maanantai 14. syyskuuta 2020

Tee kasvojen puhdistus huolellisesti

Vielä nykyäänkin törmään aika usein siihen, että asiakkaan kasvojen puhdistaminen kotona ei ole kunnossa. Näen meikkivoidetta hiusrajassa sekä kaulalla ja hämmästyttävän usein aamuasiakkaalla on ripsissään ja silmien ympäristössä vielä edellisen päivän ripsiväritkin.


EVE LOM THE CLEANSER on täydellinen, monikäyttöinen ja lukuisia palkintoja maailmalla voittanut kulttituote.

Huonosti tehty puhdistus vesittää koko kotihoidon

Jaksan hämmästellä tätä meikinpoiston laiminlyöntiä ja sitä on edelleen lähes yhtä paljon kuin 80-luvulla. Ilmeisesti tämä on kotoa opittu tapa, jos äiti ei joka ilta pese meikkiä pois ei tytärkään sitä opi tekemään. 
Yritän varovasti ottaa puheeksi asiakkaan kanssa, että hiusrajassa on selvästi meikkivoidetta, joka on aiheuttanut mustapäitä ja tukkeutumia sille alueelle. Yleensä selitys on se, että he ovat varoneet kastelemasta hiuksiaan. 
Huonon kotipuhdistuksen näen siitäkin, että puristaessani tukkeumaa sen pää on kellertävän punaista meikkiä ja vasta huokosen pohjalta tulee puhdasta talia. Tarvitaan useampi kuin yksi meikin kanssa nukuttu yö, jotta väripigmentit imeytyvät niin syvälle huokosiin. 
Olen sitä mieltä, että jos ihonhoidon perusasia laiminlyödään, on aivan turhaa ostella seerumeita ja ryppyvoiteita. Valitettavan usein juuri nämä ihmiset, jotka eivät viitsi paneutua kasvojen pesemiseen, ovat innokkaita käyttämään pistoshoitoja ja plastiikkakirurgiaa. Ilmeisesti minä olen tylsä  kosmetologi, joka takertuu siihen, ettei ihonhoito ole kunnollista ilman hyvää puhdistusta.


Kaksoispuhdistus on tehokkain

Tässä muutama perusohje kasvojen pesuun:
  • Ottakaa aina pusero pois kasvoja pestessänne! Näin ei tarvitse varoa kauluksia ja iho tulee puhdistettua kaulaan asti. Tämä on pieni yksinkertainen ohje, mutta pidän sitä tärkeimpänä asiana kasvojen pesussa.
  • Nostakaa hiukset tukevalla hiuspannalla pois kasvoilta. Tämäkin on pieni asia, mutta varma tapa hutiloida puhdistamisessa on kasvoilla roikkuvat märät hiukset.
  • Tehkää kaksoispuhdistus, joka varmistaa kunnollisen puhdistustuloksen.
  • Käyttäkää Bt-Sonic ultraäänilaitetta (126€) lisäämään puhdistuksen tehokkuutta.

Aina, kun ostatte ripsivärin, niin varmistakaa, että teillä on siihen sopiva puhdistusmaito tai silmämeikin poistoaine. Työssäni huomaan, että on paljon ripsivärejä, jotka eivät lähde millään pois eikä asiakas itsekään tiedä, millä se on tarkoitus poistaa. Usein tällainen ripsiväri jää ainakin osaksi poistamatta ja ripset kärsivät siitä valtavasti. Ripsivärin kanssa nukkuessa ripset eivät jousta yhtään ja katkeavat tosi helposti tyynyä vasten painuessaan. Poistamaton ripsiväri on varma tapa saada huonokuntoiset lyhyet ripset.
Yksi kosmetiikkamaailman tunnetuimpia kulttituotteita on EVE LOMin THE CLEANSER (50ml 52€ / 100ml 75€). Se on kevyesti kuoriva puhdistusvoide, joka poistaa paksunkin meikkivoiteen ja ripsivärin. Sanoisin sen olevan aika samantyyppinen kuin Dermalogican PRECLEANSE BALM (46€) paitsi se ei ole kuoriva. Kumpikin The Cleanser ja Precleanse Balm ovat erinomaisia alkupuhdistusaineita kaksoispuhdistuksessa. 
Kaksoispuhdistuksen jälkeen tietää ihon olevan kunnolla puhdas. The Cleanseria kannattaa kokeilla ja itsekin myönnän olevani koukussa siihen. Siinä on jotain houkuttelevaa ja iho jää sen jälkeen hyvin miellyttävän tuntuiseksi. Toiseksi puhdistusaineeksi sen jälkeen suosittelen iS Clinicalin CLEANSING COMPLEXIA (52€). 
Voin kuvitella, että tuo Eve Lomin The Cleanser on ihanan hoitava sekä talvipakkasella että Kalifornian auringon kuivattamalla iholla.



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

3 kommenttia:

  1. Käsittääkseni Eve Lomin puhdistustuotteiden sisältö on suurelta osin mineraaliöljyä ja lanoliinia. Ymmärrän toki, ettei tukkiva vaikutus ole samaa luokkaa, kun kyseessä on alkupuhdistusaine, mutten silti maksaisi noin kovaa hintaa tuotteesta, jossa ns. halvat ja ei niin laadukkaat ainesosat.

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Incl:n mukaan tämä on todella ylihinnoiteltu tuote. K-kosmetiikasta löytyy laadukkaampia puhdistustuotteita reilusti halvemmalla. Hinta ei takaa aina laatua.

    VastaaPoista
  3. Olen usein kirjoittanut siitä ettei kannata arvioida tuotteita pelkästään incin perusteella, koska kosmetiikassa merkitseee todella paljon millainen yhdistelmä siinä on ja miten raaka-aineet ovat sekoittuneet toisiinsa.
    Tuon pelkän inci listan perusteella voisin tehdä samat johtopäätökset kuin tekin, mutta vasta tuotteen kokeilu toi sen hyvät puolet esiin. Olen aina inhonnut mineraalirasvoja, mutta senkin olen oppinut ettei aivan kaikkia voi niputtaa yhteen.
    Tämän mineraalirasvan lisäksi tuotteessa on pitkä rivi erittäin hyvä laatuisia kasviöljyjä joiden vaikutus ihoon on hoitava, siloittava ja kosteuttava. Näiden kasviöljyjen määrä ja koostumus on sen verran suuri, että tuote on hintansa väärtti.
    Olen ottanut myyntiin nämä kulttituotteet tarjotakseni asiakkaille vaihtelua ihon hoitoon. Ne eivät jää vakituisesti myyntiin vaan pyrin etsimään uusia muutaman kuukauden välein. Tämä etsiminen on iso homma oman kosmetologin työn lisäksi. Kuitenkin korona pakotti yrittäjiä löytämään uusia toimintatapoja ja minä päädyin tähän tuotevalikoiman laajentamiseen. Se on mielenkiintoista, mutta hyvin hidasta.
    Suomeen tulee hyvin vähän ammattikosmetiikkaa missä ei olisi mineraalirasvoja, koska se on niin yleinen raaka-aine. Dermalogican, iS Clinicalin ja Dermatuden lisäksi ei ole kovinkaan paljoa tuotteita pelkällä kasviöljypohjalla.
    Tämä The Cleanser on kokeilemisen arvoinen tuote, koska tuo eucalyptusuute tekee siitä jännän viilentävän ja raikastavan. Siinä on mukana myös lievää raemaisuutta joka on kevyesti kuoriva. Puhdistusaine huuhtoutuu erittäin hyvin pois ja sen jälkeen esimerkiksi tämä suosikkini Cleansing Complex tekee puhdistustuloksesta täydellisen.
    En yhtään ihmettele, että The Cleanser on Amerikassa niin suosittu, koska siihen on helppo koukkuuntua. Jenkkityylinen vahva meikki liukenee The Cleanserilla erittäin hyvin joten ymmärrän hyvin, että sen vaivattomuus ja tehokkuus tuo sille käyttäjiä.
    Erityisen hyvin The Cleanser sopii kuivassa talvisäässä yli nelikymppiselle kuivuudesta ja ohentumisesta kärsivälle iholle. Kaakao ja camomilla vahvistaa ihon omaa suojabarriääriä ja vähentää kuivuuden ärsyttävää vaikutusta.

    Inkeri

    VastaaPoista