lauantai 19. joulukuuta 2020

Ihonhoitoa joulusaunassa!

Tiedän, että aika monelle meidän asiakkaalle tulee yksinäinen joulu, kun muu perhe asuu kaukana, eikä uskalla tulla kyläilemään koronan takia. Kannattaa keksiä itselleen jotain kivaa tekemistä, jottei surumielisyys iske ja joulusaunasta voi tehdä kauneuskylpylän.


Hyödynnä sauna ihonhoidossa

Tätä sauna-asiaa minulta kysytään hyvin usein ja yleensä pelätään, että kiellän koko saunomisen. Saunalla on joitakin ihoa rasittavia vaikutuksia, mutta paljon enemmän hyviä puolia. Saunominen on loistava tapa vähentää arkipäivän stressiä, rauhoittua ja rentouttaa lihaksistonsa. 
Saunaan mennessä pitää heti pestä kasvot ja puhdistaa meikit pois. Lämpimässä löylyssä kaikki imeytyy huokosiin ja iho tukkeutuu pahasti, joten meikin kanssa ei saa saunaan mennä. Kasvojen puhdistuksen jälkeen kastelen hiukset ja hieron päänahkaan sekä hiuksiin HER 300 TRECENTO hiusnaamion (200ml 52€ ja matkakoko 75ml 21€)
Sitten teen vatiin lämpimän jalkakylvyn ja siihen voi laittaa raikkaan tuoksuista Dermalogican CONDITIONING BODY WASHia (32€) tai ihanan ruusuista ARGAN THERAPY DAMASK ROSE SHOWER GELiä (400ml 19€). Saunan lauteilla voi nauttia hyvän tuoksuisesta jalkakylvystä ja samalla lämpö imeyttää hiusnaamion tehokkaasti. Yleensä 10-15 minuuttia riittää naamion imeytymiseen, mutta saa löylyssä pidempäänkin olla.
Suihkussa pestään hiusnaamio shampoon kanssa pois ja samalla saadaan hiukset muutenkin pestyä. Niihin voi laittaa hoitoaineen vaikuttamaan siksi aikaa, kun peseytyy muuten. Itse olen ihastunut T-Labin COLOUR PROTECT SHAMPOO (27€) ja COLOR PROTECT CONDITIONER (29€) hiustenhoitoaineisiin ja ne ovat tehneet värjätyistä hiuksistani paljon paremmin voivat. 

Lämmin iho on vastaanottavainen

Kasvot ja vartalo kannattaa kuoria saunan yhteydessä, koska huokoset aukeavat lämmön vaikutuksesta ja iho on vastaanottavaisempi. Kuollut solukko pehmenee paremmin saunan lämmössä sekä kosteudessa ja se on helppo kuoria pois. Dermalogican THERMAFOLIANT BODY SCRUB (47€) vartalon kuorintavoide käy myös suihkuvaahdosta, joten muuta pesuainetta ei tarvita. TUOKSUSAIPPUASIENET NYT 2kpl 25€ (norm.19€/kpl) ovat myös kuorivia ja esimerkiksi mansikan tuoksulla saa kesämuistot pintaan. 
Kasvojen kuorintaan voi käyttää Dermalogican DAILY MICROFOLIANT (51€) ”taikajauhetta” tai hellävaraisen tehokasta iS Clinicalin TRI-ACTIVE EXFOLIATING MASQUE (119€) kuorintaa. Muista myös poistaa kantapääkovettumat ja LADYBUG (19€) raspi on taatusti turvallinen eikä vaurioita ihoa. 
Saunan jälkeen kannattaa aina laittaa naamio ja helppo kiva saunaohjelma koko perheenkin kesken on TT-SOFT TOUCH (5€/kpl) yksittäispakatut kangasnaamiot. Ne tekevät raikkaan olon iholle ja kasvot saavat kosteutta ja siloitusta. IS Clinicalin HYDRA INTENSIVE COOLING MASQUE (50ml 55€ ja 100ml 95€) geelinaamio on hyvin viilentävä sekä kosteuttava kaikille ihotyypeille ja sen voi jättää vaikuttamaan myös yöksi. 
Nyt jaloille on myös NailsInc THIRSTY FEET FOOT MASK (14€) kertakäyttöiset ”naamiosukat”, joiden annetaan vaikuttaa noin puoli tuntia. Nekin tuntuvat raikkailta ja mukavilta saunomisen jälkeen ja niissä olevat vaikutusaineet hoitavat sekä kosteuttavat jalkojen ihoa tehokkaasti. 
Tietysti myös koko vartalo tarvitsee kosteutta saunan jälkeen ja itselleen voisi joululahjaksi ostaa iS Clinicalin YOUTH BODY SERUMIN 200ml NYT 113€ (norm.148€ ja 15ml 35€), joka on nestemäinen hoitosuihke vartalolle. Niin laiskaa vartalon hoitajaa ei olekaan, kuka ei jaksaisi sumuttaa iholleen tätä supertehokasta vartaloseerumia. Jopa minäkin suihkautan sitä aamupesunkin jälkeen, vaikka olen aina aamuisin niin kiireinen. Youth Body Serum imeytyy hetkessä ja vaatteet voi laittaa heti päälle. Suihkepullosta on helppo saada hoitonestettä myös selkään, joka yleensä jää yksinasuvalta hoitamatta. Toinen hyvä vartalotuote on Dermalogican PHYTO REPLENISH BODY OIL (56€) kuivaöljy, mikä on tehokas kosteuttaja atoopikollekin. 
Näillä hoito-ohjeilla aattoilta menee mukavasti oman hyvinvoinnin kanssa puuhastellessa. Itseään hyvin hoitava ihminen jaksaa hoitaa myös muita. Liian usein vielä nykyäänkin pidetään itsensä hoitamista itsekkäänä, mutta siitä ei ole kysymys. Hyvinvoivalla ihmisellä on myös voimavaroja toisten huomioimiseen. Moni itsensä laiminlyövä nainen rupeaa vanhemmiten marttyyriksi ja odottaa kiitosta perheeltään, kun on itsensä uhrannut toisten hyväksi. Valitettavasti sitä kiitosta harvoin tulee ja katkeran ihmisen ympäriltä karkottuu perhe ja ystävätkin. On parempi hoitaa itseään nyt, kun kärsiä katkeruudesta myöhemmin. 


Joulukalenterissa arvomme joka sunnuntai ja keskiviikko 50€ lahjakortin! Arvontaan voi osallistua Purkkiarmeijan komentaja-blogissa ja somessa kommentoimalla. 
Tervetuloa jouluostoksille!

Hoitola on auki kaikki arkipäivät eli viimeinen työpäivä ennen joulua on keskiviikko 23.12. ja suljemme silloin aikaisintaan klo 17.00.

4 kommenttia:

 1. Dermalogican ja Is clinicalin tuotteet ovat niin mainioita, että muita merkkejä on vaikea käyttää niiden jälkeen.

  Pia

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanista vinkeistä!
  Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 3. Vähintään kerran viikossa tulee saunottua enkä ole huomannut mitään vaikutusta ihoon vaikka ihoni on atooppinen ja herkkä.
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 4. Minä hieron usein saunassa kasvoja kevyesti kasvopyyhkeellä ,tekee hyvää iholle.

  nina.sihvonen@luukku.com

  VastaaPoista