keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Siivottomat siveltimet ja sotkuiset sudit

Tämä meikkisutien peseminen tuli mieleeni, kun puhdistin oman iS Clinical PERFECTINT POWDER SK40 (95€) puuterimaisen aurinkosuojan sivellintä. Ellen ole kaikille muistanut mainita, niin sudin saa siitä irti pestäväksi.


iS Clinicalin uutuustuotteen PerfecTint Powderin sivellin lähtee helposti irti, jotta sen voi säännöllisesti pestä, mikä on todella tärkeää. 


Likaisella sudilla sotkuinen meikki

Kaikki meikkivoiteet, jotka levitetään muuten kuin sormin, ovat haastavia tämän levityssienen tai sudin takia. Jos meikkivoidetta levittää likaisen rasvaisella siveltimellä, ei voi odottaa kovin tasaista meikkipohjaa. Varsinkin, jos tuo meikki on vuosien takaa, eikä levitysvälinettä ole koskaan pesty. Valitettavan usein näen, että ihmisillä on meikkejä, joiden valmistus on lopetettu aikapäiviä sitten. Niissä on paikallaan sama meikkisieni kuin ostettaessa, eikä sitä ulkonäöstä päätellen ole koskaan pesty. En uskaltaisi meikkisieneen edes koskea, kun pöpöjä on takuulla yli kestokyvyn.
Tiedän kyllä, että meikkisienet kuluvat pesussa, mutta eivät ne ole ikuisiksi tarkoitettukaan ja ne eivät montaa euroa maksa. Ihan tavallinen tiskiaine on hyvä irrottamaan rasvaista meikkivoidetta sienen sisältä. Kovakourainen pesu kuluttaa meikkisientä, mutta kyllä ne ainakin kymmenen pesukertaa kestävät.
Suosittelen, että laitatte kylmän viileästi roskiin sellaiset meikkisienet, joita on käytetty yli vuoden verran. Mieluummin voisi satsata muutaman euron, kuin altistaa iho pöpöille.


Huolla siveltimiä kunnolla

Kunnollisiin siveltimiin kannattaa panostaa ja luonnonkarvaiset meikkisudit ovat parhaita. Tosin nykyisin osataan tehdä myös todella hyviä tekokarvasiveltimiä.
Luonnonkarvasivellin kannattaa pestä shampoolla ja pesu pitää tehdä usein. Kannattaa käyttää ihonlämpöistä vettä, jottei karva vaurioidu. Siveltimen kuivatusasento on tärkeintä muistaa. Älä koskaan laita märkää sivellintä purkkiin pystyyn karvaosa ylöspäin. Karvoissa oleva vesi valuu tyveen ja irrottaa liimauksia. Märkänä sivellin kuivatetaan aina vaaka-asennossa ja säilytetään kuivana purkissa pystyasennossa karvaosa ylöspäin.
Luomivärin levityksessä yleisin virhe on liian lyhyt sivellin, jolla tulee vain sotkuista jälkeä. Kunnollisessa luomivärisiveltimessä on pitkä varsi ja sivellin pitää pestä ainakin viikottain. Nykyisin on kyllä tosi helppoa, kun käytän vain Xtremen silmämeikkejä ja nehän ovat kyniä, joten siveltimiä ei tarvita. 
Vielä tästä uudesta iS Clinicalin PerfecTint Powderista: sen sivellinosa on magneetilla kiinni putkiosassa ja sen saa helposti hiukan nykäisemällä irti pestäväksi. Sutia kannattaa pestä viikottain.
Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti