sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Tietoa kosmetiikan vaikutusaineista

Alkuun Joulukalenteri: Arvomme joka sunnuntai ja keskiviikko 50€ lahjakortin! Arvontaan voi osallistua Purkkiarmeijan komentaja-blogissa ja somessa kommentoimalla. Joulukalenteria kannattaa seurata, koska välillä sieltä paljastuu hyviä tarjouksia tai muuta hyödyllistä kivaa!


Torstaina joulukalenterista ilmestyi TARJOUS Xtremen luomiväri- ja rajauskynistä, sekä ripsiväreistä. Niillä saat tehtyä helposti silmämeikin, joka myös pysyy siistinä koko päivän. Xtreme luomivärikynät ja silmänrajauskynät NYT 25€ (norm.35€), ripsivärit NYT 32€ (norm.42€) ja tussirajaus NYT 32€ (norm.42€.) Nämä tarjoukset ovat voimassa sunnuntaihin 13.12. asti.

Törmään usein uusien asiakkaiden kohdalla siihen, että he ovat lukeneet kosmetiikan vaikutusaineista ja sitä kautta ihastuneet jonkun yksittäisen raaka-aineen tehoon. Tuo yksittäinen raaka-aine ei kuitenkaan riitä, vaan koko raaka-aineyhdistelmä tekee tuotteen vaikuttavuuden.

AHA-hapot

AHA-happojen käyttö kosmetiikassa oli iso askel eteenpäin ihonhoidon tehokkuudessa. Tällä raaka-aineryhmällä on monta nimitystä ja AHA tulee sanoista alfahydroksihapot eli hedelmähapot. Näihin hedelmähappoihin kuuluu lukuisia eri kosmetiikan raaka-aineita, esimerkiksi maitohappo ja sokeriruo'osta saatu glykolihappo ovat hedelmähappoja. 
Jos siis haluaa tuotteen, jossa on AHA-happoja, ne saattavat olla raaka-ainelistassa merkittynä ihan muilla nimillä. Juuri tässä kohtaa tarvitaan kosmetologin ammattitaitoa, jotta raaka-ainelistaa osataan lukea oikein. 
Hyvin tyypillinen raaka-aine on myös hyaluronihappo, joka ei taas ole happo ollenkaan ja sillä ei ole mitään tekemistä hedelmähappojen kanssa. Hyaluronihappo on kosmetiikan kaikista kosteuttavin raaka-aine, mutta sen yhteydessä olevat vaikutusaineet vasta kertovat tuotteen todellisen vaikutuksen. Hyaluronihappoa voi olla ihan kaikille ihotyypeille tarkoitetuissa tuotteissa. Kuivan ihon tuotteissa se on tehokas kosteuttaja, mutta rasvaisen ihon tuotteessa se saattaa olla kompensoimassa jonkun muun raaka-aineen kuivattavaa vaikutusta. 
Tuotetta ei siis kannata valita vain yksittäisen raaka-aineen perusteella, vaan tuotteen koostumuksesta pitää tietää paljon muutakin. Itseäni välillä hämmästyttää, että asiakas voi luulla, ettemme tiedä näistä raaka-aineista mitään, vaan hänen itsensä pitää tutkia onko jonkin Dermalogican tuotteen koostumus oikea. Valitettavan usein asiakkaalla itsellään on aivan väärä uskomus raaka-ainelistan merkityksestä ja tuoteostos menee ihan pieleen, ellemme saa häntä vakuutettua muusta. Nämä ovat hyvin haastavia tilanteita ja tässä tulee myös esiin, miten vähän kosmetologin ammattitaitoa arvostetaan.

Vaikutusaineita on erilaisilla vahvuuksilla

Toinen tärkeä asia kosmetiikan raaka-aineissa on huomioida, miten paljon sisällysluetteloon merkittyjä vaikutusaineita tuotteessa on. Valintamyymälän voiteessa voi olla kaikki hyvät vaikutusaineet, mutta niitä voi olla vain prosentin verran. Kosmetologi myy vain ammattikäyttöön ja myyntiin tarkoitettuja tuotteita ja niiden vaikutusainepitoisuudet ovat moninkertaisia muuhun kosmetiikkaan verrattuna. 
Valintamyymälän ja ammattituotteiden välissä on vielä yksi ryhmä eli selektiivinen kosmetiikka, johon kuuluu tunnetuimmat kosmetiikkabrändit. Niiden vaikutusainepitoisuudet ovat suurempia kuin valintamyymälän tuotteissa, mutta huomattavasti pienempiä kuin ammattikosmetiikassa.
Kaikki meidän myymät tuotteet ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja, eikä niitä saa myydä ja käyttää ilman kosmetologikoulutusta sekä kyseisen sarjan omia koulutuksia. 
Meillä myynnissä olevat Dermalogica, iS Clinical ja Youngblood ovat maailman arvostetuimpia ammattilaissarjoja ja niiden vaatimukset kosmetologin koulutustasosta ovat suuret.Tervetuloa jouluostoksille!


Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

10 kommenttia:

 1. Anonyymi04:42

  Mukana arvonnassa!

  -Marjukka

  VastaaPoista
 2. Kaikki teiltä ostamani tuotteet ovat olleet tosi hyviä ja riittoisia.
  Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 3. Mukaan!
  Pirjo S
  pirjo.seppala52 at gmail.com

  VastaaPoista
 4. Mukana ollaan!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukaan myös!
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mukana 💖🎄🎅

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa. Olis hieno päästä johonkin "happohoitoon", naamataulu on niin väsähtänyt. Työttömyyttä, sairautta ja nyt vihdoin pääsen sairauseläkkeelle 1.1.2021. Sitä voisi juhlistaa jollain kasvohoidolla. seija.uusitalo@outlook.com

  VastaaPoista
 8. Täytyy taas muistaa kehua, että en kyllä enää muita merkkejä hankikaan, kun mitä teillä myydään. Iho on hyvässä ja sellaisena sen haluan pitää...jos sattuisin voittamaan arvonnassa, tilaisin heti IS Clinicalin naamion🙏🥰

  VastaaPoista
 9. Anonyymi21:58

  Mukana arvonnassa!
  pajun.kissa@luukku.com

  VastaaPoista