sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Nuoret miehet ihonpuhdistuksessa

Näin koulujen talvilomaviikolla asiakkaina on paljon koululaisia. Nykyisin tuntuu, että pojat käyvät enemmän ihonpuhdistuksissa kuin tytöt. Tämä johtuu siitä, että tytöillä on motivaatiota hoitaa ihoa kotonakin ja se auttaa paljon.


 Dermalogican Clear Start -linjan tuotteet sopivat hyvin myös pojille sekä nuorille miehille ja ovat helppoja käyttää. 


Inttiaikana ihonpuhdistukseen

Ei ehkä uskoisi, mutta yksi suhteellisen iso ryhmä asiakkaita on armeijassa olevat nuoret miehet. Tämä Ukrainan tilanne korostaa sitä, että olen kiinnostunut millä mielellä armeijassa ollaan tai sinne lähdetään. Tietysti asiakkaissani on tyttöjäkin, jotka ovat käyneet armeijan, mutta usein he ovat hiukan vanhempia kuin nämä juuri ylioppilaskirjoituksista selvinneet pojat. 
Viime viikkojen aikana olenkin keskustellut monen nuoren miehen kanssa, joka on menossa kesällä armeijaan. Olen tuntenut nämä pojat lähes lapsesta saakka ja voin sanoa, että ihailen heidän fiksuja aatoksiaan. Kukaan ei sano pelkäävänsä, vaan he suhtautuvat rauhallisen kiihkottomasti asiaan.
Muutenkin on sanottava, että nuo nykypäivän parikymppiset ovat kymmenen kertaa fiksumpia kuin itse olin siinä iässä.
Monella pojalla, jonka iho on perinnöltään rasvoittuva, alkaa armeija-aikana finniongelmat pahentua. Hikoilu ja puutteellinen hygienia saavat finnit ja mustapäät heräämään ja moni tuleekin lomilla käydessään ihonpuhdistukseen. 
Yritän myös tolkuttaa, että hyvä puhdistustuote eli iS Clinicalin  CLEANSING COMPLEX (52€) tai Dermalogican BREAKOUT CLEARING FOAMING WASH (177ml 19€ ja 295ml 29€) auttaa jo paljon. Niitä kehtaa käyttää myös armeijassa, vaikka ei ne taida metsäkeikalla reppuun mahtua. 


Poikien ihonhoito kotona on haastavaa

Hoidan nyt jo kolmatta sukupolvea nuoria miehiä ja välillä kauhistun, mikä metusalem oikein olen. :) Nuoret ovat tänä aikana fiksuuntuneet, mutta pienten poikien pesuhaluttomuus on ennallaan. Yleensä pojat ovat noin 12-13-vuotiaita, kun he tulevat ensimmäistä kertaa ihonpuhdistukseen. Siinä iässä aika moni haluaa ohittaa iltaisin koko pesuvaiheen ja tiedän, että äideille on hankala tehtävä vaatia käyttämään ihonhoitotuotteita. 
Onneksi Clear Start hoitolinjassa on muutama tosi helppo tuote. FLASHFOLIANT (25€) on kuorintavaahto, jonka levittää iholle nopeasti, eikä sitä tarvitse poistaa. Se pitäisi laittaa puhdistetulle iholle, mutta ellei pesua jaksa tehdä, on parempi laittaa FlasFoliant puhdistamattomalle iholle. Se sulattaa mustapäitä ja vähentää huokosten tukkiintumista. Toinen helppo tuote on MICROPORE MIST (19€) hoitosuihke, mikä desinfioi ja vähentää tulehdusta aiheuttavien bakteereiden toimintaa. 
Kuitenkin tiedän, että ihon kotihoito jää yleensä äidin vastuulle, koska ei nämä esiteinit juurikaan muista ihostaan huolehtia. Onneksi nykyään on hyvää kosmetiikkaa, millä saadaan tuloksia akneihoonkin, eikä aina tarvitse syödä pitkiä ja raskaita lääkekuureja. Kerron kyllä heti asiakkaalle missä vaiheessa pitää kääntyä lääkärin puoleen, kun omat konstini loppuvat. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti