tiistai 29. joulukuuta 2020

Älä jumitu menneisyyden muotiin

Luen edelleen Turun yliopiston tutkijoiden kirjaa ulkonäöstä sekä sen vaikutuksista ja se saa ajattelemaan omaa työtäni monelta kantilta. Suurin ihmisen ulkonäköongelma on vanheneminen, mutta ikääntymisen tuomia muutoksia ei millään pysty estämään  täysin.Vanhenemista ei voi pysäyttää

Oma ajatukseni vanhenemisesta on se, että ikääntyminen on parempi hyväksyä, koska kaikki muu on tuulimyllyjä vastaan taistelemista. Minusta hyvä tapa vanheta on yrittää pysyä hiukan ikäistään nuoremman ja hyvinvoivan näköisenä. Ei kuusikymppinen näytä kolmekymppiseltä, vaikka mitä tekisi ja siihen pyrkiminenkin voi näyttää jopa säälittävältä. On aika surullinen näky, jos kuusikymppinen pukeutuu kuin kaksikymppinen ja yrittää näyttää puolet ikäänsä nuoremmalta. 
Minulle riittää se, että kuusikymppisenä näytän 55-vuotiaalta elämäänsä tyytyväiseltä naiselta. Tätä ajatusta tarjoan myös asiakkailleni ja tiedän, että kaikki meidän yli nelikymppiset vakioasiakkaat näyttävät noin kymmenen vuotta ikäistään nuoremmilta.  
Sekin näyttää aika hassulta, jos kuusikymppinen on jäänyt jumiin siihen muotiin, mitä hänen nuoruudessaan oli ja tämä on todella yleistä. Muistan hyvin sen päivän kahdeksankymmentäluvun puolivälissä, kun avasin hoitolan uusissa tiloissa eli näissä missä nykyäänkin toimin. Olin silloin noin 25-vuotias ja minulla oli vahva liilasävyinen luomiväri ja vihreä ripsiväri. Huulipuna oli hennon vaaleanpunaista ja samoin poskipuna. Tämä yhdistelmä näytti silloin tosi hyvältä ja muistan saaneeni paljon kehuja kauniista meikistäni. Nykypäivänä sellainen meikki olisi aika järkyttävä minun ikäiselläni. 


Pyytäkää apua meikkivalintoihinne ammattilaiselta

Tiedän hyvin, ettei yli kolmekymppisen aikuisen ihmisen kiireisessä arjessa enää jaksa, eikä viitsi seurata muotia. Kuitenkin pitäisi muotia seurata sen verran, ettei näytä ihan hassulta menneen maailman meikeissä. 
Apua meikkivalintoihin on saatavilla ja vaikka kosmetologit eivät ole meikkaajia, pystymme kyllä neuvomaan sopivia tuotteita ja värejä ehostukseen. Myös meikkien laadut ovat muuttuneet täysin siitä, mitä ne olivat kasariaikaan. Uusia tuotteitakin on tullut ja niihin kannattaa tutustua. Paras uusi keksintö ovat nämä meikinpohjustusaineet eli primerit. Niitä on ollut käytössä noin kymmenisen vuotta ja minusta joka naisella pitäisi olla meikkipussissaan tämä primeri. 
Meillä on myynnissä kolme erityyppistä meikinpohjustusainetta: Dermalogicalla on SKIN PERFECT PRIMER sk30 (49€) ja HYDRABLUR PRIMER (51€) ja Youngbloodilta tuli syksyllä uusi CC PERFECTING PRIMER (53€). Näistä löytyy jokaiselle tuote, joka poistaa vähintään muutaman vuoden kasvojen ihon ulkonäöstä. 
Tiedän myös omasta kokemuksesta, ettei enää viitsi aamuisin viettää peilin edessä tuntia, mitä teki parikymppisenä, vaan meikin pitää olla nopea ja pysyä siistinä koko päivän. Nämä ominaisuudet löytyvät XTREMEN luomivärikynistä (35€) sekä silmänrajauksista (35€-42€). 
Yli viisikymppisen hiukan jo rypistyneelle iholle kannattaa käyttää todella hyvälaatuisia meikkejä. Halvat markettimeikit eivät yleensä pysy hyvin ja tulos on helposti sotkuisen näköinen. Kannattaakin panostaa muutamaan hyvää tuotteeseen. 
Kuulen usein asiakkailta, että he eivät mielestään osaa käyttää luomiväriä, silmänrajauksia tai poskipunaa, mutta he eivät rohkene tai halua edes kokeilla. Ei meikkaaminen ole mitään avaruustiedettä ja sen oppii jokainen, mutta kaikki vaatii harjoittelua. Erittäin hyvä harjoittelutuote silmänrajauksiin ovat nämä Xtremen silmänrajauskynät, joita on helppo levittää. Nyt, jos koskaan on aika opetella ja kokeilla uusia silmämeikkejä, koska suusuojan takaa näkyvät vain silmät.


Tervetuloa ostoksille!

Hoitola on auki kaikki arkipäivät vähintään klo 17 asti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti