keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Ruusufinni ei siedä aurinkoa

Veikkaan, että aika monella on nyt menossa akuutti ruusufinni-ihottuma. Kevät ja aurinko nostaa aina ruusufinnitulehduksen esiin ja nyt tämä koronan tuoma stressi takuulla lisää ihottumaa. Silloin, kun ruusufinni tulee ensimmäistä kertaa tai hyvin voimakkaana, kannattaa heti mennä ihotautilääkärille.




Ruusufinni on hankala hoitaa

Ruusufinni on yksi hankalimmista ihottumista ja siihen ei juurikaan pysty kosmetiikan keinoin vaikuttamaan. Itse kannatan sitä linjaa, että antibiootit ovat paras lääke ruusufinniin. Sitten, kun akuuttivaihe on saatu hoidettua antibiooteilla, voidaan hyvällä kotihoidolla ja kasvohoidoilla pitää iho rauhallisena, jotta ruusufinni ei uusi. 
Antibioottikuurin aikanakin pitää ihoa hoitaa hyvällä kosmetiikalla ja iS Clinicalilta löytyy siihen hyvät tuotteet. Sanon suoraan, etten itse käyttäisi ruusufinni-iholle mitään muuta kosmetiikkaa kuin iS Clinicalia ja joitain Dermalogican tuotteita. Kosmetiikan pitää olla raaka-aineiltaan hyvin selkeää ja puhdasta, ettei se ärsytä ihoa tulehtumaan. 
Ainoa kosmeettinen tuote, mikä on jonkin verran vaikuttanut ruusufinniä rauhoittavasti, on iS Clinicalin PRO-HEAL SERUM NYT 85€ (109€), jota voi käyttää aamulla sekä illalla puhtaalle iholle. Sen päälle voi laittaa ihotyypin mukaisen  Dermalogican voiteen tai käyttää nyt tarjouksessa olevaa HYDRA COOL SERUMia NYT 86€ (109€) voiteen tapaan Pro-Heal Serumin päällä.

Aurinko pahentaa ruusufinniä

Uv-säteily on myrkkyä ruusufinnille ja näin keväällä aurinkoa tulisi välttää kaikin keinoin. Ensisijaisesti oma käytös pitää muuttaa tilanteeseen sopivaksi. Opetellaan käyttämään uv-suojallista päivävoidetta viidenkympin suojakertoimella läpi vuoden. Vältetään oleskelua suorassa auringonpaisteessa ja pysytään mieluiten sisätiloissa keskipäivän kirkkaimpaan ja kuumimpaan aikaan. 
Erinomainen päivävoide on iS Clinicalin ECLIPSE sk 50 (54€), joka on myös edullinen käytössä. Siitä on olemassa myös lievästi värillinen versio, mikä ei ole peittävä meikki, vaan hiukan ihoa tasoittava ja punoitusta neutralisoiva kevyt sävy. Tätä voi myös miehet käyttää, eikä iho näytä mitenkään meikatulta. 
Toivonkin, että ruusufinniin suhtauduttaisiin vakavasti ja ihoa hoidettaisiin niin, ettei ruusufinni pahene. Valitettavan moni edelleen paahtaa itseään auringossa välittämättä ihottumasta.



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti