keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Värimaailman toisinajattelija

Olen vuosikymmenet ihmetellyt, miksi suomalaiset naiset ovat niin kiintyneet pinkkeihin, liiloihin ja kylmän sinertäviin huulipuniin. Samoin meikkitaiteilijat ja maskeeraajat ovat aina tarjoamassa kylmiä ja kovia värisävyjä, mitkä ovat minun silmääni vähemmän kaunistavia.


Lämpimät sävyt meikeissä neutralisoivat harmaan kalpeaa ihon väriä, joka on tyypillinen monille suomalaisille etenkin talvella.


Lämpimät meikkisävyt sopivat vaalealle iholle

Sen lisäksi, että puolustan lämpimiä meikkivärejä, uskallan kirjoittaa vaaleasta ihon väristä, mitä ei nykyisin saisi edes mainita. Kuitenkin suurin osa vakioasiakkaistani on ihon väriltään vaaleita ja helposti auringossa palavia sekä talven lämmönvaihteluissa hyvin punakoita. Tummahiuksisetkin asiakkaat ovat yleensä näin talvella aika kalpeita ja meikkivärit pitää valita sen mukaan, jotta ne eivät korosta kalvakkuutta.
Hyvin monella suomalaisella on ongelmana punakkuus ja laajentuneet hiusverisuonet. Voimakkaasti laajentuneet verisuonet näkyvät jo sinertävinä juomuina, eivätkä pelkästään punakkuutena. Jos tällaiseen ihonsävyyn valitaan sinipohjainen viileä huulipuna ja poskipuna, tämä verisuonten sinisyys korostuu ja usein myös huulet alkavat näyttämään sinertäviltä. 
Lumiseen vuodenaikaan valo on sinertävän kylmää ja se vielä korostaa meikkivärien sinisyyttä. Tähän, kun valitaan kylmäsävyinen huulipuna, voi helposti näyttää sydäntautiselta sinertävillä huulillaan. 
Toinen väriasia, mikä minua ihmetyttää on asiakkaiden halu harmaisiin kulmakarvoihin. Monella on ehdoton vaatimus, että kulmakarvojen kestovärin pitää olla harmaata tai harmaalla taitettua mustaa, joka takuulla korostaa vaalean ihmisen harmaan kalpeaa ihonväriä. 
Luulen, että nämä värivalinnat ovat lähtöisin meikkisarjojen valmistajilta. Suurin osa meikkisarjoista on suunniteltu tummille ranskalaisille, italialaisille tai espanjalaisille. Tyypillinen suomalainen kalpean vaalea iho ei ole kovin yleinen muualla maailmassa.


Kannatan lämpimiä meikkisävyjä

Olen itse aina suosinut lämpimiä ruskeapohjaisia huulipunia ja poskipunia. Ne neutralisoivat harmaan kalpeaa ihon väriä, joka on tyypillinen suomalaisille näin talvella. Pehmeä korallin sävyinen huulipuna ei korosta punakkaa couperosaa, vaan päinvastoin vie huomion pois poskien sinipunaisista verisuonista. Varsinkin vanhemmiten ihon pintaan kertyy nopeasti hilseilevää kuollutta solukkoa, joka näyttää harmaalta  ja liilasävyiset poskipunat ja huulipunat vain korostavat harmautta. 
Omaan silmääni tässä kuusikymppisenä voimakkaat kylmän punaiset huulet saavat aikaan kovan ja tiukan vaikutelman, kun taas lämpimät punaiset tuovat heleyttä ihon väriinkin. Esimerkiksi Joan Collins sarjan SUZY STARR (32€) on ehdoton lempihuulipunani ollut jo monta talvea. Sen kanssa poskipunaksi sopii myös Collinsin sävy CORAL (35€), joka on varma valinta lähes jokaiselle. 
Nyt Tähtitarjouksena oleva Youngbloodin jauhemaisesta meikistä NATURAL MINERAL FOUNDATION  + KABUKI-SIVELLIN NYT 79€ (114€) kannattaa valita esimerkiksi sävy HONEY, joka tuo iholle lämmintä hehkua. Itse käytän vielä lämpimämpää sävyä WARM BEIGE, vaikka oman ihoni väri on suorastaan kuolon kalpea. 
Toinen Tähtitarjous iS Clinicalin EXTREME PROTECT SK40 PerfecTint NYT 75€ (95€) on saatavana myös värillisenä ja sen sävy BEIGE neutralisoi kalpeutta ja tuo nuorekasta hehkua iholle. Tämä päivävoide onkin hyvä valinta, kun siinä saa samalla kertaa uv-suojan, kosteutuksen ja kauniin sävyn. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti