lauantai 12. syyskuuta 2020

Hengityssuoja saattaa olla haitaksi iholle

Nyt on eteeni tullut sellaisia iho-ongelmia, mistä minulla eikä kenelläkään muullakaan ole kokemusta. Kasvomaskeja on käytössä tavallisilla kuluttajilla enemmän kuin keväällä ja ihmisten ihot alkavat oireilla ärsytyksestä ja hautumisesta. 

Dermalogican BARRIER REPAIR (45€) suojaa ihoa kuin sadetakki ulkoisilta ärsykkeiltä.

Maskeista iho-ongelmia

Tämän hetkisen tietämykseni mukaan maskien tuomia iho-ongelmia on kahdenlaisia. Maskipaperin tai kankaan käsittelyaineet tai laatu on sellainen, että iho allergisoituu niille. Keväällä puhuttiin paljon huonolaatuisista kiinalaisista maskeista, joissa oli valkaisuainejäämiä ja jopa jälkiä koiran ulosteista. 
Itsestään selvää on, että hiukankin herkkäihoisempi saa niistä ihoreaktioita. Maskeissa oli myös metalliosia ja koska nikkeliallergia on todella yleistä, niin nämä epämääräiset metallit aiheuttavat myös ongelmia.
Toinen reagointitapa on, että iho ärsyyntyy hautumisesta ja hankaantumisesta. Silloin, kun kyse on allergiasta, niin siihen ei muu auta kuin jättää käyttämättä nämä allergisoivat maskit. Hoitohenkilökunnalle, joiden on pakko käyttää hengityssuojia, voidaan hankkia eri materiaaleista olevia maskeja ja etsiä niistä itselle sopivampi laatu. Samaa konstia pitää kuluttajankin käyttää, koska vain kokeilemalla löytyy itselle sopiva materiaali. 
Paljon hankalampi ongelma on erilaisten ihosairauksien ärsyyntyminen maskien käytöstä. Kuiva iho, atopia, psoriasis ja ruusufinni ärsyyntyvät takuulla, jos iho hautuu tuntikausia maskin alla. Tietysti tässäkin tapauksessa pitää etsiä mahdollisimman ihoystävällinen maskimateriaali ja se löytyy vain kokeilemalla. Meillekin on tulossa myyntiin Dermalogican maahantuojan kautta kertakäyttömaskeja ja ilmoitan niistä heti, kun niitä on saatavilla.


Hyvin hoidettu iho kestää hautumisenkin

Kaikista tärkeintä on hyvä ihonhoito etenkin, jos joutuu pitämään maskia koko päivän. Finneistä ja rasvaisuudesta kärsivät voivat panostaa talineritystä normalisoivaan kotihoitoon ja kuivalle iholle parhaita ovat suojaavat tuotteet.
Tärkein hoitotuote on Dermalogican BARRIER REPAIR (45€), joka on niin sanotusti sadetakki iholle. Barrier Repair sulaa ihon pintaan ja suojaa ihoa ulkoisilta haitoilta eli tässä tapauksessa hankaukselta ja kosteudelta. Atooppinen iho kuivuu entisestään, kun hengityksen höyry kostuttaa ihon pinnan ja maskin. Koko ajan kosteana oleva iho elättää paljon bakteereita ja tulehtuu myös helpommin. Iho tarvitsee yöksi tavanomaista tehokkaampaa hoitoa, jotta se kestää päivän rasitukset. Herkistynyt, kuiva ja atooppinen iho saa helpon tehohoidon yöllä Dermalogican MULTIVITAMIN POWER RECOVERY MASQUESTA (58€), jonka voi jättää yöksi vaikuttamaan. 
Tulehtuneelle rasvaiselle iholle voi yöksi jättää iS Clinicalin naamion HYDRA INTENSIVE COOLING MASQUE (120g 95€ / 50g 55€), joka virkistää ja kosteuttaa sekä supistaa huokosia.
Tulehduksiin ja finneihin toimii hyvin Dermalogican AGE BRIGHT CLEARING SERUM (65€) ja vielä tehokkaampi on nyt ihan uusi RETINOL CLEARING OIL (73€). Tästä uutuustuotteesta tulen kertomaan vielä paljon lisää ja sehän on erityisen tehokas seerumi aikuiselle rasvoittuvalle iholle. 



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti