torstai 3. syyskuuta 2020

Huonoa ihoa ei ole olemassakaan

Vielä nykyisinkin kuulen usein ihmisten määrittelevän ihot huonoihin ja hyviin, mutta se kuulostaa korvaani pahalta. Voisin sanoa Eino Leinon sanoja mukaillen, ettei huono ole kenkään iho, vaan toinen on työläämpi toista.

Tärkeintä on omalle ihotyypille valitut tuotteet.

Kypsä iho

Toinen ärsyttävä ilmaisu on kypsä iho. Luin juuri eräästä suomalaisten tekemästä kasvoharjasta, että se on tarkoitettu kypsälle iholle. Tosin tuo harjajuttu raapii kyllä ihon rikki kaikilta, mutta milloin siis katsotaan iho kypsentyneeksi? Ilmeisesti minä olen ollut kypsässä iässä jo jonkin aikaa, mutta miksi tämä ilmaisu kohdistuu aina naisiin? 
Omassa työssäni olen huomannut, että suurimmalla osalla ihmisistä on aivan väärä mielikuva omasta ihostaan. Moni kertoo huonosta ihostaan, vaikka kyse on lähes normaalista ihotyypistä, joka saadaan heleän kauniiksi muutamalla hoitokerralla. 
Näin yli viisikymppisenä itseään vastaan kääntyy usein ihmisen luulo, että hänellä on ns. hyvä iho. Yleensä kyse on kuivasta ihosta, johon ei ole tullut nuorena finnejä ja mustapäitä. Ihminen on jäänyt siihen luuloon, että hänen ihonsa on aina hyvä, eikä sille tarvitse tehdä mitään. Sitten viisikymppisenä se on ryppyinen rusina kosteuden puutteesta ja herkistymisten iskiessä pyydetään kosmetologin apua. Siinä onkin tekemistä saada ihminen motivoitumaan ihonhoidosta, kun käsitys on aina ollut, ettei hän tarvitse hoitoa. 
Yleensä nämä ihmiset väittävät jonkun ulkopuolisen asian tehneen ihottumaa, vaikka kyse on täysin selvästä kuivan ihon atooppisesta ihottumasta. Eräs tuttuni taisteli yhden vuoden sairaalan kanssa, kun hän väitti otetun keuhkoröntgenin aiheuttaneen kasvoille atooppisen ihottuman. Sain vielä minäkin tietämättömän kosmetologin maineen, kun kehtasin olla samaa mieltä lääkäreiden kanssa. Joskus siis ottaa tosi koville hyväksyä totuus.


Vähäinenkin hoito auttaa

Sekä kuiva että rasvainen iho vaatii hoitoa. Rasvaisella iholla hankalin vaihe on teini-iässä sekä alle kolmekymppisenä ja kuivan ihon tehokkaamman hoidon tarve alkaa nelikymppisenä. Valitettavasti, jos kuivan ihon hoito kokonaisuutena aloitetaan vasta nelikymppisenä, on jo menetetty paljon. 
Kuivaihoiset rypistyvät huomattavasti aikaisemmin kuin rasvoittuvan ihotyypin omaavat. Voisin sanoa siinä olevan kymmenen vuoden ero. Kuivalla iholla ensimmäiset rypyt ja ohentumiset näkyvät jo alle nelikymppisenä, kun rasvaiselle iholle ensimmäiset juonteet ilmestyvät viisikymppisenä. 
Tämä eroavaisuus tasoittuu myöhemmin ja yli kuusikymppisen rypistymistä säätelee ihonhoito, uv-säteily ja ihon kohtelu nuorempana.
Mitään ihmeellistä aikaavievää ruljanssia ei hyvä ihonhoito tarvitse. Tärkeintä on omalle ihotyypille valitut tuotteet. Mennään ihan metsään, jos ns. huonoa ihoa hoidetaan yli viisikymppisenä rasvaisen ihon tuotteilla. Hyvin harva tarvitsee talineritystä tasapainottavia tuotteita neljänkymppin jälkeen.
Tehokas, vanhenemista ennalta ehkäisevä kotihoito koostuu ammattitason tehokkaasta kosmetiikasta, mutta jo hyvä seerumi ja hoitovoide aamulla sekä illalla on riittävä. Sekä tietysti uv-suojallinen päivävoide!



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti