sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa turvotusta

Kilpirauhasen vajaatoiminta on monen vakioasiakkaani vaivana ja keskustelen usein, mitä kaikkea se aiheuttaa. Vajaatoimintahan vaikuttaa ihoon yllättävän paljon ja asiakkaat kokevat sen aiheuttaman turvotuksen ja kuivuuden pahimmaksi. 



Kaikki on hitaalla

Tämä kilpirauhasen vajaatoiminta on huomattavasti yleisempää kuin liikatoiminta ja onneksi helpompi hoitaa. Tyroksiini on hyvä lääke tähän vaivaan, kunhan lääkäri löytää oikean annostuksen. Tässä kohtaa on kerrottava, että vanhoilla kissoilla on usein kilpirauhasen liikatoimintaa, mikä pistää kissan ylikierroksille. Entisistä kissoistani Mörri sairasti sitä ja lääkitsin häntä usean vuoden ajan. Kilpirauhasen vajaatoiminta taas tekee päinvastoin ja ihminen menee hyvin hitaalle. Myös elintoiminnot hidastuvat, kuten aineenvaihdunta ja ruuansulatus. 
Tämä aineenvaihdunnan hitaus aiheuttaa turvotusta sekä silmäpusseja ja myös ihon kosteuden sitomiskyky heikkenee ja iho alkaa kuivua entistä enemmän. Hoitamattomana kuivuus alkaa näkymään ihon kireytenä, punoituksena ja hilseilynä. Jos tilanne pääsee kovin pitkälle, sitä ei pysty enää kotikonstein hoitamaan. Uudella asiakkaalla on aika helposti näkyvissä kilpirauhasen vajaatoiminnan merkit varsinkin, jos sairaus on ollut pitkään. Iho on yleensä kiiltävän kuiva sekä turpea ja verisuonet näkyvät helposti. Iho on myös hyvin altis lämmönvaihteluille ja talvea varten ihonhoitoa pitää lisätä ja kasvohoitojen väliä lyhentää.


Kasvohoidot vähentävät turvotusta 

Dermatude- ja Nanolift-kasvohoitojen nopein näkyvä vaikutus on turvotuksen poistuminen. Heti hoidon jälkeen asiakkaat ihmettelevät peilin edessä, miten kasvot kapenevat ja löysän ihon osuus vähenee. Itsekin koen, että se on todella näkyvä vaikutus ja kasvot tuntuvat jotenkin kevyemmiltä ja napakkuus palautuu. 
Kaikkien olisi hyvä kokea tämä vaikutus, koska se on niin miellyttävä kokemus. 
Dermatude-sarjahoito (4 kertaa yht.600€) antaa pitkäaikaisen vaikutuksen, jota voi ylläpitää yhdellä hoitokerralla 1-2 kuukauden välein. Harmittelen sitä, miten usein uudet asiakkaat laiminlyövät ylläpidon sarjahoidon jälkeen ja pidän sitä rahan tuhlauksena, koska hyvä työ menee osittain kankkulan kaivoon. Säännöllisellä hoidolla pystytään hyvin estämään kilpirauhasen vajaatoiminnan pahimmat vaikutukset. Silloin, kun turvotus vain lisääntyy, se myös venyttää ja veltostuttaa ihoa. Liiallisella kuivuudella on myös monia ikäviä vaikutuksia ja hilseilyn lisääntyminen estää kotihoitotuotteiden imeytyvyyttä. Kilpirauhasen vajaatoiminta saattaa aiheuttaa myös alakuloa ja masennuksen oireita, joten rentouttava kasvohoito on siinäkin tilanteessa hyväksi.




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti