tiistai 15. maaliskuuta 2022

Finnejä ei kannata itse puristaa!

Mikään ei aiheuta niin paljon ongelmia iholle, kuin jatkuva finnien ja näppyjen puristelu kotona. Näen hyvin usein niin pahoinpideltyjä kasvoja, että tekisi mieli itkeä. Ne puristelujäljet kestävät parantua monta kuukautta ja pahimmassa tapauksessa jää pysyviä arpia.


Mustapäiden ja finnien puristelusta ei ole mitään hyötyä, vaan ainoastaan haittaa. 


Puristelusta ei ole mitään hyötyä

Yleensä tuosta mustapäiden ja finnien puristelusta ei ole mitään hyötyä, vaan ainoastaan haittaa. Minulle on myös turha väittää, ettei ihoa ole puristeltu, koska näen sen aina ihan selvästi. Työni on käsitellä ihokudosta ja näen siitä heti, mitä on tapahtunut ja miten ihon vaurio on saatu aikaan. 
Tietysti jokaisella on oikeus käsitellä kasvojaan miten väkivaltaisesti haluaa, enkä minä siitä ala nalkuttamaan, vaan kerron tosiasiat, miksi niin ei kannata tehdä. Yritän myös auttaa parhaalla mahdollisella tavalla, jottei asiakkaalle tulisi enää tarvetta puristeluun.
Yleensä tuo puristelu on tehty sellaiseen kohtaan, missä ei edes ole ollut mitään puristeltavaa. Pelkkien kireiden ihohuokosten puristelu ei tee muuta kuin haittaa, koska ei huokoset puristelemalla katoa. Usein ihmiset tarkastelevat ihoaan suurentavalla peilillä, josta näkee pienetkin ihoon kuuluvat asiat. Ihossa on verisuonia, hilseilyä, rasvaluomia, miliumeja, laajentuneita huokosia, laajentuneita karvatuppia, pigmenttikasautumia ja kaikkien näiden yhdistelmiä. 
Ne kaikki kuuluvat ihoon, eikä niitä pysty väkivalloin poistamaan. Kuorinnalla ja muilla ihotyypin mukaisilla hoitotuotteilla pystytään näitä virheellisyyksiä tasoittamaan ja loput peitetään meikkivoiteella. Ei kukaan muu näe ihoa suurennuslasilla, joten näihin kaikkiin ihoon kuuluviin asioihin ei kannata kiinnittää huomiota. Yleensä jo yhdellä kasvohoitokerralla saadaan ihoa tasoitettua ja nämä asiakasta harmittavat kohdat vähenevät. 


Puristelu aiheuttaa pigmenttiläiskiä

Pitkäaikaisin haitta puristelusta tulee siksi, että pigmenttisolukerros rikkoutuu ja puristelukohtaan syntyy tumma pigmenttiläiskä. Näin keväällä vaara pigmenttiläiskiin on suurin ja ne voivat pitää puristelukohdan näkyvissä syksyyn saakka. Jos siis puristaa itse kasvoiltaan jotain, aurinkosuojakertoimen pitää olla viisikymmentä. Jo puolen tunnin uv-säteily ehtii tummentaa rikkoutuneen kohdan niin, että se pysyy näkyvissä useita viikkoja.
Erittäin tehokas kotihoitotuote hajottamaan pigmenttiä on Dermalogican uutuus POWERBRIGHT DARK SPOT SERUM (98€), joka tuli viime syksynä myyntiin. Siitä on ehtinyt tulla jo todella paljon kiitosta, koska sen ihonväriä tasoittava vaikutus alkaa näkyä jo viikossa. Samalla PowerBright Dark Spot Serum on hyvin kosteuttava ja se nopeuttaa muutenkin puristelujälkien parantumista. 
Vaihtoehtona puristelulle suosittelen kotihoidoksi kuorintaa ja kannattaa myös varata aika kasvohoitoon. Dermalogican vanha tuttu DAILY MICROFOLIANT (51€) poistaa nopeasti epäpuhtaudet ja estää huokosten tukkiintumista ja laajentumista. Yli kolmekymppisille loistava tuote on iS Clinicalin ACTIVE PEEL SYSTEM (109€), joka on paras tuote ihon tasoittamiseen, mitä olen ikinä kokeillut. Se poistaa jo yhdellä käyttökerralla epätasaisuudet ja kirkastaa ihon värin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti