perjantai 15. toukokuuta 2020

Kaikenlaista näppyä ja nyppylää

Olen usein kirjoittanut tämän koronan aikana miten stressi vaikuttaa ihoon ilman, että itse stressiä tunnistaisikaan. Nyt itse koen tämän ja aina onkin parempi antaa neuvoja ja ohjeistusta omasta kokemuksestaan.


AGE BRIGHT SPOT FADER  on paikallishoito näpyille


Hikinäppyjä ja muuta ryhelmää

Erilaisista ihottumista on välillä hyvin vaikea sanoa mitä ne ovat, koska eri ihosairauksia tunnetaan noin 700 erilaista. Moneen ihottumaan käy kuitenkin samantyyppinen hoito, vaikka usein ihottuman nimi ja alkuperä jäävät tuntemattomiksi. 
Nyt viimeisen viikon aikana omaan otsaani ja hiusrajaani on tullut ryhelmäistä näppyä, mikä tuntuu sormiin harmittavalta. Se ei näy meikin alta, mutta itseä se harmittaa aina ihoa hoitaessa. Oma diagnoosini on, että se on hikinäppylää tai stressin tuomaa näppylää tai sitten vähän kumpaakin. 
Yleensä en erityisesti hötkyile mistään ja stressinsietokykyni on erinomainen. Tällä hetkellä oma stressitasoni on kai tapissa, kun yritän saada hoitolan pysymään pinnalla koronakaaoksesta huolimatta ja samalla huolehtia vanhempieni ruokahuollosta ja muusta sellaisesta. Mitenkään en stressiä muuten huomaa, mutta tuo ryhelmäinen otsa muistuttaa siitä. Samoin näin keväällä, kun hoitohuoneen lämmitykset ei vielä ole tasaantuneet, olen fyysisestä rasituksesta hikipäässä. 
Hoidoksi tähän olen käyttänyt joka aamu DAILY RESURFACER (78€ ) hoitotassuja ja samalla levittänyt sen koko kasvoille. Sen kuoriva vaikutus uudistaa sekä puhdistaa ihoa ja korjaa sen vuoksi hikinäppyjä tehokkaasti. Aamuisin laitan otsaan tuon hoitotassun päälle Dermalogican aika uutta AGE BRIGHT SPOT FADER (43€) näppylöiden paikallishoitoainetta. Yöksi käytössä on iS Clinicalin ACTIVE SERUM (99€), jota laitan myös koko kasvoille. Kerron myöhemmin mitä sain aikaan tällä hoidolla.



Valoallergia

Kevääseen liittyvä ihottuma on valoallergiaa, joka on vähän eri asia kuin aurinkoihottuma. Itselleni tällainen valoihottuma iski jo huhtikuun alussa. Aamulla, kun tulin töihin ja vaihdoin vaatteita, huomasin, että kaulaani ja decolteeta kutisi kovasti. Peilistä huomasin, että ehdin raapia ihon jo ihan punaisille juomuille. Totesin ihottuman nokkosrokosi ja otin puolikkaan Zyrtecin, joka on ihoreaktioihin sopiva antihistamiini. Ihottuma häipyi aika pian enkä sitä päivän aikana enää huomannut.
Seuraavana aamuna se toistui taas. Ensimmäistä hoitoa tehdessäni huomasin, että kaulaani kihelmöi ja kutisee kovasti. Otin taas saman Zyrtecin, mutta nyt pysähdyin miettimään mistä on kysymys. Minä en ole koskaan ollut allerginen millekään enkä ole tottunut ihottumiin itselläni. Aurinkoihottumaa olen joskus saanut etelän matkoilla, mutta en enää moneen vuoteen. Totesin kuitenkin, että aurinkoihottumasta on kysymys. Aamuisin, kun ajoin parikymmentä minuuttia töihin, aamuaurinko paistoi suoraan minua päin. Olin jo vaihtanut keväisempiin vaatteisiin ja kaulani oli paljaana ja täysin ilman suojaa. Kolmantena aamuna laitoin kaulaani iS Clinicalin ECLIPSE sk 50 (54€) ja johan ihottuma tokeni.
Luin myöhemmin Duodecimin lääkärilehdestä, että valoallergia syntyy hyvin nopeasti jopa kymmenessä minuutissa ja on ärhäkkäämmin kutisevaa ja punoittavaa kuin aurinkoihottuma. Yleensä valoallergia vaivaa alkukeväästä, mutta iho tottuu kesään mennessä valotukseen. Aurinkoihottuma yleensä vaivaa läpi kesän ja useina vuosina peräkkäin. 
Muistakaa siis alkukeväästä suojata paljaat ihon osat näiden ihottumienkin takia!



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan

1 kommentti:

  1. Anonyymi12:17


    Ei liity tähän mutta Rapid Reveal Peel -kuorintaan, joka on vielä sunnuntaihin asti hyvässä tarjouksessa.

    Minulla sattui olemaan siitä näyte ja laitoin sen eilen. Helppo kuin mikä. Iho oli säteilevän oloinen sen jälkeen. Kuvailit nin hyvin, että taikinaisen tuntuiseen ihoon tehoaa ja niin tehosi.

    Minusta kertakäyttöön tarkoitettu määrä oli niin suuri, että laitoin vielä kämmenselillekin sitä. Nekin ovat nyt suorastaan kukoistavan näköiset ja tuntuiset kaikesta pesuhinkkauksesta huolimatta.

    Eli vahva puolto Rapid Reveal Peelille.

    Leena



    VastaaPoista