maanantai 22. helmikuuta 2021

Kosmetiikkanäytteet ovat maksullisia

Kerron taas näistä kosmetiikkanäytteistä, koska pyyntöjä niistä tulee hyvin paljon. Ilmeisesti asiakkailla on se käsitys, että näytteet ovat kauneushoitolalle ilmaisia ja ellei niitä anneta, kyse on kosmetologin pihiydestä. 


Näytteiden tuotanto on kallista

Näytteet ovat hyvin kallis mainosmateriaali. Pienessä näytteessä kallista ei ole se tuotteen määrä, vaan pakkaus. Pienen voidetuubin tekeminen voi olla jopa kalliimpaa, kuin normaalikokoisen tuottaminen. Materiaalia tuubiin kuluu vähemmän, mutta sen tuotannossa on kaikki samat vaiheet, kuin isossakin tuubissa. 
Dermalogican ja iS Clinicalin näytteet on pakattu yhtä laadukkaisiin pakkauksiin, kuin itse myyntituotteetkin. Esimerkiksi iS Clinicalin seeruminäytteet pitää pakata lasipulloihin, jottei niiden korkea vaikutusainepitoisuus kärsi. Kosmetiikkanäytteiden tuottaminen on siis hyvin kallista ja siksi niiden hinnat meille myyjille ovat myös hyvin korkeita. Näin on ihan kaikissa kosmetiikkasarjoissa myydään ne sitten tavaratalossa, apteekissa, marketissa tai kauneushoitolassa. Ilmaisia lounaita ei yksinkertaisesti ole olemassa ja joku aina maksaa tuotantovaiheen. Tietysti loppupelissä asiakas maksaa tämän kaiken. 
Minulle tuotenäytteet maksavat vähimmilläänkin euron kappale ja esimerkiksi iS Clinicalin seeruminäytteet maksavat 10-15€ ja Dermalogican voidetuubit 4-12€. Kaikista tuotteista ei ole olemassa näytteitä, vaikka yleisesti niin luullaan. Dermalogican ja iS Clinicalin näytevalikoima muuttuu sesongin mukaan ja joitain näytteitä on saatavilla vain vähän aikaa. Kosmetologien näyteostot suhteutetaan muuhun myyntiin ja en voi ostaa meille näytteitä enempää, kuin ostot maahantuojalle edellyttävät. Järjestelmä voi kuulostaa asiakkaan korvaan monimutkaiselta, mutta se on ihan toimiva systeemi. 


Meikkituotteista ei ole näytteitä

Pääsääntöisesti meikkituotteista ei ole näytteitä, eikä Youngblood poikkea yleisestä linjasta. Väripigmentin säilyvyys pienessä määrässä on haastavaa ja esimerkiksi huulipunaa tai luomiväriä on mahdotonta saada niin vähää, että se riittäisi vain muutaman kerran kokeiluun. 
Youngbloodin ratkaisu on ollut, että heillä on edullisia minituotepakkauksia ja meidänkin verkkokaupasta löytyy YOUNGBLOOD MEET YOUR MATCH KIT FAIR 40€, jossa on neljä minikokoista NATURAL MINERAL FOUNDATION mineraalimeikkiä ja yksi kiinnityspuuteri. 

Minulta pyydetään usein soittamalla, sähköpostilla tai tekstarilla lähettämään tuotenäytteitä jonnekin päin Suomea. Tähän en ryhdy, koska vielä koskaan ei yksikään näytteen saaja ole ostanut minulta mitään. Pienyrittäjä ei voi jakaa rahanarvoista tavaraa noin vaan, koska näytteet on tarkoitettu meidän asiakkaille. Teen myös hyvin harvoin tuntemattomille kotihoito-ohjelmaa sähköpostin välityksellä, koska se on myös taloudellisesti kannattamatonta. Olen tehnyt näitä aikoinaan ja tykkään siitä, mutta yhden kotihoito-ohjelman tekoon menee vähintään puolituntia. Yleensä näistä ohjeista ei saa edes kiitosta ja vielä yleisemmin pyytäjä ilmoittaa ostaneensa tuotteet ulkomaisesta verkkokaupasta. 
Joten ei ole mitään mieltä yrittäjän tehdä työtä pelkästä työn ilosta. Tiedän, että moni pyytää näitä ohjeita täysin vilpittömästi ja aikomuskin on ostaa meiltä. Kuitenkin nämä hyväksikäyttäjät ovat pilanneet ajatuksen, joten en tee kotihoito-ohjelmia ilmaiseksi muille kuin hoitolan ja verkkokaupan asiakkaille. 
Tämän asian olen ratkaissut niin, että verkkokaupassa on 25€ maksava tuote nimeltään IHOANALYYSI NETISSÄ. Siinä on muutama kysymys lomakkeella sekä kuvien lähettämisohjeet ja tuon 25€ saa takaisin tehdyistä ostoksista. Tällä tavoin olen karsinut pois ihmiset, jotka huvikseen työllistävät minua.
Varmaan asiakkaat ja verkkokauppa-asiakkaat ovat huomanneet, että annan hyvin mielelläni näytteitä ja kokeilupakkauksia, jos niitä minulla on. Minulla on perinnöllinen taipumus antaa toisille ihmisille mielellään jotain. Muistan lapsuudestani, että mummuni sanoi papan antavan vaikka paidan päältään, jos joku keksii pyytää. Läheisteni mielestä minulla on tuo sama taipumus ja teen kuulemma vastaanottajan olon jopa kiusalliseksi ylenpalttisella antamisella. Nykyisin kysyn kollegoilta ja läheisiltäni, mikä on kohtuullista, etten vaikuta liian höveliltä, enkä myöskään nuljulta. 
Tein tämän jutun näytteiden hinnasta myös sillä mielellä, ettei asiakkaat heittäisi niitä roskiin, vaan antakaa ne ystävillenne, jos ette itse niitä käytä, koska ne ovat rahanarvoista tavaraa. Joku sukulainen tai ystävä varmasti ilahtuu niistä. 



Varaa helmikuun loppuun mennessä aika Kosteuttavaan & rentouttavaan kasvohoitoon 71€ niin saat hoidon yhteydessä lahjaksi ravitsevan tuotepaketin kotihoitoon, jonka arvo on 29€.

Tämän hetken Tähtitarjoukset 1.3. asti:



Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti