torstai 24. joulukuuta 2020

Winstonin ensimmäinen joulu

Varmaan kaikki jo tietävätkin, että meille tuli uusi kissapoika heinäkuussa. Asiakkaat ovat saaneet siitä kuulla kyllästymiseen asti ja facebookissakin olen komeaa poikaa kehuskellut. Nyt blogin lukijatkin saavat tutustua Winstoniin.


Winston eli Vinski

Varmaan jo arvaattekin, kenen mukaan poika on ristitty ja kukahan on nimen valinnut. Englannin sodan aikainen pääministeri Winston Churchill on saanut kunnian olla tämän kisulin kaima. Nyt nimi on suomalaistettu Vinskiksi ja välillä lyhyesti Vikiksi. 
Meiltähän kuoli rakas Hertta 5.10.2019 ja sitä kaipaamme vieläkin. Meille oli itsestään selvää, että otamme ainakin yhden kissan vanhojen poikien Valtsun ja Jössen (14v.) kaveriksi, koska meillä on ollut aina vähintään kolme kissaa. Kissanpennun löytäminen olikin niin vaikeaa, että vasta viime heinäkuussa Vinski muutti meille. Vinski on syntynyt 20.4.2020 eli samana päivänä kuin Adolf Hitler ja jo senkin takia piti vastapainona olla Winston Churchill. 
Vinski on ihan tavallinen maalaistalon poika, mutta todella pitkäkarvainen. Suurin pelko meillä oli, että miten nuo meidän vanhat herrat sopeutuvat uuteen pentuun. Voin heti sanoa, etten osannut kuvitellakaan sen menevän näin helposti. Me olimme varautuneet kaikkeen mahdolliseen konfliktiin kissojen välillä ja suunnittelimme etukäteen miten toimimme, jos Jösse ja Valtsu inhoavat Vinskiä. 
Vinski on niin valloittava persoona, että se innoissaan hyppäsi vanhojen poikien kaulaan eikä arastellut niitä mitenkään. Se varmaankin auttoi, kun Vinskin lapsuudenkodissa oli monta kissaa ja Vinski oli niihin tottunut. Yhtään kertaa emme ole kuulleet sihinää tai murinaa kissojen välillä, vaan ne hyväksyivät heti toisensa. Varsinkin Valtsun Vinski otti idolikseen ja kipitti koko ajan sen perässä. Ensimmäiset kuukaudet Valtsulla oli aina varjona Vinski. Jössehän on muutenkin vähän hitaampi ja se katseli muutaman päivän kauempaa, mikä otus meille oli tuotu. 

Ilopilleri

Alunperin mietimme, että ottaisimme kaksi pentua yhtäaikaa, mutta luovuimme ajatuksesta, jottei vanhat pojat saa heti shokkia. Nyt, kun kaikki meni näin hyvin, meillä on tilauksessa Vinskin mammalta pikkuveli kesäksi. Tietysti siinäkin pitää varautua sopeutumisvaikeuksiin, koska ei ole ollenkaan varmaa meneekö toinen kaveri yhtä helposti kuin ensimmäinen. 
Näin korona-aikana vietämme kotona aikaa tavallista enemmän ja voin kyllä sanoa, että Vinski on pitänyt mielenterveydestämme huolen. Sen toohottamista on niin kiva katsella, ettei takuulla masennus tule edes mieleen. Tietysti se on varsinainen ilkiö, joka on tutkinut aivan kaikki paikat ja pudotellut tavaroita yhtenään ja ottanut leikkikaluikseen kaiken mahdollisen. 
Vinski alkaa nyt olla lähes aikuisen kokoinen, mutta luonteen ero meidän viisaisiin vanhoihin poikiin on huomattava. Nykyisin Jösse on enemmän Vinskin leikkikaveri ja aina iltauutisten aikaan pojat ottavat painiottelun. Ensin pelkäsimme, että Vinski kiusaa hidasta ja rauhallista Jösseä, mutta kyllä Jössekin aloitteen tekee, ellei Vinski ehdi ensin. 
Mielenkiinnolla odotamme, miten Vinski suhtautuu jouluun ja siihen liittyviin koristuksiin. Tosin me olemme jo ajat sitten luopuneet kuusesta, koska Valtsu ja Jösse kaatoivat sen ensimmäisenä joulunaan moneen kertaan. Kukkiakaan en uskalla paljoa ostaa, ettei vaan Vinski pääse syömään mitään sopimatonta. Kaikkien nauhojen ja lankojen kanssa pitää olla tosi varovainen, koska Vinskin intohimo on minun neulomisharrastukseni ja lankakerät saavat kyytiä. 
Kerron myöhemmin millaisia joulutouhuja Vinskillä oli ja varmasti se keksii jotain, mihin ei edes osaa varautua.

Oikein hyvää joulua kaikille lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Anonyymi09:20

  Ihana jouluaaton tarina.
  Oikein iloista joulua Winstonille, leikkikavereille ja palveluskunnalle.
  Leena

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää joulua kaikille!
  Pirjo S
  pirjo.seppala52 at gmail.com

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulua! Ihana kissa kertomus, tuli hyvä mieli.
  Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 4. Hyvää joulua ❤ Ihanaa, kun on kissoja. Minäkin haluaisin Hissulle kaverin... seija.uusitalo@outlook.com

  VastaaPoista