tiistai 19. lokakuuta 2021

Kotihoito tukee hoitolahoidon vaikutuksia

Mielestäni kosmetologi tekee hyvää työtä silloin, kun hoitotyö tehdään kunnolla ja asiakas saa tarpeeksi tietoa ja motivaatiota oikeaan ihonhoitoon kotona. Valitettavasti koen välillä suurta epäonnistumista tässä kotihoitoon motivoinnissa.



En osaa perustella tarpeeksi

Tunnen suurta turhautumista, jos asiakas maksaa kalliin kasvohoidon ja tuhoaa sen vaikutukset parissa viikossa väärällä kotihoidolla. Tarvitsen tässä jo lukijoiden ja asiakkaiden apua, miten minun pitäisi sanani asettaa, jotta kasvohoidon ja kotihoidon yhteisvaikutus ymmärrettäisiin. 
Kummallista, etten ole vielä tälläkään työkokemuksella oppinut motivoimaan kotihoitoon paremmin. Tietysti suurin osa asiakkaistani noudattaa hyvää kotihoito-ohjelmaa ja ovat ymmärtäneet sen merkityksen. Kuitenkin tämä pieni prosentti aiheuttaa minulle kokemuksen epäonnistumisesta työssäni. Koen, että asiakas suorastaan maksaa turhasta, kun hän ei saa kaikkea irti kasvohoidon vaikutuksista. Kasvohoidon vaikutukset näkyvät ihossa 4-8 viikkoa hoidosta ja ihmisestä riippuen. Siksi 90% asiakkaistani käy hoidoissa keskimäärin kuuden viikon välein. Kasvohoidon jälkeen ihoa hoidetaan kotona tuotteilla, jotka lisäävät ja pidentävät kasvohoidon vaikutusta.
Esimerkiksi kosteuttavan Nanolift-kasvohoidon (124€) vaikutus voi kadota viikossa, jos ihoa heti pestään liian kuivattavilla tuotteilla ja käytetään voiteita, joissa ei ole kosteutta lainkaan. Oikeilla hoitotuotteilla talven kuivimpaankin aikaan Nanoliftin vaikutus kestää yli kuukauden jopa atooppisella iholla. 


Kotihoidon ei tarvitse olla työlästä

Joskus koen myös sen, että asiakas ärsyyntyy, kun neuvon kotihoitoa. Valitettavasti ohjeeni koetaan tyrkyttämisenä ja sitä en halua missään tapauksessa tehdä. Pyrin kaikin tavoin välttämään sitä, ettei asiakas koe, että hänen on pakko ostaa jotain. 
Olen aina sanonut, että hoitolan kannattavuus ja raha-asiat mietitään yksin takahuoneessa ja asiakkaan kanssa nähdään vain asiakkaan etu. Pyrin aina etsimään asiakkaalle taloudellisimman vaihtoehdon ja muistutan usein, että vanhat tuotteet käytetään ensin loppuun ja vasta sitten siirrytään uusiin. 
Varsinkin tuon Dermatude-sarjahoidon kohdalla koen täysin epäonnistuneeni, ellen saa motivoitua asiakasta hoitoa tukevaan kotihoitoon. Tuosta neljän kerran sarjasta menee hyvin paljon hukkaan, jos ihoa hoidetaan kotona väärin. 
Kotihoito ei tarvitse olla monimutkaista tai aikaa vievää ja samalla vaivalla levittää tehokkaankin hoitovoiteen, kuin sellaisen, jonka vaikutus on huono. Moni sanoo, että heillä on jo voidetta kotona, mutta sillä ei ole merkitystä, vaan pitää olla voide, joka on tarkoitettu juuri siihen tilanteeseen. Kaupassa on myynnissä voiteita, joiden vaikutusainepitoisuus on 1% siitä, mitä ammattiaineissa on. 
Esimerkkinä voisin sanoa, että jos lääkäri määrää hoidoksi antibioottipillereitä, ei potilas sano, etten niitä ota, kun kotona on jo kortisonipillereitä. Ihonhoidossakin pitää huomioida, että voiteita on moneen tarkoitukseen ja monella eri vaikutusainepitoisuudella. Ammattikosmetiikka, jota saa vain kosmetologi myydä, on aina vähintään tuplasti tehokkaampaa kuin muualta saatu kosmetiikka. Yleensä tämä on tieto, joka puuttuu suurelta osalta asiakkaita.




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti