torstai 28. lokakuuta 2021

Remonttisuunnitelmia

Mielessäni on pyörinyt jo muutaman vuoden, että hoitolaan pitäisi tehdä remontti. Ajatus jäi kuitenkin unholaan, kun korona alkoi ja kaikki oli epävarmaa. Nyt, kun koronan kanssa on opittu elämään, remonttihaave putkahti taas ajatuksiini.


Remontti virkistäisi työelämääni

Olen jo aikaisemminkin kirjoittanut, että koen eläväni elämäni parasta aikaa. Saan paneutua kosmetologin työhön kaikessa rauhassa, eikä aikaa kulu papereihin, ohjaamiseen ja toisen motivoimiseen. Olen saanut työni organisoitua erittäin hyvin ja koen olevani virkeä ja energinen. Koronastakin yritykseni on selviytynyt hyvin ja en halua jäädä miettimään, jos uusi aalto tulee taas. Siitä sitten selvitään eteenpäin, mutta en halua jähmettyä pelosta ja jäädä vaan odottamaan, mitä korona aiheuttaa seuraavaksi. Työelämääni on omien suunnitelmieni mukaan jäljellä noin 8-9 vuotta, joten tämä tulee olemaan hoitolan viimeinen remontti.
Haluan viettää työelämäni viimeiset vuodet kauniissa ja asianmukaisissa hoitotiloissa. Kerron siksi tästä jo nyt, jotta asia todentuu ja ettei se jää laiskuuttani toteutumatta. Luulisin, että hyvä hetki remontille olisi ensi kesä. Samalla, kun itse olen pari viikkoa lomalla, hoitolassa voivat remonttimiehet huseerata. 


Asiakkaiden viihtyvyys on tärkeää

Uskoakseni otan avukseni jonkun suunnittelun ammattilaisen, joka osaa kertoa, mitä vaihtoehtoja nykyisin on. Viimeksi, kun tein perusteellisen remontin vuonna 2000, apunani oli arkkitehti. Tosin silloin siirrettiin seiniäkin ja vedettiin vesipisteet jokaiseen työhuoneeseen. 
Nyt haluan tehdä yhdestä työhuoneesta verkkokaupan pakkaamon. Sellainen se on tälläkin hetkellä, mutta täysin ilman suunnitelmaa. Tavarat ovat vain ajautuneet paikalleen, mutta nyt haluan toimivan ja järkevän työtilan, missä on nopea ja selkeä hoitaa verkkokaupan asiat. Hyvin suunnittelemalla yhdestä hoitohuoneesta tulee siisti pakkaamo, mihin mahtuu kunnolla tarvittavat asiat.
Asiakkaiden viihtyvyys on tietysti tärkeintä ja siitä voisin tehdä jonkun kyselyn nyt talven aikana, jotta toiveet tulisivat ilmi. Kertokaa ihmeessä millaisia ideoita teille tulee.
Sitten kun saan hoitolan remontin tehtyä, sitä alkaa miettimään pitäisikö kotiakin remontoida. Tiedostamme mieheni kanssa hyvin, ettei iso kaksikerroksinen omakotitalo maaseudun sydämessä ole loppuelämämme koti. Viimeistään eläkeelle jäätyämme on viisaampaa katsoa pienempää kotia keskustan kerrostalosta. Vielä se ei ole mitenkään akuutti asia, koska äitini paritalon toisessa päädyssä tuskin koskaan on valmis luopumaan omasta pihastaan. 
Kissatkin pitää ottaa huomioon ja äitini vapaana liikkuvat kissat eivät sopeudu kerrostaloon. Joten kodin vaihto ei ole tämän hetken asia. Se on kuitenkin aivokopassa työn alla varsinkin nyt, kun isäni asuu vakituisesti hoivakodissa. Sen myötä pystyn tekemään mieleisiä päätöksiä maatilamme suhteen ja kaikki päätöset on minun tehtävä, koska olen ainoa lapsi. Onneksi pellot ovat olleet jo muutaman vuoden vuokralla ja toivon pääseväni niistä kokonaan eroon pikapuoliin. Sekin vapauttaa energiaa ja aikaa hoitolan suunnitteluun, kun ei enää tarvitse huolehtia maatilasta. Minulla onkin suuri tarve keskittyä perusteellisesti kosmetologin työhön ja uusiin suunnitelmiin hoitolassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti