perjantai 25. syyskuuta 2020

Suljetun paikan kammo ja kasvohoito

Meille ensimmäistä kertaa tulevat asiakkaat täyttävät esitietolomakkeen ja siinä on yhtenä kysymyksenä tunnetko suljetun paikan kammoa. Jotkut pitävät kysymystä täysin hölmönä ja asiaankuulumattomana, mutta se on meille todella tarpeellinen tieto. 


Suljetun paikan kammo on hirveä tunnereaktio

Suljetun paikan kammo on ainakin lievänä aika yleistä ja siitä tulee usein juteltua uusien asiakkaiden kanssa. Tietysti suurin osa asiakkaistamme on käynyt meillä vuosikymmeniä eivätkä tutussa paikassa sellaista tunne, mutta uuden asiakkaan kohdalla se on otettava huomioon. Nyt, kun teemme paljon ripsien kestotaivutuksia, on muutaman kerran käynyt niin, ettei työtä ole voinutkaan aloittaa asiakkaan suljetun paikan kammon vuoksi. Niillä kerroilla olen tehnyt asiakkaalle kasvohoidon.

Tuossa ripsien kestotaivutuksessa asiakas joutuu olemaan silmät kiinni yli tunnin ja se voi olla joillekin ylivoimaista. Onneksi asiakkaat ovat huomioineet sen etukäteen ja kertoneet siitä. Ikävintä olisi, jos paniikki iskee päälle kesken työn. Tuossa ripsien kestotaivutuksessa ei pysty silmiä avaamaan edes hetkeksi, mutta kasvohoidossahan voi olla silmät auki. 

Joku on kysynyt voiko ripsien kestotaivutusta tehdä ensin toiseen silmään ja sen jälkeen toiseen. Tietysti tämä on mahdollista, mutta joudun ottamaan siitä tuplahinnan. Aikaahan siihen menisi lähes kolme tuntia, koska yhden silmän tekeminen vie noin 1-1,5 tuntia. Joillekin jo ripsien kestovärjäys on hankala tilanne, vaikka siinä ei joudu pitämään silmiä kiinni kuin 10-15 min. Joidenkin asiakkaiden kohdalla auttaa, kun laittaa ikkunan auki ja myös hoitohuoneen oven auki. Toisilla paniikki voi iskeä, jos hoitohuoneen ovi on suljettu. Sitähän ei ole pakko sulkea ja kaikkeen yleensä löytyy apua, kun vain tiedän mikä tilanne on. 


Kasvohoidossa pitää voida rentoutua

Kasvohoidon yksi tärkeä tarkoitus on rentoutuminen ja stressin poisto. Silloin, kun koko ajan kuulostelee, mitä nyt tuleman pitää, ei rentoutuminen oikein onnistu. Nyt, kun meille kesällä tuli paljon uusia asiakkaita, moni sanoi kasvohoidon jälkeen, että olisi hän varmaan kestänyt ripsien kestotaivutuksen. 
Heidän kommenteistaan olen ymmärtänyt, että kosmetologin työtavalla ja varmuudella on suuri merkitys. Uskon, että asiakas aistii kyllä, jos kosmetologi ei oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä. Hieronta on viimeistään se kohta, missä asiakas tunnistaa varman ja napakan työotteen. 
Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin olla hieronnassa ja työ on pelkkää lääppimistä. Samoin jotkut kampaajat silittelevät vain vähän päältä hiuksia pestessään ja päänahkaan ei olla ollenkaan kosketuksesssa. Huomasin jo kosmetologikouluaikoina, että joillakin hieronta ei vaan onnistu luontevasti ja hoito jää jotenkin veltoksi. Tästä samasta asiasta puhuin usein Marin äitiyslomien sijaisten kanssa ja huomasin, miten vaikeaa oli oppia napakat ja varmat hierontaotteet.
Itselleni kasvohieronta on tärkein vaihe kasvohoidossa ja koen itsekin rentoutuvani, kun asiakas alkaa vajota uneen. Ilmeisesti omat otteeni ovat riittävän napakat, että asiakas kokee olevansa turvassa. 
Tärkeintä on kuitenkin, että asiakas kertoo kosmetologille, jos hänellä on suljetun paikan kammo tai jotain muuta sen kaltaista. Silloin voidaan yhdessä pohtia, mikä olisi hyvä ratkaisu hoitojen kannalta.



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti