maanantai 7. maaliskuuta 2022

Uv-säteily aiheuttaa ihon vanhenemisen

Lääketieteen mukaan ainoa todistettu syy ihon vanhenemiselle on uv-säteily. Aurinko tuhoaa ihosoluja, katkoo kimmosäikeitä eli kollageenia sekä elastiinia ja ohentaa ihoa. Nämä taas aiheuttavat rypistymistä, veltostumista ja ihon kirjavuutta.


Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa säännöllinen ihonhoito ja yksi tärkeimmistä asioista siinä on ihon suojaaminen uv-säteilyltä. 


Kirjava iho vanhentaa

Yksi selvimpiä vaikutuksia, mitä säännöllisellä ihonhoidolla saadaan aikaan, on ihon tasainen väri ja kirkkaus. Näen tämän hyvin vakioasiakkaillani, jotka käyvät hoidossa 4-8 viikon välein. Viisikymppisenä estrogeenin vähentyessä uv-säteily tekee ihosta kirjavan ja samean harmaan. Uv-säteily nopeuttaa solujen kuolemaa ja sitä kautta hilseilyä ja myös pigmenttisolut saavat vauhtia säteilystä.
Harmaus tulee kuolleen solukon lisääntymisestä, koska ikääntyessä solujen syntymä hidastuu ja vanha kuollut solukko poistuu hitaammin. Juuri tähän prosessiin säännöllisillä kasvohoidoilla ja hyvällä kotihoidolla pystytään vaikuttamaan. 
Itselleni tästä kirjavan harmaasta ihosta on tullut vihollinen, koska siinä näen niin suuren eron hoidetun ja hoitamattoman ihon välillä. Minua harmittaa, kun jokainen voisi saada kirkkaan ja tasaisen ihon pienellä panostuksella, mutta sitä tekee hyvin harva. Tietysti pitää muistaa sekin puoli, että uv-säteily sairastuttaa ihon ja hyvä suojaus on terveyden hoitoa. On turha syödä tyrnitippoja tai jotain kollageenijauheita, jos kulkee ulkona ilman aurinkosuojavoidetta. 


Tasainen iho on nuorekas

Julkisuuden henkilöillä nämä auringon vaikutusten erot näkyvät hyvin. Katsokaapa, mikä ero on Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin (synt.-58) iholla, verrattuna Euroopan keskuspankin pääjohtajaan Christine Lagardeen (synt.-56). He ovat lähes saman ikäisiä upeita ja hyvin hoidettuja naisia. Kummallekin on ulkonäkö selvästi tärkeää ja siihen on panostettu. 
Ursula von der Leyenin iho on tasainen ja heleä, mutta Christine Lagarden iho on ruskean kirjava ja todella ryppyinen. Christine Lagarden ihossa on syviä juonteita ja myös pientä hiusjuonnetta, jotka kummatkin ovat uv-säteilyn aiheuttamia. 
Moni vetoaa perintötekijöihin ihon vanhenemisessa, mutta sen vaikutus kuusikymppisellä on hyvin vähäinen. Ihotyyppi on periytyvä, mutta kyllä kuusikymppisenä näkyy eletty elämä ja se, miten ihoaan on kohdellut. Kuitenkaan koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa säännöllinen ihonhoito. Minulla on erittäin hyviä kokemuksia yli kuusikymppisten asiakkaiden kanssa, jotka eivät ole aikaisemmin juurikaan panostaneet ihoonsa, mutta ottaneet sen ohjelmaansa eläköidyttyään. 
Dermatuden neljän hoitokerran sarjalla ja hyvillä kotihoitotuotteilla putoaa iästä pois hyvinkin kymmenen vuotta. Myös ihon suojaaminen auringolta kannattaa aloittaa juuri nyt, vaikka sitä ei ole aiemmin tehnytkään. Juuri suojautuminen kevään auringolta estää parhaiten ihon kirjavoitumisen kesän mittaan.
Huomatkaa myös, että tänään on viimeistä päivää Tähtitarjouksena EXTREME PROTECT SK40 PerfecTint NYT 75€ (95€). Huomioikaa, että pakkaus on tuplakoko eli 100g ja siksi hyvin edullinen. Värisävy beige on hyvin suosittu ja se antaa iholle kauniin luonnollisen sävyn ja poistaa harmauden.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti