sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Kasvohoitokokemuksia

Olen hyvin harmistunut ja ärtynytkin, kun vielä nykyäänkin saan kuulla asiakkailta, miten huonoja kasvohoitokokemuksia heillä on. Edelleenkin moni kosmetologi rassaa ihon verille ja metsästää kiihkeästi mustapäitä, joka on täysin hyödytöntä.


Oikeanlaiset kasvohoidot ja kotihoitotuotteet pureutuvat syihin, eivätkä hoida vain seurauksia.


Pitää hoitaa syytä, eikä seurausta

Olen ärsyyntynyt ennen kaikkea siitä, että asiakas on joutunut maksamaan turhasta ja kokenut vain kipua ja mielipahaa. Nämä kokemukset karkoittavat asiakkaita kaikilta kosmetologeilta, eikä siihen todellakaan ole varaa, koska jo nyt kosmetologien palveluja käyttävät asiakkaat on pieni ryhmä.
Itse olen lopettanut tämän mustapäiden metsästyksen jo 80-luvulla ja höyrytyslaitekin on jo vintin perällä pölyttymässä. Mustapäät ovat lopputulos liiallisesta talinerityksestä, tukkiintuneista huokosista ja vääristä kotihoitotuotteista. Niiden puristelu on loputon suo ja pitääkin hoitaa iho siihen kuntoon, ettei mustapäitä synny. Tuo puristelu tuottaa vain kärsimystä asiakkaalle ja höyryhengityskään ei ole mukavaa.
Minulla käy vakioasiakkaina paljon niitäkin, joiden iho on ollut hyvin epäpuhdas ja rasvoittuva parikymppisenä. Moni on ollut asiakkaanani kymmeniä vuosia, eikä siinä ajassa ole enää kertaakaan ollut tarvetta ihon puristeluun. 
Sen jälkeen, kun kehitettiin hedelmähapot ja hedelmähappoentsyymit sekä muut ihoa hellävaraisesti kuorivat aineet, on puristelun tarve jäänyt pois. Nämä ihotalia ja kuollutta solukkoa sulattavat kuorivat raaka-aineet hajottavat huokosissa olevat tukkeumat. Hyvin epäpuhtaalla iholla parin ensimmäisen kasvohoidon aikana saattaa olla tarve puristaa muutama sitkeästi huokosessa istuva tukkeuma, mutta siihen se sitten jääkin.


Kotihoito estää mustapäiden syntymisen

Oikein valittu kotihoito vähentää talineritystä ja estää huokosten tukkiintumista. Kotona tehty säännöllinen kuorinta sulattaa huokosista ihotalin eikä ne pääse tukkiintumaan. Muut kotihoitotuotteet vähentävät talineritystä ja kosteuttavat niin, etteivät huokoset enää täyty, eikä synny kuivia talitulppia. 
Tähän tilanteeseen, ettei mustapäitä enää synny, päästään yleensä 2-3 kasvohoitokerran jälkeen. Kotihoitotuotteet alkavat vaikuttaa kasvohoidon jälkeen parissa viikossa.
Aika usein uudet asiakkaat kysyvät minulta selitystä sille, mitä edellinen kosmetologi teki tai he haluavat tietää, mitä joku käytetty epämiellyttävä aine oli. Minun on täysin mahdotonta tietää, mitä joku muu kosmetologi on tehnyt, eikä sillä ole enää merkitystä, jos hoidosta on jo useampi viikko. 
Silloin, jos kokee haluavansa valittaa työn tasoa, se pitää tehdä muutamassa päivässä ja suoraan hoidon tehneelle kosmetologille. Minä en ota kantaa kenenkään muun tekemään hoitoon ja sitä on mahdoton kenenkään tehdäkään, ellei tiedä mistä on kysymys. 
Suomessa on hyvin kirjava kosmetologikoulutus ja joku voi tehdä kasvohoitoja parin kuukauden kurssin jälkeen tai kokonaan vailla koulutusta. Viralliseen SKY-kosmetologitutkintoon vaaditaan 2-3 vuotinen koulutus riippuen siitä, onko peruskoulupohja vai ylioppilastutkinto takana. 
Kehottaisinkin kuluttajia olemaan hyvin tarkkana valitessaan kosmetologia ja kannattaa kysellä muilta ja katsoa netistä, mitä kyseisestä firmasta sanotaan. Netti on siitä hyvä, että sitä kautta tieto asiakkaan tyytymättömyydestä tai tyytyväisyydestä leviää nopeasti. Tavallaan tämä pitää meidät kosmetologit skarppina ja kouluttautumiseen sekä työn laatuun panostetaan enemmän.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti