perjantai 12. helmikuuta 2021

Meikki on paras pakkassuoja

Paleltumiselta ei ihoa voi suojata millään kosmeettisella aineella, mutta kosmetiikka vähentää muita kylmyyden aiheuttamia iho-ongelmia. Pakkanen ja viima kuivattavat sekä ohentavat ihoa ja voivat aiheuttaa ahavoitumistakin. 

Youngbloodin NATURAL MINERAL FOUNDATION (65€) mineraalimeikkijauhe suojaa ihoasi myös pakkasen kuivattavalta vaikutukselta.


Meikattuna ladulle

Minulla on useampia itseäni vanhempia vakioasiakkaita, jotka ovat himohiihtäjiä, mutta ihossa on atooppisuutta ja ruusufinni-ihottumaa. Tämä on paha yhdistelmä, koska yleensä ruusufinni puhkeaa juuri keväällä, kun uv-säteily heijastuu lumesta ja kylmä viima puhaltaa poskille. Nämä vakioasiakkaani ovat jo vuosikymmeniä käyttäneet tiivistä meikkiä hiihtolenkille lähtiessään. Kyllähän heitä kuulemma ihmetellään Lapin reissuilla, mutta meikillä voi välttää antibioottihoidon tarpeen. Ruusufinni kerran puhjettuaan, harvoin laantuu ilman antibioottikuuria.
Paras meikki suojaamaan on Youngbloodin NATURAL MINERAL FOUNDATION (65€), joka on jauhemainen mineraalimeikki. Kasvoille laitetaan normaalit hoitotuotteet ja päällimmäiseksi BARRIER REPAIR (45€) suojavoide sekä sitten vielä tuo meikki. Jauhemaista mineraalimeikkiä voi laittaa aika tuhdinkin kerroksen, jotta suojaus olisi tehokas, mutta se ei kuitenkaan näytä paksulta, eikä tuki huokosia. Nämä monta hoitokerrosta vähentävät ihon oman kosteuden haihtumista, joten iho ei kuivu niin helposti. 
Kevyemmän suojan saa SKINPERFECT PRIMER sk30 (49€) meikinpohjustusvoiteella, joka sisältää aurinkosuojan ja Barrier Repairin kanssa se suojaa hyvin myös tuulelta ja lämmönvaihteluilta. Kannattaa myös huomioida, että mitä paremmassa kunnossa iho on sen helpompi sitä on suojata. Hyvän kasvohoidon jälkeen ihon oma suojabarriääri paranee, eikä iho ole enää niin arka ulkoisille haitoille.


Meikki ylläpitää ihonhoitoa

Meikin käyttäjät hoitavat yleensä ihonsa paremmin kuin ne, jotka eivät meikkaa. Nyt etätyön aikaan olen tämän kuullut todella monen suusta. Kotikoneella ollessa ei tarvitse laittautua ja meikit unohtuvat kaappiin. Valitettavasti niiden myötä myös ihonhoitoaineet jäävät käyttämättä. Moni kertoo, ettei puhdista ihoaan iltaisin, koska meikkiä ei ole ollut. Siten jää myös seerumit ja voiteet käyttämättä.
Muutaman päivän silloin tällöin iho sen kestää, mutta jos laiminlyöntiä on tapahtunut jo vuoden verran, niin se alkaa kyllä näkymään. Keski-ikäisillä tämä hoitamatta jättäminen on periksi antamista ikääntymiselle. Jo tämän yhden vuoden aikana iho on voinut menettää niin paljon joustavuutta ja kosteutta, ettei se välttämättä enää palaudu. 
Silloin, kun ei millään viitsi puhdistaa kasvojaan, niin laittakaa edes kosteusvoidetta. Ohut kosteuttava voide esimerkiksi SKIN SMOOTHING CREAM 50ml NYT 29€ (42€) hillitsee ihon kuivumista, eikä jää tukkimaan huokosia, vaikka kunnon pesua ei olekaan tehty.
Meikinpoistoon suosittelen PRECLEANSE NYT 473ml NYT 109€ puhdistusöljyä, joka samalla vahvistaa ihon toimintoja. Tämä jumbokoko riittää reippaasti yli puoli vuotta, joten montaa senttiä ei hyvä puhdistustuote päivää kohti tee. Huomioikaa myös, että Precleanse on mitä parhain silmämeikin poistoaine. 



HUOM. Tammiale on jatkoajalla! Klikkaa tästä verkkokauppaan!


Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 



1 kommentti:

  1. Täytyy taas allekirjoittaa Inkerin neuvot todeksi. Tänään laitoin suojaksi barrier repairin ja skin perfect primerin ja Youngbloodin meikkivoiteen ja kaunis meikki ja iho ei tuntunut kuivalta tai ärtyneeltä pitkän pakkaskävelyn jälkeen.

    VastaaPoista