omasta tyhmyydestäni. Minun olisi pitänyt tajuta ettei rikkoutunut iho tarvitse kuin nähdä aurinkoa se alkaa pigmentoitumaan. Istuin monena iltana helle päivinä töistä tullessani pihakeinussa paljain säärin ja tietysti ilman suojavoiteita. Kello oli jo yhdeksän, mutta niin suuri on auringon voima siihenkin aikaan illasta. Nyt onkin pitkä hoito edessä iS Clinicalin Whitening Serumilla (109€), koska ennestään tiedän, että kestää useamman viikon ennen kuin iho uudistuu.
Naapurin Kultsu on komea kolli ja tässä hän rapsuttelee kaulaansa

Hiki tukkii ihoa

Toinen valittamisen aihe on laiminlyöty kasvojen iho. Olemme Marin kanssa lykänneet moneen kertaan omia hoitojamme, kun kevät on ollut niin kiireinen. Viime viikolla olimme varanneet itsellemme aikaa ja en sitä ennen enää muutamaan päivään kuorinut ihoani. Sekin hoitovaraus piti siirtää ja olin muutenkin koko pahimman helle viikon tosi huonolla hoidolla. Meille on tulossa suuri uudistus hintojen kanssa mikä tulee ilahduttamaan asiakkaitamme. Kaikki laskeminen vie kuitenkin aikaa sen verran, että tein töitä iltamyöhään ja en meinannut jaksaa aamulla herätä joten aamuhoitokin jäi vähälle. Perjantai aamuna oli suorastaan ilkeää tehdä meikki, kun iho oli niin niljakas kuorinnan puutteesta. En ollut kokenut sitä varmaan vuosikausiin, kun hoidan ihoani niin säännöllisesti. Iholle kertyy viikossakin jo paksu kerros kuollutta solukkoa. Hikoilu pitää sen koko ajan kosteana ja siitä tulee massaa joka tukkii huokoset. Kuivalla iholla se ei aiheuta kuin tämän paksun tunkkaisen tunteen ja huonosti levittyvän meikin. Rasvainen iho onkin ongelmissa, koska tukkiintuneet huokoset aiheuttaa finnejä ja iho on näppyjä täynnä lyhyessä aika. Tuntui suorastaan taivaalliselta, kun kuorin ihoni Tri-Active Exfoliant Masquella NYT 95€ (119€). Tuntui kuin paksu likakerros olisi irronut ja sen jälkeen kasvot tuntui taas omiltani. Sen siitä sain, kun laiminlöin ihon hoidon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti