lauantai 20. helmikuuta 2021

Kuulumisia kauneushoitolasta ja vähän Kissakoti Kattilastakin

Alkuviikosta oli Hämeen Sanomissa juttu Kissakoti Kattilasta, kun eläinsuojeluyhdistys oli pelastanut lähes parikymmentä kissaa jostain navetasta. Kissat eivät päässeet sisään, eikä niitä ruokittu ja tämä sai sydämeni mykkyrään ja haluan Kattilaa auttaa.


Kauneushoitolan kuulumiset

Ihanat aurinkoiset päivät tekevät työnteostakin mukavampaa ja myös asiakkaat ovat kepeällä mielellä. Olen oikein hyvin saanut aikataulutukseni järjestymään, eikä ajanvaraus ole ruuhkautunut. Ainoastaan iltapäiväajat kello 15.00 jälkeen ovat aika pitkälle varattuja. Pidennän kyllä päivää ja otan viimeisen asiakkaan noin kello 18.00-19.00, mutta siitä huolimatta kannattaa tehdä varaus ajoissa, jos tarvitsee iltapäiväajan.
Tällä hetkellä koronan vaikutuksesta kauneushoitolayrittäjää kuormittaa tavaran toimitusten vaikeutuminen. Suurin osa myymistäni tuotteista on amerikkalaisia ja niiden tuonti on pahasti hidastunut. Aikaisemmin ne tulivat matkustajalentojen mukana rahtiruumassa, mutta nythän lentoja ei juuri ole. Nykyisin ne tuodaan laivarahtina ja se on huomattavan hidasta. Myös Englannin brexit toi hankaluuksia, koska Dermalogica tuli pääsääntöisesti Englannin varastosta. Nyt brexit toi tähän muutoksia ja rahti tulee nyt muuta kautta.
Tällä hetkellä odotan mm. iS Clinicalin tuotteita, esimerkiksi NECK PERFECT COMPLEX (95€) ja FIRMING COMPLEX (155€) on Suomesta loppu, mutta nyt uusi erä seisoo Ranskan tullissa. En ymmärrä, miksi se Ranskaan joutui, eikä sillä ole väliäkään, kunhan nyt jotain kautta päätyisi Suomeen. 
Postin ja matkahuollon palvelut toimivat kohtuullisen hyvin, mutta nyt metsästän maahantuojilta tavaraa ja tuntuu, että siinä menee jo tunti päivässä. Toivon, että asiakkaat jaksavat olla pitkämielisiä, koska en voi mitään tilanteelle. Olen kuitenkin hyvä asiakas maahantuojille ja tiedän, että minulle toimitetaan tavaraa, niin nopeasti kuin pystytään. En voi muuta kuin toivoa, että tämä koronakurimus loppuisi mahdollisimman pian. 

Kattilan kuulumiset

Olen aina ajatellut, että pienelläkin yrityksellä on yhteiskuntavastuu. Olen itse toteuttanut omaa yhteiskuntavastuutani auttamalla eläinsuojeluyhdistystä ja lähinnä Kissakoti Kattilaa. Haluan siksikin auttaa Kattilaa, koska he pelastivat aikanaan meidän vanhat pojat Jössen ja Valtsun. Silloin, kun näimme ne ensimmäistä kertaa 2008, niin ne olivat takkuisia, laihoja ja punanenäisiä, kun nenä valui ja silmät rähmivät kissaflunssan takia. Ilman Kattilaa ja antibioottikuuria meidän kullannuput eivät olisi hengissä. 
Nyt haluan vuorostani auttaa muita kissoja ja yleensä annan arpavoittoja myyjäisiin. Korona on lopettanut tämän avustuksen, koska myyjäisiä ei juurikaan ole, eikä Kattilaan pääse kuin ajanvarauksella. Tästä johtuen Kattilan taloustilanne on aika kireä varsinkin, kun entisen 40-50 kissan lisäksi tuli parikymmentä uutta suuta ruokittavaksi. Kattilahan toimii ihan kokonaan hyväntekeväisyyden varassa, eivätkä he saa mitään avustuksia kaupungilta ja ainoat sponsorit ovat kaltaisiani pienyrittäjiä. 
Kattila pyytää lahjoituksina märkäruokaa ja rahaa lääkkeisiin sekä eläinlääkäriin. Ellette itse pääse viemään kissanruokaa Kattilaan, voitte tuoda ne minulle ja minä toimitan ne eteenpäin. Meillä on myös keräyslipas, johon voi pudottaa muutaman euron Kattilan avuksi.
Tässä on myös heidän tilinumeronsa: FI12 5680 0020 2544 35 ja jo parilla eurolla saa esimerkiksi yhden kissan matolääkkeet. 
Täytyy taas miettiä, millä tavoin pystyn Kattilaa auttamaan, koska mitään suuria rahasummia ei pienyrittäjältä liikene. Aikaisemmin askartelin postikortteja, joita myyn euron kappale ja raha menee kokonaisuudessaan Kattilaan. Syksyllä kyllästyin tuohon korttiaskarteluun tai oikeastaan mieheni kyllästyi olohuoneessa olevaan korttitehtaaseen, kun kaikki paikat olivat täynnä askartelutarvikkeita. Siirryin neulomaan kaulaliinoja ja tavoite on ainakin sata liinaa. Tarkoitus on laittaa ne ensi joulun aikoihin myyntiin ja lahjoittaa tuotto Kattilaan. Nyt huiveja on noin viisikymmentä ja lisää tulee joka ilta. Myös meidän pojat Jösse, Valtsu ja Winston osallistuvat neulomiseen ja jokainen lankakerä takuulla riepotetaan oikein kunnolla. Kyllähän ne muuten saisivat leikkiä kerillä, mutta pieni Winston syö lankaa ja pelkään sen tukkivan suolistoa. Samalla, kun neulon, voin kuunnella äänikirjaa ja yhdistää rakkaat harrastukseni näin. Kissat, kun vielä nukkuvat sylissä, niin rentoutuminen on täydellistä. 



Varaa helmikuun loppuun mennessä aika Kosteuttavaan & rentouttavaan kasvohoitoon 71€ niin saat hoidon yhteydessä lahjaksi ravitsevan tuotepaketin kotihoitoon, jonka arvo on 29€.

Tämän hetken Tähtitarjoukset 1.3. asti:




Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 




2 kommenttia:

  1. Kissaparat ja kiitos Kattilaan arvokkaasta työstä😍.

    Ymmärrän miten hankalassa tilanteessa olet, kun tuotteet ei tule ja me innokkaat asiakkaat odotamme pakettajamme. Munkin tilaukseen tuo kaulavoide olis tulossa🙈

    VastaaPoista
  2. Anonyymi20:21

    kyllä niitä navettakissoja on vielä paljon.kerran yritin saada erään kissan omistajaa selville mutta se sanoi:voi olla meidän .en tiedä montako ja millaisia navettakissoja meillä on .ja kyse vielä maanviljelijä/eläinlääkäri perhe.

    VastaaPoista