perjantai 11. syyskuuta 2020

Huonoja kosmetiikkakokeiluja

Olen tämän vuoden aikana kokeillut uusia ihonhoitotuotteita enemmän kuin edellisenä kymmenenä vuotena yhteensä. Valitettavasti olen huomannut saman kuin ennenkin eli peruskosmetiikka ei ole laadultaan kovin hyvää eikä tee välttämättä iholle ollenkaan hyvää.


Dermalogica ja iS Clinical ovat ylivoimaisia

Sen jälkeen, kun Suomeen tuli Dermalogica ja me otimme sen käyttöön, en ole juurikaan muuta kosmetiikkaa kokeillut. Ainoastaan iS Clinical nousi Dermalogican rinnalle muutama vuosi sitten samanlaisella voidepohjalla kuin Dermalogicakin.
Olemme nyt käyttäneet Dermalogicaa vuodesta 1999 ja sille ei ole paljoakaan haastajia löytynyt. Dermalogica oli alunperin aivan ylivoimainen, koska he kehittivät voidepohjan ilman mineraalirasvoja eli vaseliineja. Tämä edistys tarkoitti sitä, että kosmetiikasta tuli täysin vesiliukoista eikä alkoholipitoisia kuivattavia kasvovesiä enää tarvittu. 
Kevyempi voidepohja mahdollisti sen, että hoitotuotteiden vaikutusainepitoisuudet ovat moninkertaisia vaseliinipohjaiseen kosmetiikkaan verrattuna. Vaseliini on aina ollut tunnettu ongelma kosmetiikassa tukkivan ja kuivattavan vaikutuksensa vuoksi. 
Jotenkin olen kuvitellut, että näiden parinkymmenenvuoden aikana kemikaliokosmetiikkakin olisi kehittynyt ja ihmetykseni on ollut suuri, kun löysin aivan samanlaisia tuotteita kuin 90-luvulla. Sen jälkeen, kun olemme löytäneet Dermalogican emme Marin kanssa ole halunneet olla missään tekemisissä näiden mineraalirasvatuotteiden kanssa. En halua omalle iholleni tuotetta, joka on vaikutukseltaan kyseenalainen. Hämmästyttävintä on, että tätä mineraalirasvaa löytyy yli puolesta ammattikäyttöönkin tarkoitetusta tuotteesta. 
Ainoa selitys tälle on hinta. Vaseliinihan on erittäin halpaa ja sitä halvempaa mitä epäpuhtaampaa. Vaseliini jalostetaan maaöljystä niin kuin bensiini tai ompelukoneöljy ja se ei liukene veteen eli sen poistaminen iholta on vaativaa. 


Tahmaa ja tököttiä

Etsiessäni Outletiin ja Kulttituotteisiin sopivia tuotteita olen käynyt läpi lukuisia vaihtoehtoja. En missään tapauksessa myy tuotteita, joiden laatuvaatimukset eivät tyydytä minua. En aloittaessani tiennyt tämän olevan näin työlästä ja hidasta eikä uusia hyviä tuotteita meinaa millään löytyä. Siksi Outletin valikoima on pieni ja tuotteita on vain muutama saatavilla. Kuitenkaan en voi suositella asiakkaillemme tuotetta, joka voi jollakin ihotyypillä aiheuttaa ongelmia. 
Pari viikkoa sitten tilasin eräästä hyvin tunnetusta sarjasta perustuotteet eli puhdistusmaidon, kasvoveden ja yö-ja päivävoiteet. Olin suorastaan järkyttynyt, kun niitä kokeilin. Muistikuvat palautuivat menneisyyteen ja tunsin totaalisen eron niiden tuotteiden ja Dermalogican välillä.
Puhdistusmaito tuntui levitettäessä ohuelta ja kevyeltä ja ensikosketus tuntui hyvältä. Sitten aloin emulgoimaan kostein sormin maitoa ihollani ja se olikin jo kuin nestemäisen oivariinin hieromista naamaani. 
Haluan myös, että voin poistaa silmämeikin samalla tuotteella kuin muunkin kasvojen meikin ja sitä yritin tälläkin kertaa. Pitkällisen kuumalla vedellä huuhtelun jälkeen silmämeikit olivat levällään koko naamassa eikä meikkivoidekaan ollut lähtenyt kunnolla. Kuitenkin päätin selviytyä näillä tuotteilla loppuun saakka ja hankasin puhdistusmaidolla kostutetulla vanulapulla meikit pois ja loput pyyhin pyyheliinaan. 
Sitten pyyhin kasvot kasvovedellä ja sitä tosiaan tarvittiin, koska kului melkein neljäsosa pulloa siihen, ettei vanulappuun tullut enää meikkiä. Iho tuntui sen käsittelyn jälkeen todella hangatulta, mutta ei puhtaalta ollenkaan. Tarkistin vielä kerran onko tuotteet varmasti oikealle ihotyypille ja olihan ne. Kirvelevä kasvovesikin oli tarkoitettu herkälle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle. 
Puhdistuksen päätteeksi levitin kasvoille yövoiteen, mutta silmänympärille en enää uskaltanut laittaa kuin iS Clinicalin voidetta. Jouduin käyttämään tuota yövoidetta vähintään kolminkertaisen määrän verrattuna esimerkiksi iS Clinicalin voiteisiin eikä iho tuntunut siltikään kosteutetulta. Tunsin koko illan ihollani kuivuutta ja epämiellyttävää oloa. 
Onneksi olin ostanut vain matkakokoiset pakkaukset, koska ne menivät suoraan roskiin. Nuo tuotteet olisivat maksaneet kuluttajalle noin 60-70€ ja minua ainakin olisi todella harmittanut, jos olisin käyttänyt sen rahan roskaan. Nyt ymmärrän, miksi monet sanovat, etteivät viitsi käyttää kosmetiikkaa ja että kasvojen pesemiseen puhdistusmaidolla menee liikaa aikaa. Tämä kokemus toi minulle aivan saman fiiliksen. 



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

5 kommenttia:

  1. Voin kyllä allekirjoittaa, että huonoja tuotteita on kasapäin tarjolla...pienellä budjetilla ollessa testasin ihan laadukkaan oloisia ja normihintaan dermalocigan hintaisia tuotteita...tuloksena näppyjä ja kuivaa ihottumaa samassa naamassa. Pikku hiljaa hankin taas vain dermalocigan ja IS Clinicalin luottotuotteet ja en luovu niistä enää. Kipeän ja kutisevan ihon kanssa ei ole kiva olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ollut hyvin opettavainen kokemus minulle ja nyt ymmärrän miten vaikeaa on kuluttajille löytää itselleen sopivat tuotteet. Alan myös ymmärtämään sitä epäluuloa jota uudet asiakkaat kohdistavat suosituksiini. He ovat kokeilleen monenlaisia tuotteita mitä myyjä on kehunut ja aina ovat pettyneet. Ei ole ihme, että minun suosittelemat tuotteet herättävät epäilyjä.
      Olen myös tyytyväinen, että olen aikanani löytänyt Dermalogican. Olisi todella työlästä jatkuvasti vaihtaa hoitosarjoja ja perehtyä niihin kunnolla. Nyt voimme Marin kanssa luottaa siihen, että työvälineemme toimii.

      Inkeri

      Poista
  2. Ostin tässä kerran Clarins Beauty Flash Balmin ja täytyy sanoa, että se ei vaikuttanut parantavasti mitenkään ihoni ulkonäköön ! Ei toimi meikin alusvoiteena eikä naamiona, aikaansa ohi ajanut tuote ! Erään bloggarin suosituksesta ostin Mossan V-Lift Youth Power Booster seerumin ! Kävi samalla tavalla, ei ihon ulkonäkö parantunut ollenkaan ! Tulin siihen tulokseen että tämä tuote on tarkoitettu sellaisille joilla on iho kurjassa kunnossa, eikä minulle kuin ei mitään eroa oikean käytön jälkeen syntynyt ! Ikä on 62 ja hoidan ihoni muilla tuotteilla säännöllisesti. Ajattelin vain tällä tuotteella hieman liftausta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kokemus minulla tuosta Clarinsin tuotteesta. Ei toiminut ollenkaan meikin alla tai naamiona. Roskiin päätyi mokomakin turhake🙈

      Poista
  3. Ymmärsinkö nyt oikein, että jossain sarjassa on naamio ja meikinalusvoide yhdistetty? Aika erikoinen yhdistelmä enkä yhtään ihmettele ettei se toimi. En käsitä miksi kaksi niin erilaista tuotetta pitäisi saada samaan purkkiin.
    Tietysti olisi kiva, jos yksi tuote kävisi kaikkeen mahdolliseen, mutta se ei käytännössä onnistu. Naamion ja kuorinnan yhdistäminen vielä onnistuukin niin kuin uusi Dermalogican Hydra Exfoliant Masque (63€), mutta muissa yhdistelmissä kaikkien tarkoituksien laatu heikkenee.

    Korostan vielä, että emme ota edes Dermalogicasta ja iS Clinicalista myyntiin mitään mitä emme ole kokeilleet. Meidän täytyy vilpittömästi tykätä tuotteesta ja uskoa sen vaikutuksiin ennen kuin tarjoamme sitä asiakkaille.

    Inkeri

    VastaaPoista